Ένας οδηγός για το πορθμείο Woolwich

Η ελεύθερη διασταύρωση με το ποταμόπλοιο του Λονδίνου

Το οχηματαγωγό Woolwich λειτουργεί από το 1889 στον ποταμό Τάμεση και υπάρχουν αναφορές σε μια υπηρεσία πορθμείων στο Woolwich που χρονολογείται ήδη από τον 14ο αιώνα.

Σήμερα, το πλοίο φέρει περίπου 20.000 οχήματα και 50.000 επιβάτες εβδομαδιαίως, τα οποία προστίθενται σε μόλις πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα και 2.6 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Πού βρίσκεται το πλοίο Woolwich;

Το πορθμείο Woolwich είναι ένα ποτάμι που διασχίζει το ανατολικό Λονδίνο στον Τάμεση.

Συνδέει το Woolwich, στον βασιλικό δήμο του Greenwich, με το North Woolwich / Silvertown, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Newham.

Το πορθμείο και η προβλήτα στη νότια (Woolwich) πλευρά του ποταμού βρίσκεται στο New Ferry Approach, Woolwich SE18 6DX, ενώ στη βόρεια (Newham) πλευρά του ποταμού βρίσκεται στο Pier Road, London E16 2JJ.

Για τους οδηγούς, συνδέει επίσης δύο άκρες των εσωτερικών οδικών οδικών διαδρομών του Λονδίνου: τη Βόρεια Κυκλική και τη Νότια Κυκλική. Είναι το τελευταίο ποτάμι που διασχίζει το Λονδίνο.

Για τους πεζούς, υπάρχουν σταθμοί DLR (Docklands Light Railway) κοντά σε κάθε προβλήτα πορθμείων. Στη νότια πλευρά, ο σταθμός Woolwich Arsenal απέχει 10 λεπτά με τα πόδια (ή υπάρχουν λεωφορεία), ενώ στη βόρεια πλευρά ο σταθμός King George V απέχει επίσης 10 λεπτά με τα πόδια ή με το λεωφορείο. Η βόρεια πλευρά έχει επίσης κοντά το αεροδρόμιο του Λονδίνου .

Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το DLR για να διασχίσουν τον ποταμό, καθώς ο Woolwich Arsenal και ο King George V βρίσκονται στον ίδιο κλάδο του σιδηροδρόμου Docklands Light.

Για μια άλλη ελεύθερη εναλλακτική λύση, υπάρχει μια σήραγγα πόδι Woolwich (όπως η σήραγγα ποδιών του Greenwich ). Η σήραγγα ποδιών Woolwich άνοιξε το 1912 καθώς η ομίχλη συχνά διακόπτει την υπηρεσία πορθμείων.

Εάν κάνετε μια σύντομη βόλτα με το λεωφορείο από το Woolwich Ferry North Terminal, μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο Thames Barrier Park.

Λαμβάνοντας το ταξίδι απέναντι

Οι δύο πλευρές της διάβασης των πορθμείων δεν οδηγούν σε τουριστικές περιοχές, οπότε δεν κάνει πολλούς οδηγούς του Λονδίνου.

Αυτές είναι οι συνήθεις κατοικημένες περιοχές του Λονδίνου, έτσι ώστε η υπηρεσία των πορθμείων χρησιμοποιείται κυρίως από εργαζόμενους και μεγαλύτερα οχήματα.

Το ταξίδι είναι μόνο 5 με 10 λεπτά καθώς η διασταύρωση του ποταμού είναι περίπου 1500 πόδια. Για τους οδηγούς, μπορεί να υπάρχουν μακριές ουρές για να επιβιβαστείτε, ώστε να αφήσετε τον εαυτό σας πολύ περισσότερο χρόνο.

Ενώ το ταξίδι είναι σύντομο, το κάνετε να κοιτάξετε πίσω προς το Λονδίνο καθώς θα μπορείτε να δείτε το Canary Wharf, το The O2 και το φράγμα Thames. Κοιτάζοντας μακριά από το Λονδίνο, μπορείτε να δείτε την εκβολή του ποταμού Τάμεση να ξεκινήσει.

Πληροφορίες για τα πλοία Woolwich

Υπάρχουν τρία πορθμεία, αλλά συνήθως μόνο ένα ή δύο στην υπηρεσία, με ένα να περιμένει σε περίπτωση βλάβης - και αυτό συμβαίνει. (Τα πλοία ανήκουν στην TfL (Transport for London) και ονομάζονται από τρεις τοπικούς πολιτικούς: James Newman, John Burns και Ernest Bevin. Ο James Newman ήταν δήμαρχος του Woolwich από το 1923-25, ο John Burns σπούδασε ιστορία του Λονδίνου και το ποτάμι του και ο Ernest Bevin σχημάτισε την Ένωση Μεταφορών και Γενικών Εργαζομένων το 1921.

Παρόλο που πρόκειται για επίσημο μέρος του δικτύου TfL, η Briggs Marine έχει τη σύμβαση να εκμεταλλευτεί την υπηρεσία πορθμείων για επτά χρόνια από το 2013.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία πορθμείων;

Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλοίο Woolwich εάν είστε πεζοί, ποδηλάτης, οδηγώντας αυτοκίνητο, φορτηγό ή φορτηγό.

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγάλα οχήματα που δεν μπορούν να χωρέσουν μέσω της σήραγγας Blackwall για να φτάσουν στο Λονδίνο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων - είναι απλώς μια υπηρεσία «ανεβαίνει και επιβιβάζεται», η οποία ευτυχώς είναι εντελώς δωρεάν τόσο για τους πεζούς όσο και για τους χρήστες της οδού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με πλοίο

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες επί των πλοίων, καθώς είναι ένα τόσο σύντομο πέρασμα. Οι περισσότεροι οδηγοί μένουν στα οχήματά τους, αλλά δεν κρέμονται να βγουν έξω και να τεντώσουν τα πόδια σας για λίγα λεπτά.

Πεζοπορία σκάφους και να πάει σε ένα χαμηλότερο κατάστρωμα με άφθονο καθίσματα, αλλά είναι πιο ευχάριστο να κοιτάξουμε προς το ποτάμι. Υπάρχει μια μικρή περιοχή στο κύριο κατάστρωμα για να σταθούν οι πεζοί.

Σημειώστε ότι όλοι πρέπει να αποβιβαστούν στην αποβάθρα των πορθμείων, ακόμα και αν θέλετε να επιστρέψετε (ως επιβάτης ποδιών) και να επιστρέψετε.

Ώρες λειτουργίας πλοίων

Το πλοίο Woolwich δεν εκτελείται 24 ώρες την ημέρα - διαρκεί κάθε 5-10 λεπτά όλη τη διάρκεια της ημέρας από Δευτέρα έως Παρασκευή και κάθε 15 λεπτά το Σάββατο και την Κυριακή.

Για περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες, ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα του Woolwich Ferry.

Παλίρροια και Καιρός

Το πλοίο Woolwich δεν επηρεάζεται συνήθως από παλιρροιακές συνθήκες, αλλά περιστασιακά αναστέλλεται αν υπάρχει εξαιρετικά υψηλή παλίρροια. Η ομίχλη είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά κατά την πρωινή ώρα αιχμής, καθώς η υπηρεσία πρέπει να ανασταλεί μέχρι να καθαρίσει η ορατότητα.