Περίεργος αστακομακαρονάδα στο Σαν Ντιέγκο

Για το περιπετειώδες είδος στο Σαν Ντιέγκο, η αγκαθωτή εποχή αστακών σημαίνει την ευκαιρία για φρέσκο ​​αστακό που παγιδεύεστε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να επωφεληθείτε από την εποχή αστακό καλοκαίρι στο Σαν Ντιέγκο .

Τι χρειάζομαι για να αλιεύω αστακό;

Κάθε χρόνο από το Σάββατο πριν από την πρώτη Τετάρτη του Οκτωβρίου έως την Τετάρτη αμέσως μετά τις 15 Μαρτίου επιτρέπεται η αλιεία αστακού στο Σαν Ντιέγκο.

Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, πρέπει να λάβετε μια άδεια που σας δίνει την άδεια να βουτήξετε κάτω από τη θάλασσα και να πιάσετε αυτά τα νόστιμα πλάσματα.

Η άδεια που χρειάζεστε είναι μια τυποποιημένη αλιεία της Καλιφόρνιας, η οποία έχει προστεθεί σε αυτήν την Επικύρωση Ενίσχυσης Ocean. Οι άδειες αλιείας αστακών μπορούν να ληφθούν μέσω του Τμήματος Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας. Ποτέ μην πηγαίνετε να αλιεύετε χωρίς αυτήν την άδεια, όπως θα πρέπει να το δείξετε στο χώρο σας για να αποφύγετε τα πρόστιμα - σχεδιάστε να το κρατήσετε στο σκάφος σας ή με τα εργαλεία σας στην ακτή εφ 'όσον είναι μέσα σε 500 πόδια από το σημείο εισόδου σας στο νερό ενώ εσείς κατάδυση.

Εξαιρετική. Τώρα λοιπόν πιάσω μερικά αστακούς;

ΟΧΙ ακριβως. Υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το πώς θα πιάσετε τον αστακό και την ποσότητα αστακού που μπορείτε να φέρετε από τον ωκεανό μαζί σας.

Πρώτα απ 'όλα, μπορείτε να πιάσετε μόνο τον αστακό με τα χέρια σας. Δεν επιτρέπονται δίχτυα, δόρατα ή άλλα εργαλεία. Εκτός αν έχετε ιδιαίτερα σκληρά χέρια, πιθανότατα θέλετε να επενδύσετε σε ορισμένα γάντια κατάδυσης για να προστατέψετε τα μαλακά δάχτυλά σας από το αιχμηρό κέλυφος στον αστακό.

Δεύτερον, οι αστακοί που αλιεύετε πρέπει να έχουν ένα ορισμένο μήκος. Αυτό δίνει στους αστακούς μωρών την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ενήλικες αστακούς και να γεννήσουν και να συνεχίσουν τον πληθυσμό κάθε χρόνο. Οι αστακοί αστακοί πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις και ένα τέταρτο ίντσες από την υποδοχή των ματιών στο πίσω άκρο του κελύφους (την περιοχή του αστακού ακριβώς πριν από αυτή τη ζουμερή ουρά) για να πιάσουν.

Μπορείτε να το μετρήσετε με αποτελεσματικό τρόπο με μια προμέτρηση μετρητή που πωλείται στα περισσότερα καταστήματα αλιείας στο Σαν Ντιέγκο. Θα θελήσετε να κάνετε τη μέτρηση όσο το δυνατόν πιο εύκολη, καθώς πρέπει να γίνει ενώ εσείς και ο αστακός είστε ακόμα στο νερό. Δεν επιτρέπεται μέτρηση στην ακτή.

Τρίτον, μπορείτε μόνο να πιάσετε αστακό που σκοπεύετε να φάτε. Σύμφωνα με το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής, ο αστακός πρέπει να διατηρείται σε μια ολόκληρη, μετρήσιμη κατάσταση μέχρι να προετοιμαστεί για άμεση κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα ψυγείο ή άλλο αποθηκευτικό χώρο που περιμένει στην ακτή για να μεταφέρει τους αστακούς.

Τώρα για την ποσότητα. Έχετε τη δυνατότητα μόνο να πιάσετε επτά ακανθώδεις αστακούς σε μια εκδρομή, ενώ καταδύεστε στο Σαν Ντιέγκο. Πρέπει να το τεκμηριώσετε σε μια Κάρτα Αναφοράς Spiny Lobster που θα περάσετε από το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας. Κρατήστε αυτή την κάρτα αναφοράς με την άδεια αλιείας σας σε περίπτωση που σας ζητηθεί να το δείξετε από αξιωματούχους μετά από κατάδυση.

Περιμένετε ... γιατί λέγονται ακανθώδες;

Οι αστακοί που βρέθηκαν εκτός των ακτών του Σαν Ντιέγκο είναι διαφορετικοί από αυτούς που προέρχονται από την Ανατολική Ακτή που βλέπετε συχνά στα μενού εστιατορίων. Είναι λίγο πιο δύσκολες και έχουν κρεατοελιές χωρίς κρέας νυχιών (ακανθώδεις αστακοί δεν έχουν νύχια). Μπορείτε ακόμα να τα προετοιμάσετε όποιο τρόπο θέλεις μόλις το φτάσετε στο σπίτι, όμως, ακριβώς όπως μια αστακομακαϊκή.

Σαν Ντιέγκανς που αγαπούν το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να σας φανεί διασκεδαστικό να επωφεληθείτε από τους ζεστούς χειμερινούς μήνες και να γεμίσετε τον αστακό τους στο BBQ. Ο ατμός και το sautéing λειτουργούν επίσης καλά για το μαγείρεμα του λεπτόκοκκου κρέατος αστακού.

Και - αν είστε σαν εμένα - θα θελήσετε επίσης να έχετε πολύ κρεμώδες βούτυρο στο χέρι για να βουτήξετε!