Διάσημοι άνθρωποι από τα Queens της Νέας Υόρκης

Μερικοί από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους Αμερικανούς χαίρονται από το Queens. Πράγματι, οι ντόπιοι των Queens έχουν εμπλακεί στην τέχνη, την επιστήμη, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και την πολιτική. Παρακάτω είναι μόνο μερικοί από τους πιο γνωστούς ντόπιους Queens.

Επιστήμονες

Ο Ρίτσαρντ Φέινμαν , φυσικός και βραβευμένος με Νόμπελ, γεννήθηκε στο Queens στις 11 Μαΐου 1918. Ο Feynman βοήθησε στην ανάπτυξη της βόμβας του ατόμου κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στην επιτροπή που διερεύνησε την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου του 1986, λίγο πριν πεθάνει το 1988.

Ο Feynman παρακολούθησε το γυμνάσιο Far Rockaway στο Queens όπου ήταν ένα θαύμα του μαθηματικού, κερδίζοντας ακόμη και έναν διαγωνισμό μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του τελευταίου του έτους στο σχολείο.

Marie M. Daly , ένας χημικός που γεννήθηκε στο Queens στις 16 Απριλίου 1921, ήταν πιο γνωστός ως η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα γυναίκα που έλαβε Ph.D. στη χημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Daly έλαβε το πτυχίο του και άρχισε πρόγραμμα μεταπτυχιακού τίτλου στη χημεία στο Queens College στο Flushing πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του. Τελικά έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Για να πληρώσει για το μεταπτυχιακό σχολείο, Daly ακόμη και εργάστηκε ως βοηθός εργαστηρίου στο Queens College.

Πολιτικοί

Ο Donald Trump , επιχειρηματίας, συγγραφέας, πολιτικός και προεδρικός υποψήφιος, γεννήθηκε στην Τζαμάικα Estates, Queens στις 14 Ιουνίου 1946. Πριν από την αποφοίτησή του από το κολέγιο το 1964, ο Trump ξεκίνησε την καριέρα του στην κτηματομεσιτική του εταιρεία στην πατρίδα του - στη συνέχεια ονομάστηκε Elizabeth Trump Υιός - ο οποίος επικεντρώθηκε στη μεσαία τάξη ενοικίαση κατοικιών στο Queens, Staten Island και Μπρούκλιν.

Ο Trump έπαιξε κανείς σε ένα επεισόδιο του 1997 "The Drew Carey Show" με τίτλο "Νέα Υόρκη και Βασίλισσες".

Ο Andrew Cuomo , κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, πρώην γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης και γραμματέας του αμερικανικού υπουργείου στέγασης και αστικής ανάπτυξης υπό τον Πρόεδρο Bill Clinton, γεννήθηκε στο Queens στις 6 Δεκεμβρίου 1957.

Ο Cuomo κάποτε είχε στην ιδιοκτησία του ένα σπίτι στο Douglas Manor, μια ιδιωτική κοινότητα παραθαλάσσια στα σύνορα του Queens και του Nassau County.

Αθλητές

"Γεννήθηκε ο Ronald William Artest στις 13 Νοεμβρίου 1979, στο Queens της Νέας Υόρκης, ο Metta World Peace συντάχθηκε 16ος συνολικά στο σχέδιο NBA του 1999 από τους Chicago Bulls", σύμφωνα με τη Bio. Η ειρήνη ήταν το παλαιότερο των έξι παιδιών που μεγάλωσαν στα σπίτια Queensbridge και αργότερα παρακολούθησαν το πανεπιστήμιο St. John's στο Queens, όπου βοήθησε την Κόκκινη Θύελλα να πάει 22-10 και να προχωρήσει στο τουρνουά NCAA.

Γεννημένος στις 6 Νοεμβρίου 1979 στη Νότια Τζαμάικα , ο αστέρας του ΝΒΑ Lamar Odom "χρησιμοποίησε το μπάσκετ για να τον βοηθήσει μέσα από μια τραυματική παιδική ηλικία", σύμφωνα με τον Bio. Ο Odom παρακολούθησε το Γυμνάσιο Χριστού Βασιλιά στο Queens μέχρι το κατώτερο έτος του, πριν μεταφερθεί σε άλλο σχολείο έξω από το Queens.

Ο Bob Beamon , στίβος και αγωνιστικός αστέρας που έβαλε το παγκόσμιο ρεκόρ στο μακρύ άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στην πόλη του Μεξικού, γεννήθηκε στη Νότια Τζαμάικα στις 29 Αυγούστου 1946. Το ρεκόρ του ήταν μέχρι το 1991.

Διασκεδαστές, διευθυντές και τηλεοπτικές προσωπικότητες

Ο Christopher Walken , ένας ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε τέτοιες ταινίες όπως το "The Deer Hunter", "The Dead Zone" και "Annie Hall", γεννήθηκε στην Astoria, μια μεσαία τάξη γειτονιά στη βορειοδυτική γωνία του Queens.

Η παιδική ηλικία του στο Queens βοήθησε να τον ξεκινήσει στην ψυχαγωγία. "Ήταν πολύ χαρακτηριστικό για τους ανθρώπους - και εννοώ ανθρώπους της εργατικής τάξης - να στείλουν τα παιδιά τους στη σχολή χορού", δήλωσε στο περιοδικό Interview. "Θα μάθαινα μπαλέτο, πατήστε, ακροβατικά, συνήθως θα μάθαινα να τραγουδήσεις ένα τραγούδι"

Ο 50 Cent , ένας ράπερ και επιχειρηματίας του οποίου το όνομα είναι Curtis James Jackson III, γεννήθηκε στη Νότια Τζαμάικα, Queens, γεγονός που σημειώνει στη βιογραφία του, "Από Pieces to Weight: Once Upon a Time in Southside Queens" και στην ταινία του "Γίνε πλούσιος ή πέθανε προσπαθώντας'."

Ο Bob Costas , ο οποίος είναι γνωστός για την τηλεοπτική του κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων, γεννήθηκε στο Queens στις 22 Μαρτίου 1952.

Ο Martin Scorsese , σκηνοθέτης και σεναριογράφος που είναι διάσημος για την σκηνοθεσία τέτοιων εικονικών ταινιών όπως "Ταξί Driver", "Raging Bull" και "Goodfellas", γεννήθηκε στις Nov.

17, 1942 στη γειτονιά του Queens της Flushing.

Άλλοι διάσημοι ντόπιοι βασίλισσες: