Πώληση αλκοόλ τις Κυριακές και τα Χριστούγεννα στο Ντιτρόιτ

Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων γιορτάζονται συχνά με οινοπνευματώδη ποτά και τουλάχιστον μερικά καρυκεύματα. Για πολλά χρόνια, ωστόσο, η πολιτεία του Μίτσιγκαν έκανε τις διακοπές να απολαμβάνουν κάτι πρόκλησης στο πλαίσιο του μπλε νόμου. Ο νόμος αυτός απαγόρευσε τις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών από τις 9 μ.μ. την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τις 7 το πρωί στις 26 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος νόμος απαγόρευε τις πωλήσεις αλκοόλ πριν από το μεσημέρι τις Κυριακές

Για όσους επισκέπτονται το Μίτσιγκαν και σχεδιάζουν να αγοράσουν αλκοόλ για να πιουν σε εστιατόριο ή να πάρουν σπίτι, θα θελήσετε να μάθετε λίγο για το μπλε νόμο του κράτους.

Ιστορία του μπλε νόμου του Μίτσιγκαν

Είναι δελεαστικό να υποθέσουμε ότι ο νόμος ήταν ένας από τους κρατουμένους από την Απαγόρευση ή τον 19ο αιώνα, όταν πολλά κράτη νομοθετούν για την προστασία των Κυριακών και της Ημέρας των Χριστουγέννων για την εκκλησία, αλλά η τρέχουσα απαγόρευση του Μίτσιγκαν (γνωστός και ως «Blue Law») έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές από τότε και δεν έχει καθόλου περιθώρια όσον αφορά τα Χριστούγεννα.

2010 Τροποποίηση

Το κράτος είδε τελικά το φως το 2010 (να το πω έτσι) και η απαγόρευση του αλκοόλ την Κυριακή το πρωί και τα Χριστούγεννα άρχισε, τουλάχιστον ως επί το πλείστον. Αυτές τις μέρες, η Κυριακή αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη μέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (με τη μόνη απαγόρευση πώλησης οινοπνευματωδών ποτών από τις 2 έως τις 7 το πρωί) και είστε καλά να πάτε όλη την ημέρα την παραμονή των Χριστουγέννων και το απόγευμα της Ημέρας των Χριστουγέννων, η κοινότητά σας δεν έχει εξαιρεθεί από τους περιορισμούς του χρονοδιακόπτη.

Εξαιρέσεις από το μπλε νόμο του Μίτσιγκαν

Η τροπολογία του 2010 επιτρέπει στις κοινότητες να "επιλέξουν" από τους περιορισμούς των χαλαρότερων χρονικών ορίων όσον αφορά τις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών από το κείμενο αυτού του ψηφίσματος.

Οι κοινότητες του μετρό Ντιτρόιτ που αρχικά επέλεξαν να αποχωρήσουν από τους πιο χαλαρούς χρονικούς περιορισμούς απαγόρευσαν μόνο την πώληση οινοπνευματωδών και μικτών ποτών την Κυριακή το πρωί.

Πωλήσεις αλκοόλ τις Κυριακές

Εφόσον η τοπική πόλη, το χωριό, ο δήμος ή ο νομός δεν αποχωρήσει (απαγορεύοντας έτσι τις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών το πρωί ή για όλη την ημέρα), το αλκοόλ μπορεί να πωληθεί από τις 7 το απόγευμα την Κυριακή έως τις 2 το απόγευμα τη Δευτέρα, αλλά απαιτείται ειδική άδεια.

Η πολιτεία διατηρεί έναν διαδραστικό χάρτη, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε εάν η τοπική σας τρύπα νερού έχει λάβει τέτοια άδεια. (Σημείωση: Η πώληση μπύρας και οίνου την Κυριακή δεν απαιτεί ειδική άδεια.)

Πωλήσεις αλκοόλ στις διακοπές

Περισσότερες πληροφορίες για τον μπλε νόμο του Μίτσιγκαν

Διαβάστε περισσότερα για το δημόσιο νόμο του Michigan 213 (2010).