Πώς να πάρετε από BWI στη Βαλτιμόρη

Τρένα, λεωφορεία, λεωφορεία και άλλα

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους επισκέπτες είναι πώς να φτάσετε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης-Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη. Οι επιλογές μεταφοράς περιλαμβάνουν το ελαφρύ σιδηρόδρομο, τα ταξί, τα λεωφορεία, τα λεωφορεία sedan, το Uber και το Lyft. Το ταξίδι είναι εύκολο και μπορεί επίσης να είναι φθηνό αν είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ είναι οι επιλογές σας.

Light Rail

Το ελαφρύ σιδηροδρομικό τρένο αναχωρεί απευθείας από το αεροδρόμιο και μπορεί να σας μεταφέρει στο κέντρο της Βαλτιμόρης.

Υπάρχουν στάσεις για το Camden Yards και το συνεδριακό κέντρο στο εσωτερικό λιμάνι , καθώς και σε άλλα μέρη της πόλης. Ένα λεωφορείο πηγαίνει στο σταθμό Penn. Οι πιο απομακρυσμένες από το ελαφρύ σιδηρόδρομο είναι το Timonium και το Hunt Valley, γι 'αυτό αναζητήστε αυτές τις επιλογές καθώς αναχωρείτε (και οι δύο επιλογές περνούν από το εσωτερικό λιμάνι). Ο σιδηροδρομικός σταθμός BWI Marshall Light βρίσκεται ακριβώς έξω από το κατώτερο επίπεδο του κτιρίου ακτών, δίπλα στο Concourse E.

Λεωφορείο

Η υπηρεσία διαμετακόμισης Maryland (MTA) διαθέτει δύο λεωφορεία από το BWI. Το λεωφορείο αρ. 17 αναχωρεί από το BWI, συνδέοντας το Parkway Centre, το Arundel Mills Mall, το αεροδρόμιο 100 Park και το σταθμό Leicester του Patapsco Light. Τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες αιχμής, το λεωφορείο αριθ. 99 αναχωρεί από το BWI και συνδέεται με το πανεπιστήμιο του Maryland Baltimore County και το κοινοτικό κολλέγιο Baltimore County-Catonsville.

MARC Train

Το τρένο MARC, ένα τρένο που κυκλοφορεί μεταξύ Βαλτιμόρη και Ουάσινγκτον, έχει σταθμό στο σιδηροδρομικό σταθμό BWI Marshall.

Δωρεάν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το σταθμό 24 ώρες την ημέρα κάθε μέρα του έτους. Το τρένο MARC μεταφέρει επιβάτες στο σταθμό Penn του Βαλτιμόρη. Η υπηρεσία Amtrak διατίθεται τόσο στο σιδηροδρομικό σταθμό BWI Marshall όσο και στο σταθμό Penn.

Ταξί

Μια στάση ταξί βρίσκεται έξω από το κατώτερο επίπεδο του τερματικού BWI κοντά στην απαίτηση αποσκευών.

Τα ταξί από την BWI απαγορεύονται να χρεώνουν κατ 'αποκοπήν τέλη, επομένως οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό σας.

Uber και Lyft

Μπορείτε να πάρετε Uber από BWI. Κάντε κράτηση με τον κανονικό τρόπο και επικοινωνήστε με τον οδηγό σας στο επίπεδο αφίξεων. Το Lyft είναι επίσης διαθέσιμο. ανοίξτε την εφαρμογή για να βρείτε τη ζώνη παραλαβής.

Τακτοποιημένα λεωφορεία

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δρομολόγια από και προς το BWI. Ελέγξτε με το ξενοδοχείο σας και ίσως καταλήξετε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Τα λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες σε καθορισμένες περιοχές στο τερματικό του αεροδρομίου.

Λεωφορεία

Αρκετές εταιρείες λεωφορείων κινούνται επίσης από το αεροδρόμιο. Αυτές οι υπηρεσίες van μπορούν να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο σας, στο σπίτι σας ή σε άλλες τοποθεσίες. Οι μετρητές βρίσκονται στο κατώτερο επίπεδο του αεροδρομίου, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων με το αεροδρόμιο Supreme Shuttle ή το Bayrunner Shuttle.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Εάν χρειάζεστε τροχούς ενώ βρίσκεστε στην πόλη, έχετε τύχη: Όλες οι εθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λειτουργούν έξω από το αεροδρόμιο. Έτσι αν προτιμάτε Avis, Alamo, Προϋπολογισμός, Δολάριο, Επιχείρηση, Hertz, Εθνικό ή Thrifty, θα το βρείτε στο BWI. Κρατήστε ένα αυτοκίνητο online πριν πάτε ή σταματήσετε από ένα περίπτερο όταν αγγίζετε.