Σκορπιός Χάρτης του Φοίνιξ

Το Κέντρο Πληροφοριών για τα δηλητήρια και τα ναρκωτικά της Αριζόνα χρησιμοποίησε για να παρακολουθήσει τις κλήσεις που έλαβαν οι χειριστές τους σε σχέση με τους σκορπισμούς . Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 από την Nancy McIntyre, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Αριζόνα - Φοίνιξ Μακροπρόθεσμης Οικολογικής Έρευνας στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (για συντομία, στο εξής "CAP LTER"), δημοσίευσε τα αποτελέσματα την έρευνά της σχετικά με το πού εντοπίστηκαν οι σκορπιές στο Greater Phoenix.

Γιατί δημιουργήθηκε ο χάρτης Scorpion;

Σκοπός της μελέτης της για το σκορπιό του στο Φοίνιξ ήταν να παράσχει δεδομένα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις αποφάσεις ανάπτυξης γης.

Ο χάρτης που εμφανίζεται είναι το αποτέλεσμα της έρευνάς της. Λάβετε υπόψη ορισμένα πολύ σημαντικά γεγονότα:

Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν περισσότερες εμπειρίες σκορπιού στην πόλη του Phoenix, Paradise Valley, Fountain Hills, και νότιες ορεινές περιοχές της περιοχής του μετρό. Εδώ βρήκε η κα McIntyre στη μελέτη της.

Οι ταχυδρομικοί κώδικες το 1996 και το 1997 που ήταν πιο πιθανό να έχουν σκορπιούς

Phoenix: 85020, 85023, 85027, 85028, 85040, 85044, 85048

Mesa: 85202, 85213

Gilbert: 85234

Paradise Valley: 85253

Scottsdale: 85254, 85255, 85259

Συντριβάνι Hills: 85268

Tempe: 85282, 85283, 85284

Στον χάρτη που συνοδεύει τα αποτελέσματα της μελέτης, το κόκκινο της περιοχής, οι περισσότεροι κνησμοί σκορπιού αναφέρθηκαν σε αυτόν τον ταχυδρομικό κώδικα κατά την αναφερόμενη περίοδο.

Επίσκεψη; Διαμονή σε ξενοδοχείο Phoenix ή Scottsdale;

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα στην περιοχή λαμβάνουν προφυλάξεις για να εξασφαλίσουν ότι οι ιδιότητες είναι όσο ελεύθερες από σκορπιό όπως μπορούν. Ενώ είναι ασυνήθιστο να ακούει κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου ζουν από τους σκορπιούς, μπορεί και συμβαίνει. Όσο πιο κοντά το θέρετρο σας είναι να ανοίξετε έρημο ή πρόποδες, τόσο πιο πιθανό θα υπάρξουν πλάσματα διαφόρων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των φιδιών και των σκορπιών. Μην περπατάτε γύρω από το ακίνητο στα γυμνά πόδια σας και μην φτάσετε με τα χέρια ή τα πόδια σας πίσω ή σε οτιδήποτε σε εξωτερικούς χώρους (μονάδες αποθήκευσης, θάμνους) που μπορεί να είναι σπίτι για κάτι που αισθάνεται ότι απειλείται από τις πράξεις σας. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε αν είστε στομαχισμένοι.

Αγοράζοντας ένα σπίτι στην Αριζόνα;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ένας πωλητής ενός σπιτιού στην Αριζόνα πρέπει να αποκαλύψει σε έναν πιθανό αγοραστή. Μια τυπική αποκάλυψη περιλαμβάνει τη γνώση οποιωνδήποτε παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των σκορπιών, που υπήρχαν ποτέ στην ιδιοκτησία.

Ίσως δεν θα βρείτε ένα σπίτι στην έρημο που δεν έχει κανένα! Τι συνιστά σοβαρή μόλυνση; Δεν μπορώ να σας πω. Εάν ανησυχείτε, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μερικές εταιρείες ελέγχου παρασίτων που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη περιοχή της κατοικίας και να ρωτήσετε για το βαθμό δραστηριότητας του σκορπιού. Επίσης, να θυμάστε ότι ορισμένοι ταχυδρομικοί κώδικες καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Επειδή υπάρχουν αναφορές σημαντικής δραστηριότητας σκορπιού σε ένα μπλοκ δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο ένα μίλι κάτω από το δρόμο.

Πρόληψη του Σκορπιού

Στα σχεδόν 40 χρόνια που έχω ζήσει στην κομητεία Maricopa , έχω δει έναν σκορπιό μέσα στο σπίτι. Ξέρω ότι υπάρχουν περισσότερα έξω, και έχω ακόμη και ένα μαύρο φως σε περίπτωση που θέλω να τα βρω. Δεν το κάνω, αλλά φορώ παπούτσια έξω και λαμβάνω προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσω τον αριθμό των σκορπιών στο σπίτι μου .

Ανεξάρτητα από το τι κάνεις, μπορεί να συμβεί ακόμα ένα κνησμό σκορπιού και είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις αν συμβεί αυτό.

- - - - - -

Για να δείτε μεγαλύτερη την εικόνα του χάρτη, απλά αυξήστε προσωρινά το μέγεθος της γραμματοσειράς στην οθόνη σας. Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, η πληκτρολόγηση σε εμάς είναι το Ctrl + (το πλήκτρο Ctrl και το σύμβολο συν). Σε ένα MAC, είναι Command +.