Επισκεφτείτε το Μόντρεαλ τον Απρίλιο: Εκδηλώσεις και Καιρός

Καθώς το χιόνι τελειώνει τελικά και ο θερμότερος καιρός αρχίζει να φτάνει στον Καναδά κάθε Απρίλιο, το Μόντρεαλ καλωσορίζει μια εισροή επισκεπτών που ελπίζει να απολαύσει τις πολλές εκδηλώσεις της άνοιξης, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις υπέροχες σπεσιαλιτέ του σφενδάμου που έχει να προσφέρει η πόλη.

Τον Απρίλιο, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του Μόντρεαλ μπορούν να περιμένουν μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας 52 F (11 C) και ελάχιστες θερμοκρασίες 34 F (1 C) κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα (κατά μέσο όρο).

Ο θερμότερος καιρός σημαίνει ότι θα έχετε ευκολότερη πρόσβαση στα αξιοθέατα και τα γεγονότα της περιοχής, αλλά ο καιρός μπορεί επίσης να είναι αρκετά απρόβλεπτος.

Το Μόντρεαλ έχει μια μικρή, ήπια άνοιξη παρόμοια με αυτή του Τορόντο και οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον μια βροχή περίπου 11 ημερών από τις 30 τον Απρίλιο. Μην εμπιστεύεστε τον Απρίλιο στο Μόντρεαλ για να έχετε τυπικές συνθήκες άνοιξης. Το χιόνι δεν είναι ανήκουστο και οι θερμοκρασίες σίγουρα μπορούν να βυθιστούν κάτω από την κατάψυξη, οπότε πακετάρετε για ψυχρότερες συνθήκες από όσο νομίζετε.

Πώς να προετοιμαστείτε για διακοπές του Απρίλη στο Μόντρεαλ

Ο Απρίλιος βλέπει μια αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών που φτάνουν μετά από αυτό που είναι γενικά ένας μακρύς, χιονισμένος και πικρά κρύος χειμώνας. Παλιό Μόντρεαλ είναι καλύτερα να εξερευνήσετε με τα πόδια, ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε χωρίς χιόνι στο έδαφος ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε τον Μάιο.

Ο Απρίλιος είναι ένας ασταθής μήνας που αρέσει να ζαλίζει με ζεστές θερμοκρασίες που ακολουθούνται από έκρηξη κρύου και χιονιού: το αποτέλεσμα είναι ένα μανταλάκι απροσδιόριστου καιρού που περιγράφεται καλύτερα ως "υγρό". Ως αποτέλεσμα, θα θελήσετε να φέρετε ζεστά, ανθεκτικά στο νερό εξωτερικά ενδύματα, μια ομπρέλα, παπούτσια κλειστού ποδιού και μια ποικιλία ρούχων, όπως μπλουζάκια, πουλόβερ, ελαφριά παντελόνια, βαριά παπούτσια και ένα ζεστό παλτό.

Η συσκευασία σε στρωματοποιημένα ρούχα είναι μια καλή ιδέα καθώς οι ημέρες μπορεί να είναι αρκετά ζεστές, ενώ οι νύχτες είναι ακόμα σχετικά ψυχρές.

Αν και η άνοιξη σημαίνει ότι ο πλήθος θερινών επισκεπτών δεν έχει φτάσει, σημαίνει επίσης ότι πολλά από τα πιο δημοφιλή γεγονότα του Μόντρεαλ που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Επίσης, παρόλο που η σεζόν του σκι μπορεί να ολοκληρωθεί, τα χιονοδρομικά κέντρα όπως το Mont-Tremblant προσφέρουν εξαιρετικές προσφορές εκτός αιχμής.

Θα βρείτε όλες τις άλλες προσφορές και εκπτώσεις για αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα, ακόμα και γεύματα και αξιοθέατα κατά τη διάρκεια αυτής της πιο αργής τουριστικής περιόδου.

Τι να δείτε στο Μόντρεαλ τον Απρίλιο

Εάν ο καιρός του Μόντρεαλ του Απρίλη σας δελεάσει να εξερευνήσετε αυτήν την καναδική πόλη, θα θελήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας σχεδιάζοντας αυτό που θα θέλατε να δείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε να δοκιμάσετε ένα μενού εμπνευσμένο από σφεντάμια σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της πόλης που γιορτάζουν τη σεζόν για τη ζάχαρη ζάχαρης ή την ευκαιρία να απολαύσετε μερικά από τα ετήσια φεστιβάλ που η πόλη έχει να προσφέρει αυτό το μήνα.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αφρικής και Καραϊβικής της Παναφρικανίας και το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Blue Metropolis Montreal είναι και τα δύο μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που γιορτάζουν την ποικιλομορφία αυτής της καναδικής πόλης και περιοχής, ενώ το Black & Blue Festival είναι μια γιορτή του γκέι, αμφιφυλόφιλου και τρανσέστου πολιτισμού Μόντρεαλ.

Επιπλέον, η μεγάλη πώληση μόδας προσφέρει την ευκαιρία να αγοράσετε δείγματα και εκκαθαρισμένη απογραφή μερικών από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας του Κεμπέκ για τις τιμές έκπτωσης και το Φεστιβάλ Κλασσικής Κιθάρας του Μόντρεαλ προσκαλεί τους επισκέπτες να γιορτάσουν τη μουσική παράδοση της κιθάρας στον Καναδά.