Το Πρόγραμμα Δημόσιας Τέχνης του Albuquerque κοσμεί την πόλη

Το Albuquerque έχει επωφεληθεί από την ύπαρξη ενός ειδικού Προγράμματος Δημόσιας Τέχνης το οποίο χρηματοδοτείται από την Τέχνη στο Δημοτικό Διάταγμα. Η πόλη αφήνει κατά μέρος 1 τοις εκατό των κεφαλαίων κατασκευής πόλεων που προέρχονται από το γενικό πρόγραμμα υποχρεωτικών ομολόγων και από συγκεκριμένα έσοδα που χρησιμοποιούνται για την αγορά τέχνης.

Το Πρόγραμμα Δημόσιας Τέχνης ξεκίνησε το 1978 και έκτοτε έχουν προστεθεί δημόσια έργα τέχνης γύρω από την πόλη, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ατμόσφαιρας και την τοποθέτησή της στο χάρτη ως κέντρο για τις τέχνες.

Η πρωτοβουλία 1 τοις εκατό τέχνες ήταν μία από τις πρώτες στη χώρα. Το 1982, η κομητεία του Bernalillo ενέκρινε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να προσφέρει δημόσια τέχνη στα μη ενσωματωμένα τμήματα του νομού.

Η δημόσια τέχνη είναι συχνά σε εξωτερικούς χώρους, με τη μορφή γλυπτών, τοιχογραφιών, ψηφιδωτών και μπορεί να βρεθεί και σε μεσαίες διαιρέτες, όπως το φίδι στο Νότιο Πανεπιστήμιο, που οδηγεί στο Mesa del Sol.

Ο γύρος της δημόσιας τέχνης της πόλης είναι εύκολος και μπορεί να γίνει με περιηγήσεις με αυτο-καθοδήγηση και τη βοήθεια χαρτών που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας προς τα δημόσια έργα τέχνης σε διάφορα μέρη της πόλης. Περπατήστε τον εαυτό σας μέσα από την περιήγηση στο κέντρο της πόλης , η οποία περιλαμβάνει τη συλλογή γλυπτών Sidewalk Society από τον διάσημο γλύπτη Glenna Goodacre στο 3ο και Tijeras. Το γλυπτό απεικονίζει μια ομάδα ανθρώπων που "περπατούν" μέσα από την περιοχή. Στο Civic Plaza, δείτε το Μνημείο του Harry Kinney, το οποίο απεικονίζει τον Kinney, τον σπουδαίο δημόσιο υπάλληλο του Albuquerque και δύο δήμαρχους.

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος βρίσκεται επίσης στο Civic Plaza

Πάρτε το "Valley Girls" περιοδεία δώδεκα δημόσια έργα τέχνης, όλα δημιουργούνται από τις γυναίκες, που μπορεί να βρεθεί μέσω της νότιας, κεντρικής και βόρεια κοιλάδα στο Albuquerque.

Οι λάτρεις της τοπικής τέχνης Don και Pamela Michaelis δημιούργησαν εκδρομές με ποδήλατα που συνδυάζουν τα δύο παθήματα της τέχνης και της ποδηλασίας.

Οι διορισμένες εκδρομές τους συνδυάζουν μερικά έργα τέχνης που δεν έχουν οριστεί ως δημόσια τέχνη, αλλά η περιοδεία προσφέρει μια υπέροχη ματιά σε μερικά από τα όμορφα έργα τέχνης της πόλης. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο με το ποδήλατο, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το να φέρετε το δικό σας στο αυτοκίνητό σας. Μια ξεχωριστή οικογενειακή περιήγηση με ποδήλατο θα σας μεταφέρει σε μέρη όπως το Explora, το μουσείο του Albuquerque και το πάρκο Tiguex, καθώς και το Civic Plaza, μια εύκολη διαδρομή με ελάχιστες διαδρομές.

Η πόλη διαθέτει μια τοποθεσία στο Flickr, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την τέχνη της πόλης με τεταρτημόριο ή με χάρτη. Εκτός από την τέχνη που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχει επίσης τέχνη σε δημόσια κτίρια. Δείτε τα έργα ζωγραφικής και τα σχέδια στο Συνεδριακό Κέντρο του Albuquerque, στις βιβλιοθήκες και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως το θέατρο KiMo και το Πολιτιστικό Κέντρο South Broadway.

Τα δημόσια παιδιά τέχνης θα απολαύσουν:

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα δημοσίων τεχνών της πόλης.