Το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι στο Μονακό και το Μόντε Κάρλο με τρένο, αυτοκίνητο, πτήση

Πώς να φτάσετε στο Μονακό & Μόντε Κάρλο με τρένο, αυτοκίνητο και πτήση

Το Μονακό είναι το μικροσκοπικό ανεξάρτητο πριγκιπάτο της Γαλλικής Ριβιέρας που κυριάρχησε η οικογένεια Grimaldi από τον 13ο αιώνα. Για δεκαετίες έχει προσελκύσει τους μεγάλους πλούσιους με το παγκοσμίου φήμης καζίνο που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας του Μόντε Κάρλο. Το Monte Carlo είναι επίσης γνωστό για το ετήσιο Ράλλυ Μόντε Κάρλο που αναλαμβάνει τους δρόμους της πρωτεύουσας και φυσικά για το περίφημο αγώνα της Formula One που μοιάζει τόσο απίθανο σε μια μικρή πόλη με τρομακτικές στροφές στο δρόμο.

Εάν σκέφτεστε ένα ταξίδι στο Μονακό, αν είναι δυνατόν αποφύγετε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και τη φυλή Φόρμουλα 1.

Εάν η βασιλική οικογένεια πεθάνει, τότε το Μονακό θα γίνει μέρος της Γαλλίας. Προς το παρόν φαίνεται εξαιρετικά απίθανο, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι κληρονόμοι.

Δείτε περισσότερα για το Μονακό και το Μόντε Κάρλο

Το Μόντε Κάρλο έχει σύνορα με την Προβηγκία και τη γαλλική Ριβιέρα .

Να φτάσετε στο Μονακό και στο Μόντε Κάρλο με τρένο

Τα τρένα TGV στο Μονακό Μόντε Κάρλο εγκαταλείπουν τακτικά από το Παρίσι Gare de Lyon (20 Boulevard Diderot, Παρίσι 12) όλη την ημέρα.

Γραμμές μετρό προς και από το Gare de Lyon

Για λεωφορεία, ανατρέξτε στον χάρτη λεωφορείων του Παρισιού.

Όλα τα τρένα TGV στο σιδηροδρομικό σταθμό Monaco Monte Carlo περιλαμβάνουν μία αλλαγή στη Νίκαια στο τρένο TER. Οι ώρες τρένων ποικίλλουν, αλλά υπάρχει τακτική υπηρεσία. Το όλο ταξίδι διαρκεί από 6 ώρες 10 λεπτά.

Διανυκτερεύοντα τρένα
Οι διανυκτερεύσεις στο Μονακό Monte Carlo αναχωρούν από το σταθμό Gare d'Austerlitz στο Παρίσι (85 quai Austerlitz, 13ο διαμέρισμα του Παρισιού) περίπου στις 9.30μ.μ. περίπου 8 ώρες.

Αλλαγή στην υπηρεσία TER για 20 λεπτά με το τρένο στο Μονακό Μόντε Κάρλο. Οι χρόνοι εκδρομής είναι φιλικοί: φτάνετε για ένα καθυστερημένο πρωινό.

Μεταφορικές συνδέσεις με το Gare d'Austerlitz

Για λεωφορεία, ανατρέξτε στον χάρτη λεωφορείων του Παρισιού.

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό Charles de Gaulle 2 TGV προς το Μονακό Μόντε Κάρλο
Τα τρένα TGV πηγαίνουν στη Νίκαια, λαμβάνοντας περίπου 6 ώρες και 30 λεπτά. Οι χρόνοι τρένων ποικίλλουν, αλλά υπάρχει συχνή υπηρεσία. Αλλαγή στην υπηρεσία TER για 20 λεπτά με το Μονακό-Μόντε Κάρλο.

Άλλες συνδέσεις με το Monte Carlo από το TER
Οι δημοφιλείς άμεσες συνδέσεις TER περιλαμβάνουν τις Νίκαια, Κάννες, Les Arcs, Menton και Ventimille (στην Ιταλία).
Δείτε τις σημαντικότερες υπηρεσίες TER στην ιστοσελίδα του TER.

Ο μοντέρνος, υπόγειος σιδηροδρομικός σταθμός Monaco Monte Carlo βρίσκεται στο Pont Ste Devote στην καρδιά του Monte Carlo. Από εδώ είναι καλύτερο να πάρετε ταξί ή τοπικό λεωφορείο. Κατά την πρώτη άφιξή σας, το Monte Carlo είναι ένας τόπος που προκαλεί σύγχυση με απότομους λόφους για να διαπραγματευτείτε, αν και οι ανελκυστήρες σας χτυπούν πάνω-κάτω από την απότομη πρωτεύουσα.

Κάντε κράτηση εισιτηρίων τρένων σας

Να φτάσετε στο Μονακό Monte Carlo με αεροπλάνο

Το κύριο αεροδρόμιο για το Μονακό δεν βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο αλλά στη Νίκαια-Κυανή Ακτή. Από εδώ μπορείτε να πάρετε τρένο, ταξί ή ενοικίαση αυτοκινήτου. Αλλά ο απλούστερος και πιο δημοφιλής τρόπος είναι με το ελικόπτερο . Το ταξίδι διαρκεί επτά λεπτά .. Κάντε κράτηση μέσω Heli Air Monaco.

Να φτάσετε στο Μονακό-Μόντε Κάρλο με αυτοκίνητο

Το Παρίσι στο Μονακό-Μόντε Κάρλο είναι περίπου 900 χιλιόμετρα (559 μίλια) περίπου 8 ώρες και 30 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητά σας.

Υπάρχουν διόδια στους χρήστες. Το Μονακό-Μόντε Κάρλο είναι εύκολα προσβάσιμο καθώς τρεις αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη διασταυρώνονται στη Μασσαλία.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Για πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στο πλαίσιο του καθεστώτος μίσθωσης, το οποίο είναι ο οικονομικότερος τρόπος ενοικίασης αυτοκινήτου, εάν βρίσκεστε στη Γαλλία για περισσότερες από 17 ημέρες, δοκιμάστε την υπηρεσία Renault Eurodrive Buy Back Lease.

Τουριστικό Γραφείο στο Μονακό
2a boulevard des Moulins
Τηλ .: 0033 77 92 16 61 16
Δικτυακός τόπος

Τουριστικό γραφείο στις ΗΠΑ
Κυβερνητικά Γραφεία Τουρισμού και Συνεδρίου του Μονακό
565 Fifth Ave
23ο όροφο
New York, ΝΥ 10017
Τηλ .: 00 (0) 1 212 286 33 30
Ιστοσελίδα στις ΗΠΑ

Τουριστικό Γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο
Μονακό τουριστική αρχή
7 Άνω Grosvenor Street
Λονδίνο W1K 2LX
Τηλ: 00 44 (0) 207 491 4264
Ιστοσελίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Να φτάσετε από το Λονδίνο στο Παρίσι

Ταξίδι με τρένο στη Γαλλία