Γιατί χρειάζεστε τη μόχλευση των σταθεροποιητών RV σας

Ένας σύντομος οδηγός για τους σταθεροποιητές του RV σας

Εάν έχετε φτάσει ποτέ στο πάρκο RV ή στο campground και έχετε ανακαλύψει ότι ο ιστότοπός σας είναι ανομοιογενής, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να σταθμεύσετε σε ισόπεδο έδαφος. Τα RVs έρχονται με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως σταθεροποιητές RV για να χειριστείτε ανομοιόμορφα σημεία στάθμευσης ή οικόπεδα. Υπάρχουν συμπληρωματικά συστήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά για τώρα, θα εξηγήσουμε τι σταθεροποιητές RV είναι, πώς να τις χρησιμοποιήσετε και πότε να τις χρησιμοποιήσετε όταν ταξιδεύετε.

Τι είναι οι Σταθεροποιητές RV;

Οι σταθεροποιητές RV είναι μια σειρά από βύσματα ή ορθοστάτες που εμποδίζουν την πλευρική και κάθετη κίνηση του RV σας. Οι σταθεροποιητές βλέπουν τη μεγαλύτερη χρήση σε ρυμουλκούμενα RV, όπως τα ρυμουλκούμενα και οι πέμπτοι τροχοί. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται σε μοτοσικλέτες μερικές φορές, αλλά τα τέσσερα σημεία επαφής που δημιουργούν οι τροχοί σε ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο δημιουργούν συνήθως αρκετή σταθερότητα χωρίς τη χρήση σταθεροποιητών.

Οι σταθεροποιητές RV είναι συχνά ενσωματωμένοι στο πλαίσιο κάτω από το σώμα του RV και μπορούν να ενεργοποιηθούν από το εσωτερικό της εξέδρας. Αυτές οι υποδοχές σταθεροποίησης μπορούν να είναι μηχανοκίνητες ή χειροκίνητες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σταθεροποιητών RV, τα πάντα, από απλά καθολικά βύσματα έως βύσματα ψαλιδιού για να γλιστρήσουν έξω.

Ο τύπος βύσματος σταθεροποίησης που χρειάζεστε εξαρτάται από τον τύπο του RV που οδηγείτε. Όταν αγοράζετε ένα RV , εάν αυτό που ψάχνετε δεν περιλαμβάνει σταθεροποιητές, θα είναι συχνά ένα upsell, αλλά αξίζει καλά την επένδυση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει στους σωστούς σταθεροποιητές RV για τον τύπο του τροχόσπιτου ή του ρυμουλκούμενου σας . Μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόσθετο κόστος που μπορείτε να παραλείψετε, αλλά να σταθμεύσετε σε ένα ανώμαλο ταμπόν, μπορεί να προκαλέσετε περισσότερη βλάβη από την καλή σας RV κατά τη διάρκεια μιας διαμονής.

Πώς χρησιμοποιούνται οι σταθεροποιητές RV

Οι υποδοχές σταθεροποίησης χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με τσοκ τροχοί και άλλες συσκευές ισοστάθμισης για να καταστήσουν το RV σταθερό και επίπεδο όσο το δυνατόν.

Με τις σταθεροποιητικές υποδοχές, δεν θα αισθάνεστε μια κουνιστή κίνηση εμπρός και πίσω κάθε φορά που περπατάτε γύρω από το χώρο του RV σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αντικείμενα που αλλάζουν κάθε φορά που παίρνετε ένα βαρύ κάθισμα στον καναπέ RV.

Ενώ τα τσοκ και τα άλλα συστήματα μπορούν να σας κάνουν να ισορροπήσετε, χρησιμοποιώντας σταθεροποιητές είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε σε επίπεδη επιφάνεια σε ανομοιογενή εδάφη λόγω του τόπου εγκατάστασής τους στο κάτω μέρος του RV σας.

Το είδος του σταθεροποιητή που χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθεί από το RV σας. Υπάρχουν καθολικοί σταθεροποιητές, αλλά προτείνω να κάνετε την έρευνά σας πρώτα για να βρείτε τον καταλληλότερο σταθεροποιητή για τη βόλτα σας. Ανάλογα με το μήκος, το πλάτος, τον αριθμό των ανοιγμάτων που έχετε, τα ελαστικά σας και πολλά άλλα, ίσως χρειαστείτε συγκεκριμένους τύπους σταθεροποιητών RV για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε σε επίπεδο ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε.

Χρησιμοποιήστε φόρουμ RV ή καλέστε τον κατασκευαστή σας για να λάβετε ιδέες σχετικά με το τι είδους σταθεροποιητές ή συνδυασμούς ισοπέδωσης / σταθεροποίησης είναι οι πλέον κατάλληλοι για την εξέδρα σας. Ο αντιπρόσωπος του RV σας θα είναι σε θέση να συστήσει επιλογές σταθεροποίησης καθώς και όταν επισκέπτεστε πολλά.

Πότε να χρησιμοποιείτε σταθεροποιητές RV

Οι σταθεροποιητές RV πρέπει να χρησιμοποιούνται κάθε φορά που σταθμεύετε σε μια ανώμαλη επιφάνεια, όπως βρωμιά, χαλίκι και γρασίδι. Ανάλογα με το σημείο στο οποίο σταθμεύετε το εξάρτημα σας, μπορεί να βρείτε ακόμη και σκυρόδεμα και τα μαξιλάρια ασφάλτου είναι ανομοιογενή λόγω φθοράς.

Σταθεροποιητές είναι μια καλή ιδέα σε αυτές τις περιπτώσεις, πάρα πολύ. Μόλις σταθμεύσετε την εξέδρα σας, το περπάτημα στο RV θα σας ενημερώσει αμέσως εάν πρέπει να εμπλακείτε με τους σταθεροποιητές σας.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε σταθεροποιητές για τύπους RV. Τα ρυμουλκούμενα, όπως οι πέμπτοι τροχοί, τα ρυμουλκούμενα και οι τροχόσπιτες, θα έχουν μόνο μερικά σημεία επαφής με την επιφάνεια στην οποία σταθμεύετε και σταθεροποίηση για να αποφύγετε τη μετατόπιση όταν σταθμεύετε. Οι πέμπτοι τροχοί είναι ο πιό πιθανός υποψήφιος για χρήση σταθεροποιητών λόγω του τρόπου με τον οποίο το βάρος τοποθετείται στο σώμα του πέμπτου τροχού, αλλά πολλά ρυμουλκούμενα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν επίσης.

Όσο πιο ελαφρύ είναι ο RV, τόσο πιο πιθανό θα χρειαστούν σταθεροποιητές. Ένα βαρύ RV ή ρυμουλκούμενο θα χρησιμοποιήσει το βάρος του για να σταθεροποιηθεί στο έδαφος, ενώ οι ελαφρύτεροι RVs δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να μετακινηθούν λόγω της κίνησης μέσα.

Ορισμένα ελαφρύτερα λεωφορεία, όπως τα μοτοσικλέτες κατηγορίας Β ή C, είναι υποψήφιοι για τη χρήση σταθεροποιητών.

Περισσότερα για τους Σταθεροποιητές RV

Μια τελευταία σημείωση, έχοντας ένα επίπεδο και σταθερό RV είναι σημαντική εάν έχετε ένα απορροφητικό ψυγείο. Αυτά τα ψυγεία πρέπει να παραμείνουν επίπεδα ή να κινδυνεύετε να κάνετε ανεπανόρθωτες ζημιές και κανείς δεν θέλει να ξεχειλίσει για νέες συσκευές. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τύπο ψυγείου RV που έχετε πριν κάνετε την αγορά, ώστε να γνωρίζετε ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβετε κατά τη στάθμευση και την ισοπέδωση.

Εάν έχετε κουραστεί να ανησυχείτε για το RV που λικνίζεται μπρος-πίσω ή προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε κάποιο σταθεροποιητή εάν δεν τον έχετε ήδη ή χρησιμοποιήσετε περισσότερο εάν το κάνετε.