Αεροπορικά ταξίδια και κατεστραμμένες αποσκευές

Τι πρέπει να κάνετε όταν η τσάντα σας είναι κατεστραμμένη κατά τη διάρκεια της πτήσης σας;

Αν πετάτε συχνά, θα έρθει η ημέρα όταν η βαλίτσα σας ολισθαίνει κάτω από την ράμπα απαίτησης αποσκευών σε πολύ χειρότερη μορφή από ό, τι κατά τον έλεγχο. Η αεροπορική σας εταιρεία έχει αναπτύξει πολιτικές και διαδικασίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν υποβάλλετε αξίωση για κατεστραμμένες αποσκευές.

Πριν το ταξίδι σας

Γνωρίστε τα δικαιώματά σας και τους περιορισμούς

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει μια πολιτική αποσκευών που περιλαμβάνει όχι μόνο ποιες ζημιές αποσκευών θα καταβάλει η αεροπορική εταιρεία αλλά και ποια είδη εξαιρούνται από τις προσφορές επισκευής ή αποζημίωσης.

Η Σύμβαση του Μόντρεαλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέπει τα ποσά αποζημίωσης για αποσκευές που έχουν υποστεί βλάβη στις διεθνείς πτήσεις.

Εξετάστε την ασφάλιση ταξιδίου

Εάν σχεδιάζετε να ελέγχετε ακριβές αποσκευές ή πρέπει να μεταφέρετε αντικείμενα υψηλής αξίας στις αποσκευές που έχετε κάνει, η ταξιδιωτική ασφάλιση που περιλαμβάνει κάλυψη απώλειας αποσκευών μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες εάν οι σάκκοι σας έχουν υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ενοικιαστή σας ή του ιδιοκτήτη του σπιτιού για να δείτε αν περιλαμβάνει κάλυψη για ζημιές στις αποσκευές και το περιεχόμενό του.

Οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν μερικές φορές επιπλέον κάλυψη αποτίμησης στους επιβάτες που πρέπει να συσκευάζουν αντικείμενα υψηλής αξίας στις αποσκευές τους. Ανατρέξτε στον ιστότοπο της αεροπορικής σας εταιρείας για λεπτομέρειες.

Διαβάστε τη σύμβαση μεταφοράς σας

Η σύμβαση μεταφοράς της αεροπορικής σας εταιρίας διευκρινίζει ακριβώς ποιες κατηγορίες αποσκευών είναι επιλέξιμες για αποζημίωση. Διαβάστε αυτό το σημαντικό έγγραφο πριν συσκευάσετε. Η αεροπορική σας εταιρεία δεν θα πληρώσει για ζημιά σε επεκτάσιμες λαβές βαλίτσας, τροχούς βαλίτσας, πόδια βαλίτσας, φερμουάρ, scuffs ή δάκρυα.

Οι αερομεταφορείς θεωρούν ότι αυτά τα προβλήματα είναι κανονικά φθαρμένα και δεν θα τους αποζημιωθεί, εκτός από την περίπτωση κατά περίπτωση.

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τη διεκδίκηση αξιώσεων, ειδικά την προθεσμία για την υποβολή αξίωσης αποζημίωσης. Αν δεν συμμορφωθείτε με αυτό το χρονικό όριο, δεν θα σας αποζημιωθεί για ζημιά στην τσάντα σας ή στο περιεχόμενό της .

Το συμβόλαιο μεταφοράς σας θα προσδιορίσει επίσης ποια συσκευασμένα είδη δεν είναι επιλέξιμα για επιστροφή χρημάτων, είτε έχουν χαθεί, κλαπεί ή καταστραφούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αυτή η λίστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει κοσμήματα, φωτογραφικές μηχανές, συνταγογραφούμενα φάρμακα, αθλητικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έργα τέχνης και πολλά άλλα αντικείμενα. Σκεφθείτε να μεταφέρετε μερικά από αυτά τα αντικείμενα μέσω ασφαλισμένου μεταφορέα αντί να τα συσκευάσετε στις αποσκευές που έχετε κάνει, αν δεν μπορείτε να τις μεταφέρετε.

Κατανοήστε τη Σύμβαση του Μόντρεαλ

Η ευθύνη για τις κατεστραμμένες αποσκευές στις διεθνείς πτήσεις ρυθμίζεται από τη Σύμβαση του Μόντρεαλ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία καθορίζει το όριο ευθύνης των επιβατών των επιβατών σε 1.131 μονάδες ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων ή ΕΤΔ. Η αξία των ΕΤΔ κυμαίνεται κάθε μέρα. από αυτή τη γραφή, 1.131 ΕΤΔ ισούται με 1.599 δολάρια. Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα τιμή SDR στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ορισμένες χώρες δεν έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, αλλά έχουν επικυρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλές άλλες χώρες.

Πάρτε φωτογραφίες και κάντε μια λίστα συσκευασίας

Η υποβολή αίτησης θα είναι δύσκολη αν δεν γνωρίζετε τι έχετε συσκευάσει στις αποσκευές που έχετε κάνει. Οι λίστες συσκευασίας σας βοηθούν να μείνετε οργανωμένοι και να χρησιμεύσετε ως τεκμηρίωση

Εάν έχετε αποδείξεις για τα αντικείμενα που συσκευάσατε, ιδιαίτερα για αντικείμενα υψηλής αξίας, φέρτε αντίγραφα μαζί σας για να τεκμηριώσετε πιθανή αξίωση ζημιών. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως υποτιμούν την αξία των αξιών που αξιώνουν, βάσει της ημερομηνίας αγοράς. οποιαδήποτε τεκμηρίωση που μπορείτε να παράσχετε, που καθορίζει το αρχικό κόστος ενός στοιχείου και την ημερομηνία αγοράς, θα είναι χρήσιμη.

Ακόμα καλύτερα, φωτογραφίστε όλα τα στοιχεία που σκοπεύετε να συσκευάσετε. Φωτογραφήστε επίσης τις βαλίτσες σας.

Πακέτο με σύνεση

Καμία αεροπορική εταιρεία δεν θα σας αποζημιώσει για ζημιά αποσκευών εάν μπλοκάρει πάρα πολλά αντικείμενα σε μια βαλίτσα. Τα συμβόλαια μεταφοράς απαγορεύουν γενικά τη ζημιά σε υπερφορτωμένες αποσκευές ή σε αντικείμενα που συσκευάζονται σε ακατάλληλες σακούλες, όπως σάκοι για ψώνια. Οι αεροπορικές εταιρείες σπανίως αποζημιώνουν τους επιβάτες για ζημιά με φερμουάρ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθούν πάρα πολλά αντικείμενα σε μια τσάντα.

Εάν οι αποσκευές σας είναι κατεστραμμένες

Αρχειοθετήστε το αίτημά σας πριν φύγετε από το αεροδρόμιο

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, θα πρέπει να υποβάλετε την απαίτησή σας προτού εγκαταλείψετε το αεροδρόμιο. Αυτό θα δώσει στον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας την ευκαιρία να επιθεωρήσει τη ζημία και να εξετάσει το εισιτήριο επιβίβασης και το εισιτήριο αποσκευών. Συμπεριλάβετε τα στοιχεία της πτήσης σας και μια λεπτομερή περιγραφή της ζημίας στην τσάντα σας και τα περιεχόμενά της στη φόρμα αξίωσης της αεροπορικής σας εταιρείας.

Μερικοί αερομεταφορείς, όπως η Southwest Airlines, απαιτούν να υποβάλετε την αξίωσή σας για αποζημίωση εντός τεσσάρων ωρών από την προσγείωση στο αεροδρόμιο, αλλά όλοι σας απαιτούν να υποβάλετε την αίτησή σας εντός 24 ωρών από την προσγείωση για εσωτερικές πτήσεις και εντός επτά ημερών για διεθνείς πτήσεις .

Αρχείο με χαμόγελο

Μπορεί να είστε πολύ αναστατωμένοι από τη ζημιά στις αποσκευές σας. Κάντε το καλύτερό σας για να παραμείνετε ήρεμοι και μιλάτε ευγενικά. θα πάρετε πολύ καλύτερες υπηρεσίες από τον αντιπρόσωπο της αεροπορικής σας εταιρείας και θα είστε πιο πειστικοί όταν ζητάτε επισκευές ή αποζημιώσεις.

Αποκτήστε αντίγραφα των εντύπων

Μην εγκαταλείπετε το αεροδρόμιο χωρίς αντίγραφο του εντύπου αίτησης, το όνομα του αντιπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας που σας βοήθησε με τη φόρμα και έναν τηλεφωνικό αριθμό για επακόλουθες έρευνες. Η τεκμηρίωση είναι κρίσιμη. Αυτή η φόρμα είναι το μόνο αρχείο που έχετε στην αξίωσή σας.

Διαδικασίες παρακολούθησης

Εάν δεν ακούσετε πίσω από την αεροπορική εταιρεία σας σε δύο ή τρεις ημέρες, καλέστε το γραφείο αξιώσεων της αεροπορικής εταιρείας. Ρωτήστε για επισκευές στις αποσκευές σας και / ή αποζημίωση για τα κατεστραμμένα προσωπικά σας αντικείμενα. Αν δεν λάβετε ικανοποιητική απάντηση, μιλήστε με έναν επόπτη. Εάν ο επιβλέπων απορρίψει τις ανησυχίες σας, μιλήστε με τους διαχειριστές και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με εκπροσώπους διεκδίκησης μέσω Facebook, Twitter και άλλων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης. Εάν απαιτείται εκτεταμένη παρακολούθηση, χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να το αποθηκεύσετε ως τεκμηρίωση.

Εφόσον η αξίωσή σας είναι έγκυρη, έχετε κάθε δικαίωμα να αναμένετε ότι η αεροπορική σας εταιρεία θα πληρώσει για ζημία στην τσάντα σας και το περιεχόμενό της. Να είστε ευγενικοί και επίμονοι, να τεκμηριώσετε τον ισχυρισμό σας και να τηρείτε αρχεία για κάθε ανταλλαγή συνομιλιών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε με την αεροπορική σας εταιρεία. Εάν χρειάζεται, κλιμακώστε την αξίωσή σας και συνεχίστε να επιμένετε στις επισκευές της χαλασμένης τσάντας σας.