Χρησιμοποιώντας ένα πέρασμα ημέρας TTC

Ταξιδέψτε όλη την ημέρα στο δημόσιο σύστημα διαμετακόμισης του Τορόντο

Ακόμη και αν δεν ταξιδεύετε συνήθως στο Δημαρχείο στο Τορόντο, το Day Pass της TTC προσφέρει μεγάλη αξία αν έχετε έναν μακρύ κατάλογο θεμάτων που θα τρέξετε σε διάφορες περιοχές της πόλης ή σχεδιάζετε μια μέρα διασκέδασης σε όλο το Τορόντο. Και τα Σαββατοκύριακα και τις νόμιμες αργίες, μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα φίλο και ένα ολόκληρο κοπάδι παιδιών ή έφηβων για μια τιμή.

Χρησιμοποιώντας ένα πέρασμα ημέρας TTC τις εργάσιμες ημέρες

Τις καθημερινές, ένας μόνο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Day Pass για να πάρει σε οποιαδήποτε από τις τακτικές διαδρομές της TTC από την έναρξη της υπηρεσίας μέχρι τις 5:30 π.μ. την επόμενη μέρα.

Σε αντίθεση με το πότε χρησιμοποιείτε μια μεταφορά , μπορείτε να πάρετε και να απενεργοποιήσετε οπουδήποτε θέλετε, το οποίο είναι ένα πραγματικό συν, όταν πρέπει να κάνετε πολλές γρήγορες στάσεις. Απλά να είστε βέβαιος να κρεμάσει στο πέρασμα και να το δείξει πάντα όταν επιβιβάζεστε σε ένα λεωφορείο, τραμ ή το μετρό.

Χρησιμοποιώντας ένα πέρασμα ημέρας TTC για τα σαββατοκύριακα και τις νόμιμες αργίες

Σε αυτό το σημείο η αξία του TTC Day Pass κτυπά πραγματικά. Τα Σαββατοκύριακα και οι νόμιμες αργίες, το πέρασμα είναι καλό για έναν ενήλικα, δύο ενήλικες, έναν ενήλικα συν ένα έως πέντε παιδιά / εφήβους ηλικίας 19 ετών και κάτω ή δύο ενήλικες συν ένα σε τέσσερα παιδιά / εφήβους ηλικίας 19 ετών και κάτω. Έτσι και όχι όλοι στην ομάδα που πρέπει να πληρώσουν τον δικό τους τρόπο, ένα πέρασμα παίρνει ολόκληρη την ομάδα στο TTC - όλη την ημέρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δείξει το περάσει κάθε φορά που επιβιβάζεστε και συνεχίζετε πάντοτε ως ομάδα, αναφέροντας στον οδηγό ή τον πράκτορα του θαλάμου που ταξιδεύει στο πέρασμα. Οι έφηβοι πρέπει να είναι έτοιμοι να δείξουν την απόδειξη της ηλικίας τους, εάν τους ζητηθεί.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η εξυπηρέτηση μειώνεται αυτές τις μέρες και γενικά αρχίζει αργότερα το πρωί - ειδικά τις Κυριακές και τις αργίες.

Ελέγξτε προσεκτικά τα χρονοδιαγράμματα TTC προτού φύγετε και καθώς προγραμματίζετε τις εκδρομές σας για το σαββατοκύριακο και τις διακοπές.

Πόσο κοστίζει?

Είτε σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε σε μια εβδομάδα, το σαββατοκύριακο ή τις νόμιμες αργίες, ένα TTC Day Pass είναι πάντα η ίδια τιμή. Είναι επίσης η ίδια τιμή για τους ενήλικες, τους σπουδαστές και τους ηλικιωμένους.

Από τον Οκτώβριο του 2017 ένα πέρασμα ημέρας TTC κοστίζει 12,50 δολάρια

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα πέρασμα ημέρας TTC

Το δελτίο μπορεί να αγοραστεί από έναν αντιπρόσωπο του σταθμού του μετρό είτε την ημέρα που σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε είτε εκ των προτέρων. Ορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν οριστεί ως αντιπρόσωποι της TTC θα έχουν επίσης διαθέσιμα για να αγοράσουν Day Passes. Δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ένα από έναν οδηγό λεωφορείου ή τραμ.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα Day Pass χρησιμοποιώντας την εφαρμογή TTCconnect στη συσκευή σας iOS ή Android. Παρακολουθήστε μια σύντομη επίδειξη για να δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα e-ticketing της TTC. Μόλις αγοράσετε το δελτίο σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε απλά να εμφανίσετε την κινητή συσκευή σας με τη δίοδο σε αυτήν στον οδηγό ή τον πράκτορα TTC.

Υποθέτοντας ότι δεν αγοράσατε ένα δελτίο με το τηλέφωνό σας, το Day Pass είναι μια κάρτα που έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την κάρτα ξυστότητας - που είναι κατάλληλη αφού έχει επίσης περιοχές που πρέπει να γδαρθεί για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν δώδεκα κηλίδες που σημειώνονται με τους μήνες του έτους και στη συνέχεια οι αριθμοί είναι ένας στους τριάντα ένα. Θα πρέπει να χαράξετε τον μήνα και την ημέρα που αντιστοιχεί στην ημέρα της χρήσης. Πρέπει επίσης να γράψετε τον μήνα και την ημέρα σε στυλό στο χώρο που παρέχεται στην κορυφή του περάσματος.

Αν αγοράσετε το πέρασμα από ένα περίπτερο του μετρό που συνοδεύει την ίδια μέρα που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, θα φροντίσει να το συμπληρώσετε για εσάς.

Αλλά εκτός αν ζείτε σε κοντινή απόσταση από το μετρό, είναι καλή ιδέα να σηκώσετε ένα κενό για να έχετε στο χέρι στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα κολλήσετε ποτέ το πρώτο σας εισιτήριο της ημέρας για να φτάσετε εκεί που μπορείτε να αγοράσετε ένα Day Pass.

Πότε αξίζει να αγοράσετε μια Pass Day;

Τις μέρες της εβδομάδας, είναι μια καλή ιδέα για έναν ενήλικα να αγοράσει Day Pass όταν σχεδιάζει να πάρει τέσσερα έως πέντε ταξίδια ή περισσότερα. Αν επρόκειτο να πληρώσετε μετρητά, εξοικονομείτε χρήματα στο τέταρτο ταξίδι. Αν χρησιμοποιούσατε μάρκες, εξοικονομείτε χρήματα στο πέμπτο ταξίδι. Στο τέταρτο ταξίδι, ωστόσο, οι μάρκες θα σας κοστίζουν μόνο 15 ¢ λιγότερα, οπότε ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα πέρασμα ούτως ή άλλως για την πιθανότητα να προσθέσετε μια μη προγραμματισμένη στάση στην ημέρα σας.

Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το ταξίδι που αρχίζετε να εξοικονομείτε χρήματα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας σας.

Αλλά οι πιθανότητες είναι, μόλις σχεδιάσετε να επισκεφθείτε περισσότερα από ένα σημεία με φίλους ή οικογένεια, το Pass Pass Day είναι μια καλή επιλογή για να εξετάσετε.

Θυμηθείτε να εξετάσετε το πέρασμα ημέρας TTC όταν είστε:

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula