Ιανουάριος και Φεβρουάριος Εκδηλώσεις στο Μιλάνο

Αν και το Μιλάνο είναι κρύο το χειμώνα και ίσως να δείτε χιόνι, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να πάει καθώς τα πλήθη είναι πολύ μικρά και υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα θέατρα. Το θέατρο La Scala, ένα από τα κορυφαία ιστορικά κτήρια οπερών της Ιταλίας, έχει συνήθως αρκετές παραστάσεις κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να πάτε για ψώνια, καθώς τα καταστήματα έχουν συχνά πωλήσεις τον Ιανουάριο.

Δημοφιλή φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Ιανουαρίου

1η Ιανουαρίου - Πρωτοχρονιά
Η Πρωτοχρονιά είναι μια εθνική εορτή στην Ιταλία .

Τα περισσότερα καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες θα κλείσουν και οι μεταφορές θα γίνονται με πιο περιορισμένο χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε ο Milanese να μπορεί να ανακάμψει από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς . Ελέγξτε με το ξενοδοχείο σας για να βρείτε εστιατόρια που είναι ανοιχτά.

6 Ιανουαρίου - Epiphany και Befana
Μια εθνική εορτή, τα Θεοφάνια είναι επίσημα η 12η ημέρα των Χριστουγέννων και μία στις οποίες ιταλικά παιδιά γιορτάζουν την άφιξη της La Befana , μιας καλής μάγισσας που φέρνει δώρα. Αυτή τη μέρα γιορτάζεται στο Μιλάνο με μια όμορφη πομπή, με τους συμμετέχοντες να φορούν ιστορικές ενδυμασίες, από το Duomo μέχρι την εκκλησία του Sant'Eustorgio, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των τριών βασιλιάδων. Διαβάστε περισσότερα για το La Befana και το Epiphany στην Ιταλία .

Mid-January - Εβδομάδα μόδας ανδρών (Milano Moda Uomo Autunno / Inverno)
Δεδομένου ότι το Μιλάνο είναι η μόδα πρωτεύουσα της Ιταλίας, έχει αρκετές εβδομάδες μόδας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η εβδομάδα μόδας των ανδρών για τις προσεχείς συλλογές πτώσης / χειμώνα πραγματοποιείται στα μέσα Ιανουαρίου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Milano Modo για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα εβδομαδιαίας μόδας των ανδρών. Σημειώστε ότι η αντίστοιχη εβδομάδα μόδας των γυναικών πραγματοποιείται το Φεβρουάριο και θα βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με αυτήν στην ίδια τοποθεσία.

Δημοφιλή φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου

Περίπου 3 Φεβρουαρίου - Carnevale και αρχή της Σαρακοστής
Ενώ το Carnevale δεν είναι τόσο μεγάλο στο Μιλάνο όσο είναι στη Βενετία , το Μιλάνο κάνει μια τεράστια παρέλαση γύρω από το Duomo για την περίσταση.

Η παρέλαση πραγματοποιείται κατά κανόνα στο πρώτο Σάββατο της Σαρακοστής και περιλαμβάνει πλωτήρες, άρματα, άντρες και γυναίκες σε μεσαιωνικό φόρεμα, φορέα σημαίας, ζώνες και παιδιά σε φορεσιά. Μάθετε περισσότερα για τις επερχόμενες ημερομηνίες για το Carnevale και πώς γιορτάζεται η Carnevale στην Ιταλία .

14 Φεβρουαρίου - Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Festa di San Valentino)
Μόνο τα τελευταία χρόνια η Ιταλία ξεκίνησε να γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με καρδιές, ερωτικές επιστολές και ρομαντικά δείπνα κεριών. Αν και οι Μιλανέζοι δεν μπορούν να γιορτάσουν τις διακοπές με καρδιά, η πόλη δεν είναι κοντά σε ρομαντικούς χώρους, από την ταράτσα του Duomo μέχρι την Piazza San Fedele, μια δημοφιλή πλατεία με ζευγάρια. Το Μιλάνο είναι επίσης ένα σύντομο ταξίδι από τη λίμνη Κόμο, ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στην Ιταλία .

Τέλος Φεβρουαρίου - Εβδομάδα μόδας γυναικών (Milano Moda Donna Autunno / Inverno)
Δεδομένου ότι το Μιλάνο είναι η μόδα πρωτεύουσα της Ιταλίας, έχει αρκετές εβδομάδες μόδας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η εβδομάδα μόδας των γυναικών για τις προσεχείς συλλογές πτώσης / χειμώνα πραγματοποιείται στα τέλη Φεβρουαρίου. Σημειώστε ότι η αντίστοιχη εβδομάδα μόδας των ανδρών πραγματοποιείται τον Ιανουάριο (ανατρέξτε στον ιστότοπο Milano Modo που παρατίθεται για την εβδομάδα μόδας των ανδρών τον Ιανουάριο).