Αριθμός 11 Λεωφορείο Λονδίνου

Φτηνές hop στο / Hop off Αξιοθέατα λεωφορείων

Μου αρέσει ένα χόμπι στα αξιοθέατα στο λεωφορείο / hop από το λεωφορείο και το εξειδικευμένο «για τη θέση» σχόλιο που μπορούν να παρέχουν αξίζει τον κόπο έτσι δεν προσπαθώ να απορρίψω τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρουν. (Οι μεγάλες διαδρομές με λεωφορείο είναι ιδιαίτερα καλές.) Αλλά αν ψάχνετε για έναν πιο οικονομικό τρόπο να δείτε τα αξιοθέατα ή να αισθανθείτε πιο σίγουροι για την εξερεύνηση ανεξάρτητα, τότε υπάρχουν ορισμένες διαδρομές λεωφορείων δημοσίων μεταφορών του Λονδίνου, οι οποίες περιλαμβάνουν αρκετά από τα μεγάλα ορόσημα στην πορεία.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των διαδρομών λεωφορείων του Λονδίνου για περιηγήσεις .

Μια κάρτα Oyster ή μία ημερήσια κάρτα ταξιδίου κάνει όλα τα λεωφορεία (και οι σωλήνες και τα τρένα του Λονδίνου) υπηρεσία hop-off / hop off.

Το Λονδίνο Λεωφορείο Νο. 11

Χρόνος που απαιτείται: περίπου 1 ώρα.

Έναρξη: Σταθμός του Λίβερπουλ

Φινίρισμα: Σταθμός Βικτόρια

Αυτή είναι η αγαπημένη μου φτηνή διαδρομή αξιοθέατων εδώ και πολύ καιρό. Θέλετε να δοκιμάσετε και να πάρετε ένα μπροστινό κάθισμα μπροστινής γραμμής για την καλύτερη θέα και, εάν είναι δυνατόν, να καθίσει στη δεξιά πλευρά για αυτή τη διαδρομή.

Το ταξίδι ξεκινάει από την πόλη του Λονδίνου και μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκεστε στην περιοχή του σταθμού 'Bank', έτσι υπάρχει η Τράπεζα της Αγγλίας στα δεξιά σας, το Royal Exchange στα αριστερά σας και το Mansion House ευθεία μπροστά. Σημειώστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Λονδίνου είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας είναι η δεύτερη παλαιότερη κεντρική τράπεζα στον κόσμο (που ιδρύθηκε το 1694). Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου ήταν ο Sir John Soane και ο χώρος εκτείνεται σε τρία στρέμματα.

Το ψευδώνυμο της τράπεζας είναι η «παλαιά κυρία της οδού Threadneedle» λόγω του γελοιογραφικού σχεδίου του 1797 που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός (William Pitt the Young) προσπαθεί να νιώσει την τράπεζα, η οποία παρουσιάστηκε ως ηλικιωμένη γυναίκα που φορούσε φόρεμα από τραπεζογραμμάτια. Υπάρχει ένα δωρεάν Μουσείο της Τράπεζας της Αγγλίας όπου μπορείτε να προσπαθήσετε να σηκώσετε ένα χρυσό μπαρ.

Η περιοχή του Royal Exchange υπήρξε εμπορικό κέντρο από τα 1500, αλλά αυτό το κτίριο χρονολογείται μόνο από το 1800. Ανοίγει ξανά το 2001 ως πολυτελές συγκρότημα αγορών και εστιατορίων. Υπάρχει η Gucci, η Hermes και η Tiffany & Co μέσα, αλλά μην φοβηθείτε, καθώς μπορείτε να σταματήσετε για ένα τσάι ή καφέ στο Grand Cafe και να απολαύσετε το περιβάλλον.

Το Αρχοντικό είναι η επίσημη κατοικία του Λόρδου Δήμαρχου του Λονδίνου. (Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που είναι ο Δήμαρχος του Λονδίνου που εργάζεται στο Δημαρχείο ). Ο Δήμαρχος Δήμαρχος είναι αυτός που παίρνει μια μεγάλη παρέλαση για τα εγκαίνιά τους τον Νοέμβριο που ονομάζεται εικασία του Δημάρχου .

Περίπου 5 λεπτά κατά μήκος της διαδρομής φτάνετε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου . Η αναγγελία του σταθμού λεωφορείων είναι για το 'St Paul's Churchyard' αλλά δεν μπορείτε να χάσετε το τεράστιο κτίριο στα δεξιά σας.

Λίγο μετά τη στάση του λεωφορείου, από τα φανάρια, κάντε μια γρήγορη ματιά στα αριστερά σας για να δείτε τη Γέφυρα της Χιλιετίας και πέρα ​​από τον Τάμεση στην Tate Modern .

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren πριν από 300 χρόνια. Βρίσκεται 365 πόδια ψηλά και υπάρχουν 528 βήματα από τον καθεδρικό ναό στο Golden Gallery.

Ακόμη και με όλες τις κατασκευές που συμβαίνουν συνεχώς στο Λονδίνο - σοβαρά, ποτέ δεν θα πάρετε μια φωτογραφία του ορίζοντα χωρίς γερανό - υπάρχουν ορισμένες προστατευμένες απόψεις στο Λονδίνο και οι περισσότερες σχετίζονται με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, έτσι ώστε οι αρχιτέκτονες πρέπει να σχεδιάσουν τα νέα ψηλά γραφεία τους σε ασυνήθιστα σχήματα.

Αν έχετε κολλήσει στην κυκλοφορία εδώ, τότε θαυμάστε τις αντίθεση αρχιτεκτονικές στυλ στην περιοχή.

Σημειώνουμε ότι το άγαλμα μπροστά από τον καθεδρικό ναό δεν είναι η βασίλισσα Βικτωρία, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η βασίλισσα Άννα καθώς ήταν ο κυβερνών μονάρχης όταν ολοκληρώθηκε ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου.

Μετά τη διασταύρωση στο Ludgate Circus το λεωφορείο κατευθύνεται κατευθείαν και κατά μήκος της οδού Fleet Street. Αυτό ήταν το σπίτι των εθνικών εφημερίδων, αλλά όλοι έχουν μετακινηθεί προς τα ανατολικά. Κοιτάξτε έξω για το παλιό κτίριο Daily Express στα δεξιά, καθώς είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής Art Deco στο Λονδίνο.

Θα περάσετε επίσης την pub Ye Olde Cheshire στην δεξιά σας, η οποία ήταν δημοφιλής με τους Dr Samuel Johnson, Charles Dickens, WB Yeats και φυσικά τους δημοσιογράφους που δούλευαν στο δρόμο. Σήμερα εξυπηρετεί μια εξαιρετική πίτα παμπ .

Και κοιτάξτε στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να δείτε το The Tipperary - την παλαιότερη ιρλανδική παμπ του Λονδίνου, σχεδόν απέναντι από το Cheshire Cheese.

Όταν εντοπίζετε μια εκκλησία στα δεξιά σας (είναι το St Dunstan's στη Δύση) λίγο πριν είναι ένα κτίριο με μεγάλα γράμματα στο μπροστινό μέρος: Sunday Post / People's Friend / People's Journal / Dundee Courier που υποτίθεται ότι είναι τόπος του κουρέα του Sweeney Todd's Κατάστημα .

Λίγο μετά την άφιξή σας στα Βασιλικά Δικαστήρια Δικαιοσύνης , στα δεξιά σας, που είναι ένα απίστευτα μεγάλο βικτοριανό κτίριο.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια γρήγορη ματιά στα αριστερά σας για να δείτε το Twinings Tea Shop & Museum απέναντι.

Η εκκλησία στα δεξιά σας είναι ο Άγιος Κλήμης Δάνες και οι καμπάνες της εκκλησίας που παίζουν τα ωάρια και τα λεμόνια παιδικές ρίγες σε τακτά χρονικά διαστήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. συνήθως 9 π.μ., 12μμ, 3μμ, 6μμ, 9μμ.

Καθώς μεταβαίνετε προς το Aldwych κοιτάξτε προς τα αριστερά για τον κλειστό σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου με το σταθμό Strand . Δεν θα βρείτε αυτό σε κανέναν χάρτη σωλήνων καθώς έχει κλείσει για πολλά χρόνια. Είναι γνωστότερο ως σταθμός Aldwych και χρησιμοποιείται ως τοποθεσία τηλεοπτικής και κινηματογραφικής προβολής. Μπορεί να δει στους Πατριώτες Αγώνες , V για Vendetta , Εξιλέωση , 28 ημέρες αργότερα και πολλά άλλα.

Και κοιτάξτε στα δεξιά σας για το Australia House που χρησιμοποιήθηκε ως Wizarding Bank του Gringott στις ταινίες του Harry Potter.

Η επόμενη διασταύρωση περνάει από το σταθμό Waterloo Bridge στα αριστερά σας και το λεωφορείο συνεχίζει ευθεία στο Strand.

Κοιτάξτε το ξενοδοχείο Savoy στα αριστερά που βρίσκεται πίσω αλλά θα το εντοπίσετε από τις τεράστιες γάτες topiary στην είσοδο.

Κοιτάζοντας μπροστά θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την κορυφή της στήλης του Nelson καθώς θα φτάσετε στην πλατεία Τραφάλγκαρ σε λίγα λεπτά. Μόλις ακούσετε την ανακοίνωση λεωφορείου για το σταθμό Charing Cross (είναι στα αριστερά σας) ετοιμαστείτε να ψάξετε δεξιά για την πλατεία Trafalgar. Θα δείτε το Admiralty Arch ευθεία πριν το λεωφορείο στρίψει αριστερά στο Whitehall και είναι ευθεία κάτω για να δει το «Big Ben».

Κοιτάξτε προς τα δεξιά για το Parade Horse Guard's για να δείτε το ιππικό, καθώς αυτή είναι η επίσημη είσοδος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, παρόλο που το παλάτι βρίσκεται στην άλλη πλευρά του St James's Park πίσω εδώ.

Σχεδόν απέναντι στην αριστερή πλευρά είναι το Banqueting House, το οποίο είναι το μόνο υπόλοιπο κτίριο του κάποτε τεράστιου παλατιού του Whitehall. Το ανώτατο όριο έχει απίστευτες ζωγραφιές του Ρούμπενς και το κτίριο είναι επίσης γνωστό ως Charles I αποκεφαλίστηκε σε μια πλατφόρμα έξω.

Θα περάσετε 10 Downing Street όπου ζει ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορείτε να δείτε τη διάσημη μαύρη πόρτα καθώς υπάρχουν μεγάλες πύλες ασφαλείας, αλλά θα ξέρετε ότι είναι στα δεξιά σας όταν βλέπετε τους αστυνομικούς που υπηρετούν με πυροβόλα όπλα.

Πρόκειται για την πλατεία του Κοινοβουλίου με τα σπίτια του Κοινοβουλίου και τον Μπιγκ Μπεν στα αριστερά σας, το Αβαείο του Γουέστμινστερ με τη διαγώνια δεξιά και το Ανώτατο Δικαστήριο απέναντι από τα σπίτια του Κοινοβουλίου. Δεν μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη θέα του Μπιγκ Μπεν, δυστυχώς, αλλά το λεωφορείο περνάει γύρω από την πλατεία και έχετε υπέροχη θέα στο Westminster Abbey.

Η διαδρομή του λεωφορείου συνεχίζεται κατά μήκος της οδού Βικτώρια και θα περάσετε τη Νέα Σκωτία Yard στα δεξιά σας και τον καθεδρικό ναό του Westminster στα αριστερά σας πριν φτάσετε στο σταθμό Victoria.

Αυτό το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα και συνήθως επιλέγω να κατεβεί εδώ αν και το λεωφορείο συνεχίζει στο Φούλαμ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Αν μείνετε, θα δείτε τον δρόμο του βασιλιά στην Τσέλσι, που είναι πλέον μια εμπορική περιοχή με άριστες επιδόσεις, αλλά κάποτε ήταν η αιχμή του ανατρεπτικού πολιτισμού με τη Mary Quant και μίνι φούστες στη δεκαετία του 1960 και πανκ τη δεκαετία του 1970.