Πώς να φτάσετε στο Μπόλντερ, Κολοράντο

Αν έρχεστε στο Κολοράντο, πιθανώς να κατευθυνθείτε και στο Boulder. Είναι μια από τις πιο cool πόλεις στα βραχώδη βουνά για να επισκεφθείτε, και ο τουρισμός είναι ακμάζουσα. Πέντε νέα ξενοδοχεία άνοιξαν πρόσφατα στην περιοχή Boulder-Broomfield, απόδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την επίσκεψη σε αυτό το κομμάτι του Κολοράντο.

Αυτή η εκπληκτική, ιδιόμορφη πόλη κολέγιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ντένβερ και στη μέση όλης της δράσης του Βόρειου Κολοράντο.

Οι δυτικοί δρόμοι του Boulder θα σας μεταφέρουν απευθείας στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Για να μην αναφέρουμε το Boulder έχει το δικό του κοντινό λόφο για σκι, Eldora.

Ο Boulder μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πολύχρωμο εμπορικό κέντρο γεμάτο μουσικά καταφύγια. ένα μείγμα επαγγελματιών αθλητών, παλιών χίπις, πλούσιων επιχειρηματιών, καρπών υγείας και φοιτητών. Η πόλη είναι τόσο μοναδική που οι κάτοικοι την αποκαλούν "Boulder Bubble". Δεν υπάρχει πουθενά αλλού σαν τον Boulder στον κόσμο.

Ο Boulder διαθέτει 3,3 εκατομμύρια ημέρες επισκέψεων κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Boulder Convention and Visitors Bureau. Μια ημέρα επισκέπτη είναι ένα άτομο που επισκέπτεται το Boulder για μία ημέρα. Για μια πόλη με πληθυσμό λίγο πάνω από 100.000, αυτό είναι ένας αξιοσημείωτος αριθμός.

Είτε έρχεστε στο Boulder για το Φεστιβάλ Boulder Creek (το οποίο συγκεντρώνει 125.000 άτομα), το Συνέδριο για τις παγκόσμιες υποθέσεις του Πανεπιστημίου του Κολοράντο (70.000 άτομα), το Bolder Boulder (54.000 άτομα), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Boulder τα 151 μίλια μονοπατιών (5,3 εκατομμύρια άνθρωποι το κάνουν αυτό το χρόνο), εδώ είναι πώς να φτάσετε στο "Boulder Bubble" από το Ντένβερ.

Πού βρίσκεται το Boulder;

Ο Boulder βρίσκεται στη βάση των λόφων του Rocky Mountain, στη σκιά των βουνών του Flatiron. Είναι περίπου 30 μίλια δυτικά του Ντένβερ, ή περίπου 35 λεπτά έως περισσότερο από μία ώρα στο δρόμο, ανάλογα με την κυκλοφορία.

Πηγαίνετε στο Boulder Via Car

Εάν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Ντένβερ, είναι εύκολο να φτάσετε στο Boulder.

Συνδέστε το στην εφαρμογή χάρτες στο τηλέφωνό σας. Οι πιθανότητες είναι, θα πρέπει να περάσετε κάτω από το US 36, το οποίο μπορεί να είναι ένας εφιάλτης μιας εθνικής οδού, αν το επιχειρήσετε κατά την ώρα αιχμής. Απλά δεν το κάνει.

Υπάρχουν δρόμοι με διόδια στις ΗΠΑ 36 που μπορεί να σας οδηγήσουν λιγότερο οδυνηρά, αλλά ακόμη και αυτό είναι στην πραγματικότητα φθηνότερο και πιο γρήγορο κατά τις ώρες εκτός αιχμής. Οι λωρίδες διοδίων δεν είναι ακριβώς φθηνές. Ανάλογα με το πόσο μακριά οδηγείτε, θα μπορούσατε να πληρώσετε όσο το 13 δολάρια για να οδηγείτε μεταξύ του Ντένβερ και του Boulder κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

Υπάρχουν τρόποι γύρω από τις ΗΠΑ 36, αλλά είναι γύρω από αυτό και μπορεί να καταλήγουν να διαρκούν περισσότερο από το να το πιπιλίζουν και να κάθονται στην κυκλοφορία. Το καλύτερο στοίχημα: Αφήστε το σούπερ νωρίς ή super αργά. Προσοχή στο βιασύνη του μεσημεριανού ωραρίου, αν και συνήθως δεν είναι τόσο κακό.

Πηγαίνετε στο Boulder Via Bus

Αντικαταστήστε μερικές γκρίζες τρίχες και πάρτε το λεωφορείο RTD από το Ντένβερ στο Boulder. Το λεωφορείο AB της περιφερειακής συγκοινωνίας θα σας μεταφέρει μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ και του Boulder. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερο από μία ώρα, αλλά είναι λιγότερο αγχωτικό από το να παλέψεις μόνος σας την κυκλοφορία. Και μόλις φτάσετε στο Boulder, αν σκοπεύετε να μείνετε στην πόλη, μπορείτε εύκολα να περάσετε με λεωφορείο και ποδήλατο. δεν απαιτείται αυτοκίνητο. Το λεωφορείο AB κοστίζει περίπου $ 13 σε κάθε τρόπο.

Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε το Skyride της RTD για μια ευθεία βολή στο αεροδρόμιο.

Το Skyride θα σας μεταφέρει από το Boulder στο αεροδρόμιο με μόλις 9 δολάρια, καθιστώντας την την φθηνότερη επιλογή, υποθέτοντας ότι μένετε κοντά σε μια στάση λεωφορείου.

Μην παραπλανηθείτε με το όνομα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Αν και η κύρια πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο βρίσκεται στο Boulder, αυτό το τρένο του αεροδρομίου πηγαίνει στο κέντρο του Ντένβερ και γύρω από τις γειτονιές του Ντένβερ. Δεν θα σας πάει στο Boulder.

Πηγαίνετε στο Boulder Via Shuttle

Ένα λεωφορείο, ταξί ή Uber θα κοστίσει περισσότερο (μερικές φορές περισσότερο από τρεις φορές περισσότερο) για να σας φτάσει από το Ντένβερ στο Μπόλντερ, αλλά είναι μια βιώσιμη επιλογή εάν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη παραλαβή ή απόρριψη (όπως τα βήματα του ξενοδοχείου σας ή εάν ταξιδεύετε με παιδιά ή πολλές αποσκευές). Αυτό είναι επίσης χρήσιμο αν κατευθυνθείτε σε ένα τμήμα του Boulder όπου η ΕΤΑ δεν σταματά ή αν φτάσετε κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας και δεν θέλετε να περιμένετε (ή να είστε στο) το λεωφορείο.

Το GreenRide και το SuperShuttle είναι τα δύο κύρια λεωφορεία που ταξιδεύουν τακτικά μεταξύ του αεροδρομίου και του Boulder. Η κύρια υπηρεσία ταξί είναι το Yellow Cab, αλλά αυτό μπορεί να κοστίσει σχεδόν επτά φορές όσο το λεωφορείο. Είναι συνήθως φθηνότερο και πιο γρήγορα να πάρει ένα Uber, όμως. Αυτά τα ποσοστά είναι σχεδόν το μισό της τιμής ενός τυπικού ταξί.

Πηγαίνετε στο Boulder από άλλες κατευθύνσεις

Αν έρχεστε στο Boulder από τη δύση, είναι πιθανό ότι ξεκινάτε με ένα οδικό ταξίδι. Θα οδηγήσετε το Interstate 70, το οποίο μπορεί να είναι ένας εφιάλτης συμφόρησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής σε ώρες με τα βουνά (μετά την εργασία την Παρασκευή / νωρίς το Σάββατο το πρωί αν οδηγείτε δυτικά και το απόγευμα της Κυριακής εάν 'ανατρέποντας ανατολικά). Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο αργών περιόδων άνοιξης και πτώσης, προσπαθήστε να σχεδιάσετε το αυτοκίνητό σας στο I-70 κατά τη διάρκεια ενός εκτός χρόνου, όπως ένα αργά τη Δευτέρα το πρωί (μην ξεχνάτε την ώρα της βιασύνης της πόλης μόλις φτάσετε στο Ντένβερ).

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι να φτάσετε στο Μπόλντερ από το I-70. Μπορείτε να βγείτε από το χρυσό και να πάρετε ΗΠΑ 6 βόρεια. Αυτό θα συνδεθεί με το Colo 93. Ή μπορείτε να πάρετε το I-70 στο Ντένβερ και να μπείτε στα US 36. Μην το κάνετε αυτό. Ο πρώτος είναι πολύ πιο γραφικός (αν και μπορεί να πάρει τύλιγμα), γρηγορότερα και τείνει να έχει λιγότερη κίνηση (βέβαια ο δρόμος εκκρεμεί).

Πάρκινγκ στο Boulder

Αν οδηγείτε στο Boulder, προσέξτε όπου παρκάρετε. Ο Boulder είναι άκρως αμείλικτος για τα εισιτήρια στάθμευσης του. Μπορείτε να βρείτε δωρεάν, χρονικά περιορισμένο πάρκινγκ κοντά στο κέντρο της πόλης, αλλά μην πιέζετε την τύχη σας και επιστρέφετε αργά. Ίσως βρείτε μετρητή στάθμευσης εάν είστε τυχεροί. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να βρείτε ένα γκαράζ και να απορροφήσετε το κόστος. Οι επισκέπτες είναι ευτυχείς να μάθουν τα γκαράζ είναι ελεύθερα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές των πόλεων. Αλλά φυσικά, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι χρόνοι είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ένα σημείο στο γκαράζ.

Καλύτερα, παρκάρετε στο ξενοδοχείο σας και νοικιάστε ένα ποδήλατο μόλις φτάσετε στην πόλη. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα σε πολλά από τα καταστήματα ποδηλάτων γύρω από την πόλη ή το πρόγραμμα ανταλλαγής ποδηλάτων, κύκλος Β, παρόλο που θα πρέπει να ελέγξετε τον κύκλο Β σας κάθε 30 λεπτά σε σταθμό, για να μην δείτε μεγάλες χρεώσεις. Μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία (και σύγχυση αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την πόλη) και να προσθέσετε οικονομικά. Αντ 'αυτού, επισκεφθείτε Πανεπιστημιακά ποδήλατα και νοικιάστε ένα ποδήλατο την ημέρα. Η τιμή δεν είναι πολύ απότομη. Επιπλέον, θα πάρετε κάποια μεγάλη άσκηση. Ο Boulder έχει ονομαστεί μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της χώρας, οπότε υπάρχουν πολλά μονοπάτια για να σας φιλοξενήσουν.