Αττική, πρωτεύουσα της Ελλάδας

Ο αόρατος προορισμός της Ελλάδας έχει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα; Μπορεί να μην ακούσετε ούτε καν τη λέξη "Αττική" και όμως είναι πιθανό να ξοδεύετε σημαντικό μέρος του ταξιδιού σας εκεί. Αυτή η χερσόνησος περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της Αθήνας και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών τοποθεσιών για επισκέπτες στην Ελλάδα. Είναι επίσης το σπίτι για τα περισσότερα από τα μεγάλα λιμάνια που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα με πλοίο, συμπεριλαμβανομένου του Πειραιά, της Ραφίας και του "μυστικού" λιμανιού του Λαυρίου .

Το ίδιο το όνομα θα μοιάζει εξοικειωμένο με τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, καθώς υπάρχουν αρκετές «Αττικές» στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης μιας περιοχής που ήταν η περίφημη φυλακή των φυλακών, οπότε ο σύλλογος μπορεί να μην είναι τόσο θετικός. Αλλά υπάρχουν πολλά να είναι θετικά για την περιοχή όπου δημιουργήθηκαν μερικοί από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ελλάδας και η Αττική μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήταν η «χερσόνησος της δημοκρατίας» από τότε που η ίδια η Αθήνα βρίσκεται εκεί. Στα ελληνικά γράμματα είναι Αττική.

Αττική

Η αττική χερσόνησος εκτείνεται περίπου στο βορρά-νότο, με την Αθήνα στα βόρεια να την προσδίδει στην υπόλοιπη ελληνική ενδοχώρα. Άριστοι δρόμοι συνδέουν την Αθήνα με το αεροδρόμιο και ο γραφικός παράκτιος δρόμος που τρέχει σε ένα βρόχο γύρω από τη χερσόνησο παρέχει πρόσβαση σε παραλίες, πόλεις και χωριά.

Πόλεις και χωριά στην Αττική

Η Αττική έχει κυριολεκτικά εκατοντάδες πόλεις, χωριά και χωριά. Μόνο λίγοι είναι πιθανό να καταλήξουν στη λίστα των σημείων που πρέπει να δείτε.

Το ένα είναι unmissable /

Αθήνα - Η πρωτεύουσα της Ελλάδας και η βασίλισσα της αττικής χερσονήσου

Μαρκόπουλο - Μια πολυσύχναστη πόλη κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στην καρδιά της Αττικής Περιοχής Οίνου.

Αξιοθέατα στην Αττική

Πολλοί επισκέπτες θα επισκεφθούν τον παραλιακό δρόμο για να επισκεφτούν ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αττικής, τον Ναό του Ποσειδώνος στο ακρωτήρι Σούνιο.

Είναι μια εύκολη διαδρομή με εκπληκτική θέα. Μπορείτε να μοιραστείτε τη διαδρομή με μερικά από τα πολλά τουριστικά λεωφορεία τα οποία περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στο ακρωτήριο Σούνιο στις διαδρομές τους, αλλά εκτός από αυτό, είναι ένας όμορφος τρόπος να δείτε τον Σαρωνικό Κόλπο παρακάτω. Η κλασική στιγμή για να επισκεφθείτε το Σούνιο είναι το ηλιοβασίλεμα, το οποίο είναι υπέροχο, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό ή θέλετε να αποφύγετε μια διαδρομή πίσω στην Αθήνα ή αλλού στο σκοτάδι, αξίζει να επισκεφθείτε.

Η Αττική φιλοξενεί επίσης τα ερείπια ενός από τους πιο όμορφους ναούς της Ελλάδας, της Αρτέμιδος στο Brauron, (Βαυρούς πάνω στις ελληνικές οδικές πινακίδες) λίγο έξω από την πόλη του Μαρκόπουλου. Αυτός ο ιστότοπος, επίσης γραμμένος στη Βραυρώνα, χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο για παιδιά, που συμμετείχε στις τελετές της Άρτεμης . Η περιοχή έχει επίσης μια σύνδεση Trojan - μια ιστορία για την κόρη του Αγαμέμνονα, την Ιφιγένεια, έχει ξεφύγει από το σχέδιο του πατέρα της για να την θυσιάσει για δίκαιους ανέμους και αντ 'αυτού, που χτυπήθηκε από την ίδια την Άρτεμη για να είναι η ιέρεια της εδώ. Ένα καταρρέον μικρό σπήλαιο υποδεικνύεται ως ο "Τάφος της Ιφιγένειας", όπου υποτίθεται ότι διασυνδέθηκε αφού υπηρετούσε τη θεά Άρτεμις για το υπόλοιπο της ζωής της. Σε κάθε περίπτωση, τα ερείπια του ναού υποδηλώνουν και η περιοχή είναι πλούσια και υγρή.

Είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τις Δευτέρες. Το καλοκαίρι, υπάρχουν εκτεταμένες ώρες.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, γνωστός στον αρχαίο κόσμο για τον εορτασμό των μυστηρίων της Δήμητρας και της Κορέας / Περσεφόνης, βρίσκεται επίσης στην Αττική στα δυτικά της Αθήνας. Η Ελευσίνα είναι δυστυχώς στη μέση ενός εκβιομηχανισμένου χώρου που τώρα μπορεί να αντέξει με τον αρχαίο μύθο της Περσεφόνης που έγινε η νύφη του Κυρίου του Κάτω Κόσμου, του Άδη. Αλλά οι ηχώ της φυσικής ομορφιάς της περιοχής παραμένουν για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επεξεργαστούν κάποια από τα εργοστάσια υποβάθρου.