Τι συμβαίνει με τα μίλια και τα σημεία μετά από μια συγχώνευση;

Κρατήστε τους στόχους των ταξιδιωτικών ανταμοιβών σας άθικτοι.

Όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες και τις ξενοδοχειακές βιομηχανίες, οι συγχωνεύσεις συχνά κάνουν πρωτοσέλιδα, αφήνοντας τα μέλη του προγράμματος αφοσίωσης να αναρωτιούνται τι θα συμβεί με τα κέρδη που έχουν συλλέξει - και για καλό λόγο.

Κάθε συγχώνευση αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων είναι διαφορετική και η κατάσταση των ανταμοιβών σας ποικίλλει ανάλογα με τη συγχώνευση. Αυτό που οι ταξιδιώτες είναι περίεργοι να μάθουν είναι πόσο καιρό θα χρειαστεί για να συγχωνευθούν τόσο προγράμματα αφοσίωσης όσο και αυτό που θα σημαίνει για κερδοφόρα σημεία πίστης και μίλια - και μελλοντικές δυνατότητες κερδών.

Δεδομένης της αβεβαιότητας που συνδέεται με τα προγράμματα πίστης μετά τη συγχώνευση, η δραστηριότητα κερδοφορίας συνήθως επιβραδύνεται καθώς τα μέλη είναι απρόθυμα να αναλάβουν περαιτέρω δεσμεύσεις, μετατρέποντάς τα σε άλλα προγράμματα πίστης που είναι πιο σίγουρα. Ορισμένα μέλη βιάζονται να εξαργυρώσουν τις ανταμοιβές πίστης τους για το φόβο ότι θα τους χάσουν όλοι μαζί.

Πριν αποφασίσετε τι να κάνετε με τις ανταμοιβές πίστης σας, εδώ είναι οι τρεις συμβουλές μου για την αντιμετώπιση μιας αεροπορικής ή ξενοδοχειακής συγχώνευσης.

Περίμενε και θα δεις

Ακόμη και μετά την ανακοίνωση μιας συγχώνευσης, υπάρχουν ακόμα πολλές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν να έρθει η ώρα να αναλάβετε δράση. Εκτός από την έγκριση των κυβερνητικών ρυθμιστικών αρχών, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία στο μέσον μιας συγχώνευσης πρέπει επίσης να επεξεργαστούν πολλές οικονομικές και υλικοτεχνικές λεπτομέρειες πριν αποφασίσουν ποιος τύπος προγράμματος αφοσίωσης θα ταιριάζει καλύτερα στους πελάτες τους.

Παρά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης τον Δεκέμβριο του 2013, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες περίμεναν σχεδόν δύο χρόνια προτού εδραιώσουν τα προγράμματα αφοσίωσής τους.

Η Marriott επέλεξε ένα παρόμοιο σχέδιο δράσης, μετά την απόκτηση του Delta Hotels με έδρα το Καναδά στις αρχές του 2015. Αντί να απορροφήσει το πρόγραμμα αφοσίωσης της Delta λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Marriott ανέβαλε τις αλλαγές μέχρι το επόμενο έτος για να δώσει στα μέλη της Delta Privilege αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν για το νέο πρόγραμμα αφοσίωσής τους.

Ανεξάρτητα από το τι είναι στο κατάστημά σας για τις ανταμοιβές πίστης σας, ξέρετε ότι η αλλαγή δεν θα έρθει μια μέρα στην άλλη, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να κερδίζετε και να εξαργυρώσετε όπως και πριν.

Κρατήστε ένα μάτι έξω για οποιεσδήποτε ενημερώσεις

Μετά από μια συγχώνευση, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία διατηρούν την εξυπηρέτηση πελατών κορυφαία και είναι γρήγοροι να περάσουν μαζί με τυχόν ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές προγράμματος πιστότητας που καταλήγουν κάτω από το λάχανο. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πηδήσετε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα καθώς περιμένετε να ακούσετε περισσότερα για τη μοίρα του προγράμματος πιστότητας.

Διατηρώντας στενές καρτέλες στον ιστότοπο του προγράμματος του προγράμματος πιστότητας και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση απευθείας από τις αεροπορικές εταιρείες ή τα ίδια τα ξενοδοχεία. Οι ενημερώσεις σχετικά με το πού βρίσκονται τα πράγματα μπορούν ακόμη να σταλούν στα εισερχόμενά σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν καταλήγουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας.

Θα ήθελα επίσης να προτείνω τη δημιουργία Google Alerts, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στην κορυφή των τελευταίων ειδήσεων σχετικά με το πρόγραμμα αφοσίωσης. Απλά εισάγετε τις λέξεις για τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποδείξτε πόσο συχνά θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, περιορίστε το είδος των αποτελεσμάτων που θέλετε (blogs, βίντεο, ιστότοποι ειδήσεων κ.λπ.).

Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά

Οι συγχωνεύσεις προγραμμάτων αφοσίωσης μπορούν είτε να βοηθήσουν είτε να εμποδίσουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Σε ένα βέλτιστο σενάριο, μια συγχώνευση μπορεί να διατηρήσει τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά από καθένα από τα αγαπημένα σας προγράμματα πιστότητας, δημιουργώντας ένα ενοποιημένο πρόγραμμα αφοσίωσης που προσφέρει στα μέλη με μια νέα και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη.

Καλύτερα, πρόσθετοι ταξιδιωτικοί προορισμοί παρέχουν στα μέλη του προγράμματος πιστότητας περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσουν ανταμοιβές.

Στο χειρότερο σενάριο, η αξία των ανταμοιβών που έχετε ήδη συγκεντρώσει μπορεί να διακυβεύεται. Παρόλο που σίγουρα δεν θα χάσετε εντελώς τις ανταμοιβές πίστης σας, η πρόταση αξίας των ανταμοιβών σας μπορεί να αλλάξει ελαφρώς. Η συγχώνευση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια επιπέδων, προνόμια και άλλα οφέλη που προσφέρθηκαν στο αρχικό σας πρόγραμμα αφοσίωσης.

Όπως και με οποιαδήποτε απόφαση, είναι σημαντικό να σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ενοποιημένου προγράμματος αφοσίωσης πριν αναπτύξετε μια νέα στρατηγική για να επιτύχετε τους στόχους σας για τις ταξιδιωτικές ανταμοιβές.

Με τις συγχωνεύσεις που αναδύονται αριστερά και δεξιά στον ταξιδιωτικό χώρο, οι πιθανότητες είναι ότι τουλάχιστον ένα από τα αγαπημένα σας προγράμματα πίστης θα συμμετέχει σε μια συγχώνευση σε κάποιο σημείο. Καθώς περιμένετε περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το μέλλον του προγράμματος πιστότητας, παραμείνετε στην κορυφή και ενημερώστε και κρατήστε ανοιχτό μυαλό για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τα μίλια και τα σημεία σας όταν έρθει η ώρα.