Συμβουλές για την απόκτηση πτήσεων από αεροπορικές πτήσεις

Πώς να πάρετε το χτύπημα από μια αεροπορική πτήση

Η πρόσκρουση μπορεί να είναι καλή ή μπορεί να είναι κακή. Η αεροπορική προσφορά είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένας επιβάτης κρατά ένα επιβεβαιωμένο εισιτήριο για μια πτήση και η αεροπορική εταιρεία δεν σας αφήνει να επιβιβαστείτε. Πρέπει να έχετε αγοράσει ένα εισιτήριο και να κάνετε check in για την πτήση, είτε στην πύλη είτε στο check-in. Αλλά αν η αεροπορική εταιρεία σας χτυπήσει, παρέχει το ταξίδι σε μια μελλοντική πτήση στην ίδια πόλη, και κάποιο είδος αποζημίωσης.

Η αποζημίωση είναι συνήθως ένα κουπόνι για μελλοντικά ταξίδια ή ένα δωρεάν εισιτήριο.

Τύποι προσκρούσεων

Η πρόσκρουση μπορεί να συμβεί εθελοντικά ή ακούσια. Σε εθελοντική πρόσκρουση, ένας επιβάτης μπορεί να δει ότι η πτήση είναι γεμάτη ή υπεράριθμη και ζητά να προσκρούσει ή να έχει το όνομά του τοποθετημένο στον κατάλογο πρόσκρουσης. Εάν ένας επιβάτης έχει προσγειωθεί εθελοντικά, η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει συνήθως ένα κουπόνι για προκαθορισμένο ποσό, όπως $ 300. Φυσικά, ο επιβάτης θα λάβει επίσης θέση στην επόμενη πτήση προς τον προορισμό του. Πριν από πολλά χρόνια, τα κουπόνια ήταν γενικά για μια πλήρη πτήση μονής κατεύθυνσης, αλλά πιο πρόσφατα οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες παρέχουν ένα νομισματικό κουπόνι που μπορεί να είναι μικρότερο από μια πλήρη πτήση μονής διαδρομής, ανάλογα με τη διαδρομή.

Αλλά η πρόσκρουση συμβαίνει επίσης ακούσια. Τότε η αεροπορική εταιρεία σας αρνείται την επιβίβαση, ακόμα κι αν έχετε επιβεβαιωμένο κάθισμα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε καταστάσεις υπερπλήρωσης, αλλά συμβαίνει όταν κανένας εθελοντής δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες πρακτικές πρόσκρουσης, ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία στην οποία ταξιδεύετε για τους κανόνες και τις πολιτικές αντιστάθμισης για το χτύπημα.

Πώς να πάρει προσκρούσεις

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για να πάρει το χτύπημα είναι να πάρει στο αεροδρόμιο νωρίς. Ελέγξτε για την πτήση σας και, στη συνέχεια, ρωτήστε τον πράκτορα πύλης εάν το όνομά σας μπορεί να τεθεί σε μια λίστα για την πρόσκρουση, εάν η πτήση είναι υπερπλήρης ή πλήρης.

Η δεύτερη συμβουλή είναι να ελέγξετε περιστασιακά με τον πράκτορα πύλης καθώς πλησιάζει ο χρόνος αναχώρησης. Φυσικά, είναι πιο πιθανό να χτυπήσετε από διαδρομές που έχουν μεγάλο αριθμό επιβατών και μεγάλο αριθμό επαγγελματιών ταξιδιών.

Προσωπικά, είχα τόσο καλές όσο και κακές εμπειρίες με το χτύπημα ενώ πετούσα. Πολλές φορές, όταν έχω το χρόνο να περιμένω και δεν βιαζόμουν να πάω κάπου, προσφέρθηκα εθελοντικά να παραιτηθώ από το κάθισμά μου για να κερδίσω ένα δωρεάν εισιτήριο ή ένα κουπόνι για μελλοντικά ταξίδια. Αν αυτό είναι αυτό που ελπίζετε να κάνετε, συνήθως θέλετε να φτάσετε στην πύλη νωρίς και να βάλετε το όνομά σας σε έναν κατακερματισμό, επιτρέποντας στον πράκτορα της πύλης να γνωρίζει ότι θα είστε πρόθυμοι να πάρετε μια μεταγενέστερη πτήση. Φυσικά, να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε πότε θα είναι οι επόμενες πτήσεις. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι η αεροπορική εταιρεία θα σας βάλει επάνω εν μία νυκτί εάν η επόμενη πτήση είναι την επόμενη ημέρα. Να είστε ενήμεροι για τις συνδέσεις που έχετε και πώς μπορεί να επηρεαστούν από την πρόσκρουσή τους.