Εθνικό Ενυδρείο στον οδηγό επισκεπτών της Βαλτιμόρης

Το Εθνικό Ενυδρείο στη Βαλτιμόρη είναι το στολίδι του εσωτερικού λιμανιού της πόλης και μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις του είδους του στον κόσμο. Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την κορυφαία έλξη του Βαλτιμόρη κάθε χρόνο για να δουν 16.500 δείγματα σε μια σειρά από περιβάλλοντα και εκθέματα, τα οποία είναι αφιερωμένα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διαχείριση.

Ιστορία

Το ενυδρείο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον θρυλικό δήμαρχο του Βαλτιμόρη William Donald Schaefer και τον Επίτροπο Στέγασης και Κοινωνικής Ανάπτυξης Robert C.

Embry. Θεωρούσαν ένα ενυδρείο ως ζωτικής σημασίας συνιστώσα της συνολικής εσωτερικής λιμενικής αναζωογόνησης του Βαλτιμόρη.

Το 1976, οι κάτοικοι της πόλης της Βαλτιμόρης ψήφισαν για το ενυδρείο σε δημοψήφισμα ομολόγων και η πρωτοποριακή διεξαγωγή έγινε στις 8 Αυγούστου 1978. Τον Νοέμβριο του 1979, το συνέδριο των Ηνωμένων Πολιτειών το ψήφισε ως «εθνικό» ενυδρείο.

Το μεγάλο άνοιγμα ήταν στις 8 Αυγούστου 1981. Ο δήμαρχος Schaefer διάσημος φόρεσε ένα μαγιό και πήδηξε στη δεξαμενή σφραγίδας για να γιορτάσει.

Το πρώτο από τα δύο κτίρια του ενυδρείου του Βαλτιμόρη άνοιξε το 1981 στο Pier Three, ακριβώς όπως άρχισε η αναγέννηση του Inner Harbor . Συνδεδεμένο με μια κλειστή γέφυρα, το Marine Mammal Pavilion στην Pier Four, τοποθεσία της παράστασης του δελφινιού του ενυδρείου του Βαλτιμόρη , έκανε το ντεμπούτο του το 1990. Στη συνέχεια, το 2005, το Crystal Pavilion στο κεντρικό κτίριο έκανε μια μεγάλη είσοδο ... κυριολεκτικά. Οι επισκέπτες μπαίνουν τώρα μέσα από τις πόρτες σε έναν τριώροφο τοίχο από γυαλί. Η προσθήκη των 65.400 τετραγωνικών ποδιών φιλοξενεί επίσης το εκθετήριο Animal Planet Australia: Wild Extremes.

Σχεδιάζοντας την Ημέρα σας

Πρώτον, πρέπει να ξέρετε ότι τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα όταν το σχολείο δεν είναι σε σύνοδο, το ενυδρείο μπορεί να πάρει εξαιρετικά γεμάτο κόσμο. Αν γνωρίζετε και αναμένετε ότι αυτό θα συμβεί, θα είστε διανοητικά προετοιμασμένοι για τα πλήθη. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να επισκεφθείτε το ενυδρείο την εβδομάδα ή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η διάταξη του ενυδρείου της Βαλτιμόρης προωθεί ένα μονόδρομο κυκλοφορίας, το οποίο λειτουργεί καλά αν περιμένετε να δείτε τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς διακοπές. Ωστόσο, εάν έχετε σχέδια γεύματος ή εισιτήρια για μια παράσταση δελφινιών, ένας μικρός προγραμματισμός μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε τίποτα. Αφήστε τουλάχιστον 2 ½ ώρες για να δείτε ολόκληρο τον τόπο. Περισσότερες συμβουλές

Η παράσταση των δελφινιών και το 4D Immersion Theatre (που προστέθηκε στα τέλη του 2007) είναι προαιρετικές εμπειρίες. Το ενυδρείο προσφέρει μια κλιμακωτή δομή εισιτηρίου που επιτρέπει την είσοδο στο ενυδρείο με ή χωρίς την παράσταση των δελφινιών ή το 4D Immersion Theatre. Αγοράστε ή παραλάβετε εισιτήρια από το περίπτερο του προβλήτα Τρία μπροστά από το κεντρικό κτίριο (τη δυτική δομή) και στη συνέχεια εισάγετε τις πόρτες του κεντρικού κτιρίου που βρίσκονται μακρύτερα από το κιόσκι εισιτηρίων. Τα μέλη εισέρχονται στις πόρτες που βρίσκονται πιο κοντά στην έκδοση εισιτηρίων.

Δεν επιτρέπονται καροτσάκια στο κτίριο, αλλά το ενυδρείο προσφέρεται στους μεταφορείς δωρεάν στο Check Stroller κοντά στην είσοδο των μελών. Τα ντουλάπια, οι τουαλέτες και ένας χώρος πληροφοριών είναι λίγο πιο πέρα ​​από τον εισερχόμενο εισιτήριο. Μια κυλιόμενη σκάλα οδηγεί στο μεγαλύτερο κατάστημα δώρων του ενυδρείου του Βαλτιμόρη, στην είσοδο των εκθεμάτων του κύριου κτηρίου και σε μια άλλη κυλιόμενη σκάλα μέχρι το Animal Planet Australia: Wild Extremes. Ανάλογα με τους χρονικούς περιορισμούς, ίσως είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα το Land Down Under, καθώς ενδέχεται να μην επιστρέψετε ξανά σε αυτόν τον τρόπο.

Αυτή η έκθεση θα πάρει τους περισσότερους επισκέπτες όχι περισσότερο από 30 λεπτά.

Εκθέματα

Animal Planet Australia: Άγρια άκρα
Η νεώτερη μόνιμη έκθεση του ενυδρείου απεικονίζει ένα φαράγγι ποταμού στη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας. Η γη σε αυτή την σκληρή γη είναι βαθιά και πλούσια σε κόκκινο, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους, της άμμου και του βράχου.

Από κροκόδειλους αλμυρού νερού σε πτηνά που δεν μπορούν να πετάξουν, τα ζώα της Βόρειας Επικράτειας είναι τόσο διαφορετικά όσο είναι άφθονα. Το τοπίο μετατοπίζεται από πεδιάδες της ερήμου σε καταρράκτες που φτάνουν στον ουρανό. Χαιρετίζοντας, φιλικό και χαλαρό, η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας είναι ένα καταφύγιο για όσους θέλουν να συνδεθούν με τη φύση.

Η έκθεση παρουσιάζει περισσότερα από 50 φυτά, όλα αυτά που είναι αυτόχθονες στην Αυστραλία, ένα καταρράκτη 35 ποδιών πάνω από το οποίο πέφτουν 1.000 γαλόνια ανά λεπτό, 1.800 αυστραλιανά ζώα και 60.000 γαλόνια γλυκού νερού που κυκλοφορεί στα επτά αυστραλιανά εκθέματα.

Αφήστε κατά μέρος περίπου 30 λεπτά για αυτό το εκθετήριο.

Κύριο Ενυδρείο

Το κύριο ενυδρείο είναι σχεδιασμένο ώστε οι επισκέπτες να κινούνται προς μία κατεύθυνση κατά μήκος μιας διαδρομής που φωτίζεται με φωτισμό spot. Δεν είναι εύκολο να προχωρήσετε μπροστά ή να επιστρέψετε, οπότε είναι καλύτερο να προγραμματίσετε να περάσετε από αυτόν τον τομέα χωρίς διακοπές. Επιτρέψτε τουλάχιστον 45 λεπτά. Αλλά ανάλογα με το πλήθος και το ρυθμό σας, θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Κύριο επίπεδο: Τα φτερά στο νερό, μια μεγάλη πισίνα ακτίνων, είναι η πρώτη στάση. Συχνά δύτες, που κάνουν συντήρηση ή διευκολύνουν τις συναντήσεις των ζώων, ενώνουν τις ακτίνες στην πισίνα.

Δεύτερο επίπεδο: Μια κυλιόμενη σκάλα οδηγεί στο Μέριλαντ: Τα βουνά προς τη θάλασσα, που δείχνει μια σειρά από τοπικά ενδιαιτήματα με πλάσματα που κυμαίνονται από το περίφημο γαλάζιο καβούρι του Μέριλαντ μέχρι το πιο σκοτεινό ριγέ.

Επίπεδο Τρίτο: Μια κινούμενη ράμπα που διασχίζει την πισίνα ακτίνων και μέχρι το επίπεδο τριών, όπου μια επίδειξη φουσκωμένων πούφιν χαιρετά τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες ακολουθούν τα εκθέματα κατά μήκος του τείχους σε μια περιστρεφόμενη πόρτα στη βάση μιας κυλιόμενης σκάλας.

Επίπεδο Τέσσερα: Επικεφαλής μέχρι τον ήλιο γεμάτο τροπικό δάσος παρουσιάζουν στη γυάλινη πυραμίδα που κορυφώνει το ενυδρείο του Βαλτιμόρη. Τα χρυσά λιοντάρια των λιονταριών και οι πυροβόλοι μαρμάζοι παίζουν ανάμεσα στα δέντρα, ενώ οι πιράνες κολυμπούν σε μια ανοιχτή δεξαμενή και ένας ταραντούλα ζει σε γυάλινο περικάλυμμα. Βγαίνοντας από το τροπικό δάσος, οι επισκέπτες επιστρέφουν σε μια κυλιόμενη σκάλα και πέφτουν στην κορυφή μιας σπειροειδούς ράμπας.

Ανοιχτό ωκεάνιο περίπτερο: Περιτριγυρισμένο από μια ανοιχτή δεξαμενή ψαριών κοραλλιογενών υφάλων, η ράμπα περιστρέφεται στα βάθη του εδάφους του καρχαρία. Οι καρχαρίες του Tiger και οι σφυροκέφαλοι είναι μεταξύ των ειδών που περιβάλλουν τους επισκέπτες καθώς κατεβαίνουν στο χαμηλότερο επίπεδο του ενυδρείου. Εκεί έχουν μια άλλη ματιά στην πισίνα ακτίνων από κάτω από το νερό πριν βγείτε από το λόμπι.

Περίπτερο θαλάσσιου θηλαστικού

Μια κλειστή γέφυρα ενώνει το κεντρικό κτίριο με το αμφιθέατρο του δελφινιού με το δελφίνι του ενυδρείου του Βαλτιμόρη. Φτάστε 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα εμφάνισής σας. Για να παραμείνετε στεγνά, αποφύγετε τις θέσεις "ζώνης εκτόνωσης" στις πρώτες πολλές σειρές.