Κολύμπι με Manatees στη Φλώριδα

Εάν θέλετε να δείτε αυτά τα συναρπαστικά ντροπαλά πλάσματα (που ονομάζονται επίσης "θαλάσσια αγελάδες" και πραγματικά σχετίζονται με τον ελέφαντα), το Εθνικό Καταφύγιο Αγριας Ζωής Crystal River θα μπορούσε να είναι το καλύτερο σας στοίχημα, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο κάθε έτους. Μπορείτε ακόμη να φτάσετε στο νερό και να κολυμπήσετε με τους μαντεμένους.

Ιστορικό

Οι Manatees είναι θηλαστικά που κατοικούν στο νερό και που μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι και τα 12 πόδια και ζυγίζουν μέχρι 3500 λίβρες.

Τα Manatees ήταν κάποτε κοινά σε ολόκληρη τη Φλόριντα, αλλά ο αριθμός τους έπεσε κατακόρυφα στη δεκαετία του 1960 καθώς η κατασκευή έκρηγε στο κράτος Sunshine. Οι Manatees χρειάζονται ανενόχλητο βιότοπο και είναι εξαιρετικά ευάλωτοι σε τραυματισμούς από μηχανοκίνητα σκάφη.

Οι Manatees χρειάζονται επίσης ζεστό νερό και δεν μπορούν να επιβιώσουν εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από 68 μοίρες. Η καλύτερη στιγμή για να δει κανείς άγρια ​​manatees στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Crystal River είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο όταν ο καιρός είναι πιο cool και οι manatees αναζητούν τις πηγές του ζεστού νερού στο Kings Bay.

Εθνικό Καταφύγιο Αγριας Ζωής Crystal River

Αυτό το μικρό καταφύγιο άγριας πανίδας - 46 στρεμμάτων - βρίσκεται κοντά στην πόλη Crystal River της Φλόριντα, 75 μίλια βόρεια της Αγίας Πετρούπολης. (Ο St. Pete βρίσκεται στη δυτική ακτή, περίπου 2 ώρες από το Orlando.) Το καταφύγιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάρκα.

Το Καταφύγιο - το οποίο έχει είκοσι νησιά - βρίσκεται στην περιοχή Kings Bay και παρέχει κρίσιμο σημαντικό βιότοπο για περίπου το 25% του απειλούμενου με εξαφάνιση πληθυσμού της Φλόριντα.

Πώς να δείτε τα Manatees

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση με manatee με αναπνευστήρα μέσω πολλών εμπορικών καταδυτικών καταστημάτων στην πόλη Crystal River. Ο δικτυακός τόπος του Εθνικού Καταφυγίου Φίλων του Crystal River περιγράφει τους τουριστικούς πράκτορες που θα σας κάνουν να δείτε τους Manatees, την αναπνευστήρα με manatees, κλπ. Επίσης αναφέρονται τα ενοικιάσεις σκαφών, οι οδηγίες κατάδυσης και άλλες δραστηριότητες.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια εικονική κολύμβηση με τους manatees!

Αν νοικιάσετε ένα σκάφος με δική σας, να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ενοχλούν τα manatees! Επίσης, φροντίστε να διαβάσετε συμβουλές στο Save the Manatees.

Εν τω μεταξύ, οι αιχμαλωτοί περιηγητές μπορούν να δει όλο το χρόνο στο Πάρκο Άγριας Ζωής του Homosassa Springs, 7 μίλια νότια του ποταμού Crystal στον αυτοκινητόδρομο 19.

Lee County Manatee Park

Ένα άλλο μέρος για να δείτε Manatees σε ένα φυσικό περιβάλλον είναι το Lee County Manatee Park, κοντά στο Fort Myers στη νοτιοδυτική Φλώριδα. Το Πάρκο ενοικιάζει καγιάκ, έχει Κέντρο Επισκεπτών και Εθελοντή Ερμηνευτή Φυσιολατρών στην περιοχή καθημερινά κατά τη διάρκεια της "εποχής Manatee" από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο.