Η ομάδα ταξιδιών των γυναικών

Η Ομάδα Ταξιδιών των Γυναικών ("TWTG") είναι μια βραβευμένη ταξιδιωτική εταιρεία που εξυπηρετεί την ταξιδιωτική αγορά των γυναικών. Ο ιδρυτής Phyllis Stoller έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες γυναίκες σε ομαδικά ταξίδια. Η εταιρεία της έχει κερδίσει ένα βραβείο Magellan από το Travel Weekly. Και ο βετεράνος της βιομηχανίας, Arthur Frommer, περιγράφει την TWTG ως "εναλλακτική λύση για τις γυναίκες".

About.com έχει μιλήσει με τον Stoller για την έμπνευση, τα κίνητρα και το όραμα για το TWTG.

"Αρχικά είχα ένα ιστορικό μάρκετινγκ. Η πρώτη δουλειά μου από το κολέγιο ήταν στους New York Times. Η δεύτερη μου ήταν μια δουλειά μάρκετινγκ στη Βρετανία. Στη συνέχεια πήγα στο σχολείο των επιχειρήσεων εκεί και έγινε τραπεζίτης ", δήλωσε ο Stoller.

Ως θηλυκό στέλεχος που ταξιδεύει για δουλειές, η Stoller πήρε τις ιδέες που εμπνέουν την επιχείρησή της σήμερα. Έχει επίσης συγκεντρώσει μια δέσμη των μιλίων συχνών μίσθωσης.

"Χρησιμοποίησα τα μίλια για να πάω σε ένα παγκόσμιο σαφάρι της Παναμερικανής. Δεν μπορούσα να βρω κάποιον που να πάει μαζί μου, έτσι πήρα τον εννιάχρονο γιο μου", είπαν οι άνθρωποι σε αυτό το ταξίδι, "έχετε έναν πολύ ωραίο γιο δεν είχαμε έρθει σε αυτό το ταξίδι για να γευματίσουμε με ένα παιδί ». Μάλλον θα ήθελαν να γευματίσουν μαζί του τώρα, είναι σκηνοθέτης ταινιών ", είπε.

Αποφάσισε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση τροφοδοτώντας τις ανάγκες των γυναικών ταξιδιωτών. Οι γυναίκες μεμονωμένες ταξιδιώτες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Προσπάθησα να ξεκινήσω κάτι ασυνήθιστο και διορατικό.

Ήθελα να κάνω ταξίδια που ήταν λίγο πιο έξυπνα. Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία πήγε », σημείωσε.

Ζώντας στο εξωτερικό και ταξιδεύοντας εκτεταμένα, ο Stoller αντιμετώπισε διαφορετικούς τύπους συναδέλφων.

"Οι συνάδελφοι που συναντήθηκα στους τραπεζικούς κύκλους είχαν χρήματα, αλλά δεν ταξίδευαν ποτέ, αλλά άλλα ενδιαφέροντα ταξίδεψαν παντού, αλλά δεν είχαν χρήματα", είπε.

Αποφάσισε να βρει ένα ευχάριστο μέσο μεταξύ των δύο. Ίδρυσε ένα γυναικείο σωματείο ταξιδιών το 1992. Η επιχείρηση ήταν μια μεγάλη επιτυχία και κέρδισε μια σειρά από βραβεία. Επίσης, προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, ιδίως από τους συγγραφείς ταξιδιών των γυναικών. Το 2006 αποκτήθηκε από μια μεγάλη οικογενειακή εταιρεία που ονομάζεται Club ABC Tours. Η Stoller συνέχισε με την εταιρεία με σύμβαση για τρία χρόνια. Τελικά, το Club ABC διέκοψε τη διαίρεση του τουριστικού συλλόγου.

Το 2013, η Stoller ξεκίνησε μια νέα εταιρεία, The Women's Travel Group. Το σύνθημά της είναι το "Smart Tours for Women".

Λειτουργεί με δύο στρατηγικούς εταίρους. Το ένα είναι η SITA World Tours στο Λος Άντζελες. Το άλλο είναι το Jetvacations στο New Jersey.

Οι δύο εταίροι πραγματοποιούν εκδρομές TWTG. Όμως ο Stoller σχεδιάζει τις περιηγήσεις και ελέγχει κάθε λεπτομέρεια. Εξασφαλίζει ότι δεν είναι πολύ εξαντλητικοί ή πολύ βαρείς. Κατοικεί κάθε ξενοδοχείο.

Είναι μια επιτυχημένη συνεργασία, με προσφορές που καλύπτουν τον πλανήτη.

Οι τρέχουσες και παρελθούσες επιλογές περιοδείας περιλαμβάνουν:

Solo Travelers Καλώς ήλθατε

Οι εκδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες καθώς και επιδείξεις περιοχής. Έχουν σχεδιαστεί για γυναίκες κάθε ηλικίας και υπόβαθρα, παντρεμένοι ή single.Although Stoller τονίζει ότι TWTG δεν είναι μια λέσχη διακοπών ξεχωρίζει.

Ο σύζυγος της Stoller δεν ήταν ποτέ οπαδός του ταξιδιού και βρίσκει πολλές γυναίκες στην ίδια θέση. Είναι φυσικό να θέλουν να ταξιδεύουν με μια ομάδα άλλων γυναικών.

Συχνά, οι γυναίκες κάνουν κράτηση για περιηγήσεις στο TWTG για το πρώτο τους ατομικό ταξίδι. Η Stoller δεσμεύεται να κάνει μια εμπειρία χωρίς προβλήματα. Τα απλά συμπληρώματα μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβά. Τις περισσότερες φορές, είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για τον ενιαίο ταξιδιώτη. Ένα από τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με το TWTG είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να βρουν ένα μερίδιο δωματίου, ώστε να αποφύγουν αυτές τις κατηγορίες.

Σε πολλές περιπτώσεις, αναπτύσσονται διαρκείς φιλίες (και μελλοντικές εταιρικές σχέσεις ταξιδιών).

Στρατηγική επιτυχίας

Η διεξαγωγή μιας επιτυχημένης επιχείρησης ταξιδιών απαιτεί πειθαρχία, σκληρή δουλειά και γνώση της εξελισσόμενης τεχνολογίας.

Η Stoller έχει αναπτύξει μια επιτυχημένη στρατηγική που λειτουργεί γι 'αυτήν.

"Κάθε μέρα, ξεκινώ απαντώντας σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχω. Διάβασα κάθε σχόλιο και μάλιστα απαντούσα σε ερωτήσεις για πράγματα που δεν κάνουμε καν. Εάν μπορώ να δώσω σε κάποιον το πλεονέκτημα της νόμιμης συμβουλής, γιατί να μην το κάνει; Μόλις αποκτήσατε έναν πιθανό πελάτη για το μέλλον », δήλωσε ο Stoller.

Ανανεώνει την ίδια την ιστοσελίδα της εταιρείας. Ξοδεύει επίσης πολύ χρόνο στο blog του TWTG.

"Είναι εξαιρετικά καλό μάρκετινγκ για εμάς. Είναι γεμάτο πληροφορίες, εύκολο να κατανοηθεί και πρακτικό. Το πιο διαδεδομένο είναι ένα κομμάτι για το πρώτο ταξίδι μετά τη χήρα », δήλωσε ο Stoller.

Το TWTG διατηρεί μια ενεργή σελίδα στο Facebook, την οποία λέει ο Stoller είναι μια μεγάλη βοήθεια μάρκετινγκ.

"Η σελίδα στο Facebook είναι μια συνεχής αντανάκλαση του τι λένε οι γυναίκες για εμάς, ενθαρρύνουμε τον καθένα να το ελέγξει για ειδικές προσφορές, νέα σχετικά με τα ταξίδια για γυναίκες, μεμονωμένες προσφορές συμπλήρωσης, καθώς και γενικές παρατηρήσεις και προτάσεις από την ομάδα μας", δήλωσε ο Stoller.

"Ενθάρρυναν τους ανθρώπους στο Facebook να συμμετάσχουν στη λίστα αλληλογραφίας μας. Δεν υπάρχει μια μέρα που να φτάνει μέχρι τώρα να μην έχουμε μεταξύ τριών και δέκα γυναικών που θέλουν να συμμετάσχουν." Οι γυναίκες μας λένε πού θέλουν να πάνε ", δήλωσε Stoller

Εξελιγμένο προϊόν

Ο σχεδιασμός περιηγήσεων που πωλούν είναι θέμα διαμονής πάνω από τις τάσεις, τα ενδιαφέροντα και τα παγκόσμια γεγονότα.

"Χρησιμοποιούμε πολλές ενημερωμένες πηγές, αν υπάρχει ένα νέο μουσείο κάπου, αυτό θα είναι στα δρομολόγιά μας." Σε πολλές περιπτώσεις, έκανα το ταξίδι πριν ή το έκανα μόνος μου ", δήλωσε ο Stoller.

Ορισμένες χώρες (π.χ. η Τυνησία) που έχουν πωληθεί με επιτυχία στο παρελθόν ενδέχεται να μην είναι πλέον επιθυμητές, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Άλλοι, όπως η Αιθιοπία, είναι οι καλύτεροι πωλητές έκπληξη.

Ευτυχώς, οι δύο συνεργάτες της προσφέρουν μια διευρυμένη σειρά προϊόντων.

"Η SITA ειδικεύεται σε πολλές χώρες της Κίνας, γι 'αυτό είμαι πολύ άνετος σε αυτόν τον προορισμό. Έχουμε προσθέσει τρεις ημέρες στη Μογγολία στις περιηγήσεις μας. Η Ινδία είναι μια άλλη ειδικότητα της SITA ", δήλωσε ο Stoller.

Η Νότια Αμερική είναι ένας άλλος προορισμός στον οποίο επικεντρώνεται, με προσφορές που περιλαμβάνουν τη Βραζιλία και τη Χιλή.

"Όλα τα ταξίδια μας πρέπει να είναι διαφορετικά από οτιδήποτε άλλο προσφέρεται στην κλίμακα τιμών μας: στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει, για παράδειγμα, κάνουμε ιδιωτική μαγειρική αγροικία και αξιοθέατα στην Τοσκάνη", δήλωσε ο Stoller .

"Ξέρω πολύ καλά τα βρετανικά νησιά και την Ιρλανδία, προσθέσαμε το βόρειο νησί στις περιηγήσεις μας, είναι εξίσου πανέμορφο και προσφέρει μια άλλη πλευρά της ιστορίας ότι οι γυναίκες σκέφτονται να θέλουν να ακούσουν όταν πάνε εκεί. Πολλά διαφορετικά πράγματα: Επισκεφτόμαστε το Μουσείο Μετανάστευσης στο Κορκ και το Κέντρου Κληρονομιάς, αλλά είναι μέρος της ιστορίας της χώρας ", δήλωσε ο Stoller.

Εστιάζει επίσης σε εξωτικά ταξίδια για τις γυναίκες που έχουν ήδη "βρεθεί εκεί και το έκαναν αυτό". Ένας τρόπος με τον οποίο παραμένει στην κορυφή των παγκόσμιων ταξινομημένων τάσεων είναι να παρακολουθήσει σημαντικές παγκόσμιες εκθέσεις ταξιδιών.

"Έχω πάει στο Travel Mart στο Λονδίνο. Κυνήγι κάτω από το ένα ή δύο άτομα που καθορίζονται σε συγκεκριμένους προορισμούς. Ξέρω ότι μερικοί από αυτούς θα ταιριάζουν με το εμπορικό μας σήμα ", δήλωσε ο Stoller.

Μερικές από τις επαφές που κάνει είναι εκπληκτικές.

"Δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε ένα καλό DMC. Όμως, συναντήσαμε μια γερμανική εταιρεία στο Travel Mart με έδρα την Πόλη του Μεξικού. Ήταν ένας καλός αγώνας. Οι Ευρωπαίοι θέλουν πολιτισμό και εγχώριες εμπειρίες όταν επισκέπτονται το Μεξικό. Τους χρησιμοποιήσαμε για μια ξεπούληση στην Πόλη του Μεξικού ", είπε.

Επέκταση βάσης πελατών

Η πελατεία του Stoller εξελίσσεται επίσης.

"Πολλές από τις γυναίκες που ταξιδεύουν μαζί μας είναι πελάτες με τους οποίους συνδέσαμε αρχικά στη δεκαετία του '90. Μερικοί φέρνουν τις κόρες τους και τις εγγονές τους. Είναι σίγουρα μια πιο απαιτητική πελατεία αυτές τις μέρες. Αυτές είναι όλες οι έξυπνες γυναίκες. Κάνουν πολλή έρευνα στο Διαδίκτυο. Θέλουν να δουν ένα συγκεκριμένο μουσείο. Θέλουν να σταματούν σε κάποιο κατάστημα, έρχονται με μια λίστα. Οι άνθρωποι εκτιμούν το χρόνο τους και θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ταξίδια τους », είπε.

"Το καλύτερο μέρος είναι ότι έχουμε έξυπνες γυναίκες που έχουν συνομιλίες που δεν ξεχνάτε ποτέ γιατί είναι τόσο ενδιαφέρουσες. Όταν ξεκινήσαμε πρώτα, οι πελάτες ήταν νοσηλευτές. Τώρα είναι γιατροί. Οι δικηγόροι είναι σήμερα δικαστές ", πρόσθεσε.

Τυπικοί πελάτες βρίσκονται στη δεκαετία του σαράντα και του πενήντα.

Όσο πιο επιτυχημένη είναι η πελατεία, τόσο περισσότερο ενδιαφέρονται να βρουν κάποιες βαθιές εμπειρίες μάθησης. Το TWTG παρέχει ομιλητές όποτε είναι δυνατόν.

"Στην Αιθιοπία έχουμε δύο ομιλητές. Στο Παλέρμο, έχουμε μια αμερικανίδα που ζει εκεί και είναι παντρεμένη με μια Σικελία. Ήταν άτυπος ομιλητής. Συζητήθηκε με όλους ", δήλωσε ο Stoller.

Η εταιρεία υπερηφανεύεται για την προσφορά σπάνιων εμπειριών. Αλλά, φυσικά, περιλαμβάνουν επίσης και τα σημεία της περιοχής.

"Προσφέρουμε επεκτάσεις για γυναίκες που έχουν περισσότερο χρόνο και ευελιξία.Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε ένα έξυπνο, αποτελεσματικό ταξίδι.Θα ψάχνουμε για ένα συγκεκριμένο τύπο πελάτη.Μερικές γυναίκες δεν είναι κατάλληλες.Αν κάποιος μας λέει ότι απλά θέλουν να αγοράστε όλο το χρόνο, είναι πιθανώς μια σπατάλη των χρημάτων τους ", δήλωσε ο Stoller.

Το μέγεθος ομάδας στις περισσότερες εκδρομές είναι συνήθως 10-15 με μέγιστο αριθμό 20.

Τα ξενοδοχεία στις εκδρομές TWTG είναι στην κατηγορία των τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Συνεργάτες συνεργάτες

Η Stoller πωλεί μέσω αντιπροσώπων και έχει ισχυρή σχέση μαζί τους.

"Στόχος μας είναι να πουλήσουμε μέσω αντιπροσώπων επειδή δεν έχουν αυτό το προϊόν, ξέρουν ότι το χρειάζονται, καλώ τους πράκτορες να τους βοηθήσουν να καταλάβουν πώς να το πουλήσουν, και η γυναίκα που θα αγοράσει αυτό το προϊόν δεν είναι επειδή δεν έχει τίποτα να την πουλήσει, βοηθούμε τους πράκτορες να καταλάβουν πώς να προσεγγίσουν την αγορά ", δήλωσε ο Stoller.

Προσθέτει: "Ο καλύτερος τρόπος για να βρουν τους πελάτες της σε αυτή την κατηγορία, πάρτε μια λίστα γυναικείων οργανώσεων στην κοινότητα, επικοινωνήστε μαζί τους με email ή τηλεφώνημα για μια γυναικεία βραδιά στο γραφείο σας. σε βιβλιοπωλεία, θεραπευτές, συμβούλους γάμου, βιβλιοπωλεία, ζητήστε από το τοπικό νοσοκομείο, την εκκλησία ή τη βιβλιοθήκη σας, αν έχουν γυναικείες ομάδες, οι περισσότεροι από τους οποίους επικοινωνούν με τους επικεφαλής αυτών των ομάδων. Προσφέρετε να φιλοξενήσετε ένα βραδινό κρασί και τυρί με λίγα δώρα ", δήλωσε ο Stoller.

"Οι πιθανοί πελάτες είναι παντού. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ενδιαφέρουσες γυναίκες ταξιδεύουν μαζί", πρόσθεσε.