Παναμά Φαγητό και Ποτό

Όλα για το φαγητό και το ποτό του Παναμά, από πρωινό μέχρι ποτό:

Αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει σε μια μαγειρική περιήγηση στην Κεντρική Αμερική! Εξερευνήστε τα τρόφιμα και τα ποτά κάθε χώρας της Κεντρικής Αμερικής .

Εάν ταξιδεύετε στον Παναμά για πρώτη φορά, ίσως είστε περίεργοι για το φαγητό του Παναμά. Λόγω των ποικίλων ισπανικών, αμερικανικών, Αφρο-Καραϊβικών και εγχώριων επιρροών του Παναμά, η παναμαϊκή κουζίνα κυμαίνεται από το διεθνώς γνωστό έως το εξαιρετικά εξωτικό.

Φροντίστε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους για τις αλμυρές συνταγές του Παναμά και άλλες διασκεδαστικές πληροφορίες για το φαγητό και το ποτό του Παναμά.

Ένα παραδοσιακό πρωινό στον Παναμά:

Τα πιάτα του Παναμά συχνά περιέχουν τορτύλες καλαμποκιού που έχουν τηγανιστεί με αυγά και άλλα καλούδια, συμπεριλαμβανομένου και του τηγανισμένου κρέατος. Εάν η καρδιά σας δεν μπορεί να το χειριστεί, μην απελπίζεστε - τα φρέσκα φρούτα, τα αυγά και το φρυγανιά είναι εύκολο να βρεθούν σε όλη τη χώρα. Στο μεγαλύτερο μέρος των εστιατορίων προσφέρονται πρωινά αμερικανικού τύπου. Και φυσικά, ένα φλιτζάνι παναμαϊκού καφέ είναι απαραίτητο.

Τα κύρια γεύματα στον Παναμά:

Ένα τυπικό γεύμα του Παναμά περιλαμβάνει συνήθως το κρέας, το ρύζι καρύδας και τα φασόλια που συνοδεύονται από τοπικά φρούτα και λαχανικά όπως η yucca, η σκουός και οι plantains. Όπως και με την κουζίνα της Κόστα Ρίκα , αυτή η πιατέλα ονομάζεται συχνά casado ("παντρεμένη"). Από την άλλη πλευρά, τα τρόφιμα των νησιών του Παναμά και των επεκτατικών ακτών ζωντανεύουν με φρέσκα θαλασσινά και τροπικά διακοσμητικά, όπως το μάνγκο και η καρύδα.

Άλλα γεύματα του Παναμά:

1. Sancocho: Μια παναμαϊκή στιφάδο, γεμάτη με κρέας (συνήθως κοτόπουλο) και μια ποικιλία λαχανικών.

2. Εμπαναδάς: Αλμυρά αρτοσκευάσματα καλαμποκιού ή αλευριού γεμισμένα με κρέας, πατάτες ή / και τυρί. Μερικές φορές σερβίρονται με σπιτική σάλτσα ντομάτας.

3. Carimanola: Αυτό είναι ένα τηγανισμένο roll yucca γεμιστό με κρέας και βραστά αυγά.

4. Tamales: ζυμωμένες τσέπες από ζύμη καλαμποκιού, γεμισμένες με κρέας και σερβίρονται σε φύλλα μπανάνας. Ακόμα κι αν τα δοκιμάσατε σε ορισμένες από τις άλλες χώρες του λόγου, ζητήστε τους ξανά στον Παναμά. Κάθε χώρα έχει τη δική της συνταγή.

Σνακ και Πλευρές στον Παναμά:

1. Yuca frita: Η φρυγμένη ρίζα yuca συνοδεύει πολλά γεύματα του Παναμά, που σερβίρουν (και δοκιμάζουν) όπως τροπικά πατάτες τηγανητές.

2. Plantains: στον Παναμά, οι plantains έρχονται τρεις τρόποι. Πατακόνες - είναι αλατισμένα τηγανητά πράσινα πλατάνια που κόβονται σταυρωτά. Maduros - είναι ώριμα τηγανητά plantains (ελαφρώς πιο γλυκά)? και το Ταϊδάντα - είναι ψημένα πιταντάνια κομμένα κατά μήκος και πασπαλίζονται με κανέλα. Όλα είναι υπέροχα!

3. Gallo pinto: Είναι βασικά το ρύζι και τα φασόλια που συχνά αναμιγνύονται με χοιρινό κρέας (σε αντίθεση με την Costa Rica gallo pinto ).

4. Ceviche: ψιλοκομμένο ωμό ψάρι, γαρίδα ή κόκαλο αναμεμειγμένο με κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιαντρο και μαριναρισμένο σε χυμό ασβέστη. Σερβίρεται με φρέσκα τσιπς. Δημοφιλή σε κάθε παράκτια περιοχή.

Επιδόρπια του Παναμά:

1. Κέικ Tres Leches ( Pasel de Tres Leches ): Ένα κέικ εμποτισμένο σε τρία είδη γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος που έχει εξατμιστεί, του γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος και της κρέμας γάλακτος. Αυτό είναι το αγαπημένο μου!

2. Raspados: Κώνοι χιονιού του Παναμά, γεμάτοι με γλυκά σιρόπια και συμπυκνωμένο γάλα. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη να ζητήσετε να προστεθούν κάποια φρούτα πάνω από τα δικά σας.

Ποτά στον Παναμά:

Οι μπύρες του Παναμά είναι η Panama Cerveza, η Balboa, ο Atlas και η Soberana. Η μπύρα Balboa είναι μια πιο σκούρα μπύρα του Παναμά, ενώ οι άλλες είναι ελαφρύτερες. Οι μπύρες στον Παναμά είναι εξίσου φθηνές με $ 0,35 στις ΗΠΑ στο σούπερ μάρκετ και περίπου ένα δολάριο σε εστιατόρια. Εάν η μπύρα δεν παρέχει το λάκτισμα που επιδιώκετε, δοκιμάστε κάποιο Panama seco. Αυτό είναι ένα υγρό ζαχαροκάλαμο που έχει υποστεί ζύμωση. Μπορείτε να το αναμίξετε με το γάλα για να μειώσετε το δάγκωμα (πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο κοκτέιλ μπορεί να είναι ακόμα πιο τολμηρό ...)

Πού να φάτε και τι θα πληρώσετε:

Ο Παναμάς δεν είναι η φθηνότερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Μαζί με την Κόστα Ρίκα, τείνει να είναι το πιο ακριβό. Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα έξοδα είναι σε αμερικανικά δολάρια (το εθνικό νόμισμα του Παναμά), δεν είναι απαραίτητοι υπολογισμοί για τον καθορισμό της τιμής του γεύματός σας στο Παναμά. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, δεν είναι τόσο ακριβό όσο οι προορισμοί στην Ευρώπη.

Αν ψάχνετε να εξοικονομήσετε χρήματα, δοκιμάστε το πιο αυθεντικό φαγητό στον Παναμά σε ένα λιβάδι ή στο περίπτερο του δρόμου.

Επεξεργάστηκε από την Marina K. Villatoro