Πόσο συχνά οι τυφλοί χτυπούν τις αμερικανικές παρθένες νήσους;

Ως νησιά της Ανατολικής Καραϊβικής, οι αμερικανικές Παρθένες Νήσοι (αποτελούμενες κυρίως από το St. Croix, τον St. Thomas και τον St. John) είναι αρκετά ευάλωτοι στους τυφώνες.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν του τυφώνα του Ατλαντικού το 2017, οι Παρθένες Νήσοι υπέστησαν άμεσο χτύπημα από την κατηγορία 5 ο τυφώνας Irma τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σχεδιάζοντας μια απόδραση στις Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την εποχή τυφώνα.

Πότε είναι μια εποχή τυφώνα;

Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού τρέχει από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου με την περίοδο αιχμής από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η λεκάνη του Ατλαντικού περιλαμβάνει ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Καραϊβική Θάλασσα και τον Κόλπο του Μεξικού.

Τι σημαίνει μια τυπική σεζόν τυφώνα;

Με βάση τα ιστορικά αρχεία του 1950, η περιοχή του Ατλαντικού θα βιώνει συνήθως 12 τροπικές καταιγίδες με ανέμους ανέμου 39 μίλι / ώρα, εκ των οποίων έξι μετατρέπονται σε τυφώνες με ανέμους που φτάνουν τα 74 mph ή μεγαλύτερα και τρεις μεγάλες τυφώνες κατηγορίας 3 ή υψηλότερες ανέμους τουλάχιστον 111 mph. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους τυφώνες δεν φτάνουν στην ξηρά στις Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι.

Πόσο συχνά οι τυφλοί χτυπούν το USVI;

Ένας τυφώνας περνάει κοντά στις Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, κατά μέσο όρο, κάθε τρία χρόνια. Ένας τυφώνας κάνει άμεσο χτύπημα στα νησιά, κατά μέσο όρο, κάθε οκτώ χρόνια. Οι τελευταίοι κύριοι τυφώνες που έπληξαν τα νησιά ήταν η κατηγορία 4 ο τυφώνας Hugo το 1989 και ο τύπος 3 ο τυφώνας Marilyn το 1995. Άλλοι τυφώνες, όπως ο τύπος 1 ο τυφώνας Otto το 2010, ήταν λιγότερο ισχυροί αλλά και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Τι σημαίνει αυτό για τα σχέδια διακοπών μου;

Στατιστικά, οι πιθανότητες ενός τυφώνα ή τροπικής καταιγίδας να χτυπήσει τα νησιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας είναι πολύ αδύνατα. Ακόμα, υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο ενός τυφώνα να διαταράσσει τις διακοπές σας.

Σημειώστε ότι τρεις από τις τέσσερις τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες εμφανίζονται μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, με την δραστηριότητα των καταιγίδων να φτάνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων και ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης .

Πώς μπορώ να μείνω στην κορυφή των προειδοποιήσεων για τον τυφώνα;

Εάν ταξιδεύετε σε έναν προορισμό επιρρεπής στον τυφώνα , κατεβάστε το App Hurricane από τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για ενημερώσεις για καταιγίδες και λίγες χρήσιμες λειτουργίες.

Ανασκόπηση της εποχής των τυφώνων του 2017

Η εποχή του Ατλαντικού του 2017 ήταν μια άγρια ​​δραστήρια, αδίστακτα θανατηφόρα και εξαιρετικά καταστροφική εποχή που κατατάσσεται μεταξύ των πιο άγριων από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1851. Ακόμα χειρότερα, η εποχή ήταν αμείλικτη, με τους 10 τυφώνες της εποχής να συμβαίνουν διαδοχικά.

Οι περισσότεροι παρατηρητές έχαναν το σημάδι, υποτιμώντας ελαφρώς ή σημαντικά τόσο τον αριθμό όσο και την οργή των καταιγίδων. Στις αρχές του έτους οι προβλέψεις προβλέπουν ότι θα αναπτυχθεί ένα El Niño, μειώνοντας τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Ωστόσο, το προβλεπόμενο El Niño απέτυχε να αναπτυχθεί και, αντιθέτως, οι ψυχρό-ουδέτερες συνθήκες που αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν το La Niña για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μερικοί προπονητές προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους υπό το πρίσμα των εξελίξεων, αλλά κανένας δεν κατανόησε πλήρως πώς θα ξεδιπλώσει η εποχή.

Λάβετε υπόψη ότι ένα τυπικό έτος φέρνει 12 ονομάζεται καταιγίδες, έξι τυφώνες, και τρεις μεγάλες τυφώνες.

Το έτος 2017 είχε μια εποχή σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου, η οποία παρήγαγε συνολικά 17 ονομασμένες καταιγίδες, 10 τυφώνες και έξι μεγάλες τυφώνες. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο οι προπονητές έδωσαν τις προβλέψεις τους για τη σεζόν του 2017.