Η αγορά Αγίου Λαυρεντίου του Τορόντο: Ο πλήρης οδηγός

Οι Foodies λαμβάνουν γνώση: Το 2012, η ​​St. Lawrence Market είναι η καλύτερη αγορά τροφίμων στον κόσμο από την National Geographic, είναι ένα φανταστικό μέρος για να περιηγηθείτε σε μερικά από τα καλύτερα που τρώτε στην πόλη, από φρέσκα προϊόντα και χειροποίητα τυριά έως παρασκευασμένα φαγητά, και το κρέας. Η αγορά, η οποία γιορτάζει την 200η επέτειό της το 2003, είναι ένας θεσμός του Τορόντο, δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Εάν είστε περίεργοι για μια επίσκεψη και θέλετε να μάθετε τι να περιμένετε όταν πηγαίνετε, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό σε ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της πόλης: St.

Lawrence Market.

Ιστορία της αγοράς

Η αγορά του St. Lawrence βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό και έχει λάβει διάφορες μορφές από την ίδρυσή της. Όλα ξεκίνησαν το 1803, όταν ο κυβερνήτης τότε, Peter Hunter, θεώρησε ότι η γη βόρεια της Front Street, δυτικά της οδού Jarvis, νότια της King Street και ανατολικά της εκκλησιαστικής οδού, θα ήταν επίσημα γνωστή ως Market Block. Αυτό συμβαίνει όταν κατασκευάστηκε η πρώτη αγορά μόνιμου αγρότη. Η ξύλινη κατασκευή κατέστρεψε το 1849 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Φωτιάς του Τορόντο (η οποία κατέστρεψε επίσης ένα μεγάλο τμήμα της πόλης) και κατασκευάστηκε ένα νέο κτίριο. Γνωστό ως St. Lawrence Hall, το κτίριο αυτό φιλοξένησε πολλές εκδηλώσεις στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων, συναντήσεων και εκθέσεων. Η Αίθουσα και τα συνοδευτικά κτίρια πέρασαν από αρκετές ανακαινίσεις και αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου που ακολούθησε και η αγορά τελικά ανοικοδομήθηκε εξ' ολοκλήρου χάρη στην άνοδο του πληθυσμού στην πόλη στα τέλη του 1890.

Διάταξη της Αγοράς

Το συγκρότημα St. Lawrence Market αποτελείται από τρία κύρια κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν τη Νότια Αγορά, τη Βόρεια Αγορά και το St. Lawrence Hall. Το κύριο και κατώτερο επίπεδο της Νότιας Αγοράς είναι όπου θα βρείτε πάνω από 120 προμηθευτές ειδών που πωλούν τα πάντα, από τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά έως τα ψητά, τα μπαχαρικά, τα παρασκευασμένα τρόφιμα, τα θαλασσινά και τα κρέατα (για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα πράγματα που " θα βρείτε εδώ).

Ο δεύτερος όροφος της Νότιας Αγοράς είναι ο χώρος όπου θα βρείτε την Πινακοθήκη της Αγοράς, η οποία στεγάζει περιστρεφόμενα εκθέματα σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία του Τορόντο.

Η Βόρεια Αγορά είναι κυρίως γνωστή για την Αγορά Αγροτών του Σαββάτου, η οποία συμβαίνει εδώ από το 1803 και εξακολουθεί να ισχυρίζεται σήμερα. Η αγορά διαρκεί από 5 π.μ. έως 3 μ.μ. τα Σάββατα. Εκτός από την αγορά των αγροτών, η βόρεια αγορά και η γύρω πλατεία της φιλοξενούν επίσης μια εβδομαδιαία παλαιά παράσταση τις Κυριακές από την αυγή μέχρι τις 5 μ.μ.

Τοποθεσία και πότε θα επισκεφθείτε

Η St. Lawrence Market βρίσκεται στο 92-95 Front St. East στην καρδιά του κέντρου του Τορόντο. Η αγορά είναι προσβάσιμη τόσο με αυτοκίνητο όσο και με δημόσια συγκοινωνία, ανάλογα με την προτιμώμενη μέθοδο προσέγγισής σας. Η αγορά είναι ανοιχτή από Τρίτη έως Πέμπτη από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ., την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και το Σάββατο από τις 5 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Αν παίρνετε το TTC μπορείτε να φτάσετε στην αγορά μέσω του σταθμού King του μετρό. Μόλις πάρετε το σταθμό, πάρτε το 504 βασιλικό αυτοκίνητο ανατολικά προς Jarvis St, στη συνέχεια, περπατήστε νότια προς Front Street Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην αγορά από Union Station και στη συνέχεια περπατώντας ανατολικά περίπου τρία τετράγωνα στο Front St.

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, από την ταχεία διαδρομή Gardiner, πάρτε την έξοδο Jarvis ή York / Yonge / Bay και κατευθυνθείτε βόρεια προς την Front Street.

Μπορείτε να βρείτε χώρους στάθμευσης του City of Toronto Green 'P' που βρίσκονται πίσω από το Νότιο Κτίριο Αγοράς, στην οδό Lower Jarvis και το Esplanade και στο γκαράζ στην ανατολική πλευρά της οδού Lower Jarvis δίπλα στη Νότια Αγορά, ακριβώς κάτω από την Front Street.

Τι να φάτε στην Αγορά

Ο καλύτερος τρόπος να επισκεφθείτε το St. Lawrence Market είναι να φροντίσετε να φέρετε την όρεξή σας. Ανεξάρτητα από το τι είστε λαχτάρα, είναι πιθανό να το βρείτε εδώ, αν θέλετε να φάτε στο χώρο του ξενοδοχείου ή να πάρετε κάτι νόστιμο σπίτι για αργότερα. Ελέγξτε μερικές από τις ανάγκες της αγοράς-τρώει παρακάτω.

Το Sea Cove του Buster: Εάν είναι φρέσκο ​​ψάρι που ακολουθείτε με τη μορφή σάντουιτς ψαριών ή τραγανό ψάρι και μάρκες με μια πλευρά σπιτικής ζάχαρης, αυτό είναι το μέρος για να το πάρετε. Έχουν επίσης calamari, ατμό μυδιών και πολλά άλλα.

Carousel Bakery: Επισκεφθείτε το Carousel Bakery, ένα στέλεχος της αγοράς για πάνω από 30 χρόνια, για μια γεύση από το παγκοσμίως διάσημο σάντουιτς μπέϊκον.

Οι άνθρωποι έρχονται από μακριά και πολύ για να το δοκιμάσουν, ώστε να περιμένουν παραστάσεις τα σαββατοκύριακα, όταν ο φούρνος μπορεί να πουλήσει μέχρι και 2600 σάντουιτς σε ένα πολυσύχναστο Σάββατο.

St. Urbain Bagel: Τραγανό στο εξωτερικό, πυκνό και μάγισσα στο εσωτερικό, η σπεσιαλιτέ του St. Urbain είναι οι μπέγιες του Μόντρεαλ. Ήταν η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε μπέγιες του Μόντρεαλ στο Τορόντο και είναι αδύνατο να αντισταθεί όταν είναι ακόμα ζεστό από το φούρνο.

Uno Mustachio: Το Uno Mustachio είναι το σπίτι μερικών σοβαρά πικάντικων ιταλικών σάντουιτς, όπως το περίφημο μοσχαρίσιο parmigiana, καθώς και μελιτζάνα, κέικ με τυρί, μπριζόλα, λουκάνικο και κοτόπουλο parmigiana.

Cruda Café : Όποιος έχει τη διάθεση για ελαφρύτερο, υγιεινό ναύλο θα πρέπει να σταματήσει από το Cruda Café, το οποίο σερβίρει φρέσκα, vegan, ωμά τρόφιμα που είναι όλα χωρίς γλουτένη και παρασκευάζονται με υλικά όσο το δυνατόν πιο τοπικά. Αναμείνετε ζωντανές σαλάτες, πρώτες αναδιπλώσεις και tacos, χυμούς και λείες.

Κουζίνα του Γιάννη : Το σπιτικό ελληνικό φαγητό είναι αυτό που προσφέρεται στην Κουζίνα του Γιάννη, η οποία λειτουργεί από την αγορά Αγίου Λαυρεντίου από το 2000. Σταματήστε για χοιρινό ή κοτόπουλο σουβλάκι, ελληνική σαλάτα, μουσακά, στιφάδο αρνί και κοτόπουλο λεμονιού με ρύζι. Είναι επίσης γνωστοί για τα φουντούκια μήλων τους.

Churrasco: Τα κοτόπουλα εδώ είναι καβουρδισμένα στην περιοχή καθημερινά σε φούρνους ψησταριάς και βασίζονται με τη μυστική ζεστή σάλτσα του Churrasco. Πάρτε ένα ολόκληρο κοτόπουλο για να πάρετε σπίτι, ή να σταματήσει για ένα σάντουιτς κοτόπουλο και μερικές ψητές πατάτες.

European Delight: Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται στην αγορά του St. Lawrence από το 1999 και ειδικεύεται σε σπιτικά ανατολικοευρωπαϊκά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των πολυάριθμων ποικιλιών των pierogis και των ρολών λάχανου.

Δεν είμαστε Εμείς Sweet : Σταματήστε σε αυτό το στάβλο για αυθεντικά γαλλικά ψημένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων κρουασάν, μακαρόνια, μπισκότα και viennoiseries, καθώς και σοκολάτες από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Καναδική μουστάρδα Kozlik : Ιδρύθηκε το 1948, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση παράγει μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητη μουστάρδα σε μικρές παρτίδες, καθώς και σάλτσα θαλασσινών, σκόνες μουστάρδας και τρίψιμο κρέατος. Δοκιμάστε μερικούς πριν αγοράσετε από τα πολλά δοχεία που έχουν στη διάθεσή τους για δοκιμή.

Τι να αγοράσετε στην αγορά

Εάν δεν είστε στην αγορά για τα παρασκευασμένα τρόφιμα, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα ή τα ψημένα προϊόντα, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο St. Lawrence Market από τη γκάμα των στάβλων, των τυροκομικών, των κρεοπωλών και των ψαράδων που βρίσκονται σε όλη την αγορά. Εκτός από τα τρόφιμα, η αγορά φιλοξενεί επίσης διάφορους άλλους πωλητές, τεχνίτες και τεχνίτες που πωλούν τα πάντα, από χειροποίητα κοσμήματα και ρούχα μέχρι σουβενίρ και floral ρυθμίσεις.

Εκδηλώσεις στην Αγορά

Εκτός από την ευκαιρία να μιλήσετε με πωλητές σχετικά με το φαγητό που αγοράζετε, υπάρχουν περισσότερα για την Αγία Βαυαρία Αγορά από την ευκαιρία να αγοράσετε και να φάτε. Η αγορά φιλοξενεί επίσης ένα συνεχόμενο κατάλογο γεγονότων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως μαθήματα μαγειρικής, εργαστήρια μαγειρικής δεξιοτήτων, συνομιλίες και δείπνα. Η Αγορά Κουζίνα είναι όπου συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και μπορείτε να ελέγξετε τη σελίδα συμβάντων για να δείτε τι συμβαίνει και πότε. Πολλά από τα μαθήματα ξεπουλώνουν, ώστε να εγγραφείτε νωρίς εάν κάτι τραβήξει το μάτι σας.