Υπηρεσίες μέσω σιδηροδρομικής γραμμής Μόντρεαλ προς Χάλιφαξ

Επισκόπηση της σιδηροδρομικής γραμμής Via Montreal προς την υπηρεσία Halifax

Το σιδηροδρομικό σταθμό Via Montreal προς Χάλιφαξ ταξιδεύει έξι φορές την εβδομάδα σε κάθε δρόμο μεταξύ Μόντρεαλ και Χάλιφαξ. Ο «Ωκεανός» φεύγει από το Μόντρεαλ στις 6:45 μ.μ. και φτάνει στο Χάλιφαξ στις 5 μ.μ. την επομένη.

Το καλοκαίρι, υπάρχουν δύο μαθήματα για ύπνο, το Easterly και Comfort Sleeper και μια τακτική κατηγορία "Comfort" με κάθισμα με κλίση. Τα λεωφορεία συνδέονται στο Moncton για το νησί Prince Edward στις 11 π.μ.

Επισκεφθείτε τη Via Rail

Υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας της Via Rail

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οι επιβάτες της πρώτης κατηγορίας μπορούν να επιλέξουν από δύο κατηγορίες θέσεων δωματίου με κρεβάτι.

Το Easterly Class είναι η αναβάθμιση σε υψηλή περίοδο από την κανονική κατηγορία Comfort Sleeper, η οποία περιλαμβάνει τρία γεύματα και το πιο σημαντικό είναι η πρόσβαση στο αυτοκίνητο (Park), όπου πραγματοποιούνται οι καλύτερες επιβατικές δραστηριότητες. Η κατηγορία "Comfort Sleeper" περιλαμβάνει τις ίδιες καμπίνες αλλά τα γεύματα δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν έχετε πρόσβαση στο αυτοκίνητο παρατήρησης.Για τα 50 ή περισσότερα επιπλέον ανά άτομο, είναι καλύτερο να πάτε για την πλήρη υπηρεσία πρώτης τάξης ή Easterly. Στην χαμηλή περίοδο οι δύο υπηρεσίες είναι οι ίδιες. Ρωτήστε όταν κάνετε κράτηση. Μια κατεύθυνση, υψηλή σεζόν ανά ενήλικα ήταν $ 267.00 για την κατηγορία Easterly και $ 213.00 για την Comfort Sleeper Class το 2008.

Υπηρεσία Easterly Class

Από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, η ανώτερη κατηγορία Easterly Class περιλαμβάνει, εκτός από τα τρία γεύματα, ένα στοιχείο ναυτικής μάθησης.

Ειδικά πιστοποιημένοι οδηγοί πολιτιστικής κληρονομιάς παρουσιάζουν ενδιαφέροντα γεγονότα της ναυτικής ιστορίας καθ 'οδόν.

Στο Truro, η Nova Scotia μια νεαρή γυναίκα ακιανής καταγωγής μας ενημέρωσε ότι οι ζωγραφισμένες τοιχογραφίες στο πίσω μέρος του σταθμού εξυπηρετούν δύο λειτουργίες: να απεικονίζουν σκηνές της ιστορίας του Truro και να περιορίζουν το γκράφιτι. Καθώς η αμαξοστοιχία έβγαλε έξω από το σταθμό, επισήμανε ξυλόγλυπτα κοσμήματα σε όλη την πόλη που αποδίδουν φόρο τιμής στις δεξιότητες του ιθαγενή Mi'kmaq. Περαιτέρω προς το Μόντρεαλ, μαθαίνουμε ότι οι βάλτοι αλμυρού νερού γύρω από το Sackville, New Brunswick είναι εξαιρετικοί πομποί ραδιοκυμάτων.

Κατά την παραλαβή της αμαξοστοιχίας, έδωσε δείγματα τοπικών κρασιών και τυριών και μίλησε για τις γαλλικές κοινότητες ανατολικά του Μόντρεαλ. Ο καφές, τα βιολογικά τσάγια, τα φρέσκα φρούτα, οι σοκολάτες, οι εφημερίδες και τα περιοδικά ήταν επίσης πάντα διαθέσιμα στο αυτοκίνητο του Park. Ο Comfort Sleeper και οι κανονικοί επιβάτες της Comfort Class έχουν πρόσβαση σε ένα σαλόνι με μεγάλα παράθυρα, δωρεάν ταινίες, εφημερίδες και περιοδικά. Παιχνίδια και φυλλάδια δραστηριοτήτων είναι διαθέσιμα για παιδιά.

Ύπνο στη σιδηροδρομική γραμμή

Αν δεν ταξιδεύετε σε ένα πάρτι τριών ή περισσοτέρων και κάνετε κράτηση για το μεγάλο υπνοδωμάτιο, θα βρεθείτε στο αυτοκίνητο Renaissance με δύο κουκέτες, μια τουαλέτα και νεροχύτη και ένα μεγάλο παράθυρο εικόνας. Τα deluxe μοντέλα έχουν και ντους.

Αν και παρέχονται ωτοασπίδες από αφρό, μπορεί να θέλετε να φέρετε τη δική σας. Θεωρώ ότι το βαμβάκι και το κερί δουλεύουν καλά. Μια μάσκα ματιών είναι μια καλή ιδέα, καθώς οι κανονισμοί απαιτούν λάμψη στις σκοτεινές προειδοποιήσεις ασφαλείας που πρέπει να αναρτώνται σε όλες τις καμπίνες. Οι ταξιδιώτες ταξιδεύουν καλύτερα στις άνω και κάτω καμπίνες κουκέτας καθώς η κορυφαία κουκέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον αποθήκευση και το δεύτερο στρώμα προσθέτει στην άνεση των στενών bunk.Regular Comfort Class επιβάτες είναι εφοδιασμένα με δωρεάν κουβέρτα και μαξιλάρι και ένα κάθισμα ξαπλώστρες.

Τρώγοντας στην κατηγορία του Πάσχα

Κάθε ένα από τα τρία γεύματα περιλαμβάνει τρεις επιλογές, αν και για να εξασφαλίσετε ότι έχετε την πρώτη σας επιλογή, επιλέξτε το πρώτο δείπνο. Τα καλύτερα στοιχήματα περιλαμβάνουν τη σούβλα ψαριών και τον σολομό. Τα τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται) είναι μια συμφωνία στα 5,00 δολάρια και 7,00 δολάρια ανά γυαλί.

Για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα, επιλέξτε το σάντουιτς με βόειο κρέας με καραμελωμένα κρεμμύδια ή το Caesar γαρίδα. Το μενού για πρωινό προσφέρει μια ομελέτα και γαλλικό τοστ (για εκείνους με γλυκό δόντι) και καυτή (αρωματισμένη πλιγούρι βρώμης) ή κρύα (granola) ηπειρωτική με άφθονο φρέσκο ​​φρούτο και γιαούρτι.Στην κατεύθυνση προς τα δυτικά από το Χάλιφαξ στο Μόντρεαλ, ζεστό ή κρύο ηπειρωτικό προσφέρεται καθώς το τρένο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο Μόντρεαλ στις 8 amComfort Sleeper και οι κανονικοί επιβάτες της Comfort Class μπορούν να αγοράσουν ζεστά και κρύα γεύματα από ένα μετρητή απογείωσης.