Οδηγός επισκεπτών στην Chinatown του Βανκούβερ

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες στο Βανκούβερ, Ιστορική Chinatown της Β. Χ

Το Βανκούβερ, το Chinatown της Βρετανίας δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο Chinatown στον Καναδά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο! Είναι δεύτερη μόνο στο Σαν Φρανσίσκο σε μέγεθος γης και έχει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό (μετά το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη).

Η Chinatown του Βανκούβερ αναπτύχθηκε στα τέλη του 1800 και είναι μία από τις παλαιότερες οικιστικές και εμπορικές συνοικίες της πόλης. Κινέζοι πρωτοπόροι και μετανάστες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Βανκούβερ. για παράδειγμα, από το 1881 έως το 1885, 10.000 Κινέζοι εργάτες είχαν συμβληθεί για την κατασκευή του Καναδικού Ειρηνικού Σιδηρόδρομου, του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου που θα συνέδεε το Βανκούβερ - και τη Βρετανική Κολούμπια - με τον υπόλοιπο Καναδά.

Η σημερινή Chinatown είναι μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή και ένα σημαντικό ιστορικό κέντρο, μια απόδειξη τόσο για την ιστορία των Κινέζων-Καναδών στο Βανκούβερ όσο και για το ίδιο το Βανκούβερ.

Ένα από τα κορυφαία 10 αξιοθέατα στο Βανκούβερ, το Βανκούβερ Chinatown είναι γεμάτο με αξιοθέατα, μνημεία, καταστήματα, τραπεζαρία και νυχτερινή ζωή. Είναι εύκολο να περιηγηθείτε και να εξερευνήσετε καλύτερα με τα πόδια. Και ναι, είναι ασφαλές ! (Εάν έχετε προβλήματα κινητικότητας ή προτιμάτε έναν ξεναγό, πολλές από τις καλύτερες περιηγήσεις στο Βανκούβερ περιλαμβάνουν ταξίδι στην Chinatown.)