Κινέζικο Νέο Έτος στο Albuquerque

Βρείτε το έτος των εορτασμών των μαϊμούδων

Το κινεζικό νέο έτος στο Albuquerque είναι ευπρόσδεκτο με χορούς δράκων, πυροτεχνήματα και άλλοι προφητείες της τύχης. Η ετήσια εκδήλωση στο κινεζικό πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει χορούς, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα. Φέτος, το 2016, είναι η χρονιά του μαϊμού και η Πρωτοχρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Το 2016 είναι η χρονιά του κόκκινου μαϊμού. Ο πίθηκος είναι το 9ο ζώο στα 12 κινεζικά ζώδια. Σύμφωνα με τα κινεζικά ωροσκόπια, ο πίθηκος περιέχει μέταλλο και νερό.

Το μέταλλο συνδέεται με το χρυσό και το νερό συνδέεται με τη σοφία και τον κίνδυνο. Κατά συνέπεια, το έτος μπορεί να ασχοληθεί με περισσότερα οικονομικά θέματα.

Στην Κίνα, αυτή η εποχή του χρόνου είναι κρύα καθώς ο φυσικός κόσμος κινείται κοντά στην άνοιξη. Η Πρωτοχρονιά είναι η πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα στο κινεζικό ημερολόγιο. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι μακρύς και βαθύς και οι πλούσιες παραδόσεις που σχετίζονται με αυτό το γεγονός αξίζει να το δούμε.

Βρείτε μια εκδήλωση γύρω από το Albuquerque για το κινεζικό νέο έτος.

Κινέζικο Πολιτιστικό Κέντρο
427 Adams SE
Albuquerque, ΝΜ 87108
(505) 268-7023

Το Κινεζικό Κέντρο Πολιτισμού κοντά στο Nob Hill βάζει σε μια επίδειξη που περιλαμβάνει διαδηλώσεις Kung Fu και Tai Chi, χορούς λιονταριών και δράκων και φινάλε πυροτεχνημάτων. Οι ενήλικες και τα παιδιά που φοιτούν στο Κέντρο για πολεμικές τέχνες, με επικεφαλής τον Sifu Lin. Θα υπάρξουν χοροί με κορδέλες, διαδηλώσεις σπαθί και μαχητικές πολεμικές τέχνες.

Η γιορτή γίνεται πιο γνωστή με κάθε χρόνο, οπότε αν σκοπεύετε να πάτε, πηγαίνετε νωρίς.

Εάν χρειάζεστε ένα κάθισμα, να φτάσετε εκεί νωρίς είναι απαραίτητο. Τα καθίσματα τοποθετούνται μόνο στην μπροστινή περιοχή εισόδου, επομένως οι περισσότεροι επισκέπτες παραμένουν. Αξίζει να δούμε, ειδικά τα παιδιά, που φορούν κοστούμια δράκων και λιονταριών, εκτελούν κινήσεις του Kung Fu και περιπλανιούνται στη σκηνή ως πιθήκους. Τα τύμπανα και τα πυροτέχνημα στο τέλος φέρνουν στο νέο έτος με ένα κτύπημα.

Για την οικογένειά μας, βλέποντας αυτή την παράσταση είναι μια ετήσια παράδοση. Η εκδήλωση είναι δωρεάν.
Πότε: 7 Φεβρουαρίου από 1 έως 2:30 μ.μ.

Αγορά Ταλίν
88 Louisiana Blvd SE
Albuquerque, ΝΜ 87108
(505) 268-0206

505 Cerrillos Road
Σάντα Φε, ΝΜ

Η αγορά Ta Lin στη Διεθνή Περιφέρεια του Albuquerque είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη της οικογένειάς μας για ψώνια. Έχουν πολλά αντικείμενα αν αποφασίσετε να έχετε τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, από αφίσες σε καραμέλες μέχρι μπιχλιμπίδια για τα παιδιά. Το Ταλίν έχει τώρα ένα κατάστημα στη Σάντα Φε.
Η Ta Lin θα έχει παραστάσεις χορού λιονταριών στο μπροστινό μέρος των καταστημάτων της για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Ημερομηνίες για την ανακοίνωση των εορτασμών.

Βρείτε γεγονότα Φεβρουαρίου στο Albuquerque.