Κατάλογος των πόρων ADD-ADHD για παιδιά και γονείς στο Ντιτρόιτ

Διάγνωση, σχολεία, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και υποστήριξη γονέων

Η Διαταραχή Υπερκινητικότητας Ελλειμματικής Προσοχής ("ADHD") συχνά εξετάζεται αρχικά όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σπίτι, στο σχολείο ή σε κοινωνικές καταστάσεις. Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το παιδί και την κατάσταση, γενικά εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: υπερκινητικότητα, απροσεξία και παρορμητικότητα. Ως γονέας, από πού ξεκινάτε; Εάν ζείτε στο Ντιτρόιτ, ξεκινάτε με τον κατάλογο των πόρων ADHD για παιδιά και γονείς στο Ντιτρόιτ.

Διαγνωστικά προγράμματα

Ενώ η ADHD μπορεί να διαγνωσθεί με ανιχνεύσεις υψηλής τεχνολογίας της εγκεφαλικής δραστηριότητας, μια λειτουργική διάγνωση γίνεται συχνότερα από έναν νευρολόγο, έναν γιατρό ή έναν ανώτερο σύμβουλο του βαθμού, ο οποίος αξιολογεί την προσοχή και τις συμπεριφορές του παιδιού. Όπως αναφέρει ένα άρθρο στο AttitudeMag.com, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που συνδέονται με κάθε τύπο επαγγελματία. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, σκεφτείτε ένα από τα προγράμματα / κλινικές με βάση το νοσοκομείο του Metro-Detroit που προσφέρουν διαγνωστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες:

Σχολεία και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Ειδικά σχολεία: Ενώ ένα παιδί που έχει διαγνωστεί με ADHD συχνά έχει δυσκολία στο σχολείο, πολλά παιδιά μπορούν να βρουν επιτυχία με τα κατάλληλα καταλύματα. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά σχολεία στην περιοχή Metro-Detroit που ειδικεύονται στην παροχή βοήθειας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της ADHD:

Προγράμματα κοινωνικών δεξιοτήτων : Οι κοινωνικοί κατασκευαστές δεξιοτήτων προσφέρουν προγράμματα ομότιμων ομάδων στο Grosse Pointe Woods για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών με κοινωνικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ADHD και του συνδρόμου Asperger. Το πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να ακούν, να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος, να χειρίζονται τα teasing και να κάνουν φίλους. Τα ομαδικά προγράμματα διαρκούν οκτώ εβδομάδες και ταξινομούνται ανά ηλικία. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε (313) 884-2462.

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις: Ned Hallowell ADD / ADHD καλοκαιρινό στρατόπεδο εμπλουτισμού πραγματοποιείται ως ετήσιο καλοκαιρινό στρατόπεδο για φοιτητές βαθμού 9 έως 12 στη Σχολή Leelanau στο Glen Arbor, Michigan. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε (800) 533-5262.

Ειδικοί πόροι εκπαίδευσης: Το Project Find Michigan βοηθά τα παιδιά και τους νέους ενηλίκους (γέννηση μέχρι την ηλικία των 26 ετών) να βρουν τα κατάλληλα ειδικά προγράμματα και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης δωρεάν αρχικής αξιολόγησης.

Πόροι για γονείς

Εκπαίδευση γονέων προς γονέα: Το CHADD προσφέρει εκπαίδευση βασισμένη σε αμοιβές μεταξύ γονέων και γονέων, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές γονικής μέριμνας, τα εκπαιδευτικά δικαιώματα και τις προκλήσεις των εφήβων. Οι καθηγητές στην περιοχή Metro-Detroit περιλαμβάνουν:

Ομάδες γονικής υποστήριξης: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως γονέας παιδιού με ADHD είναι να βρείτε άλλους γονείς που ασχολούνται με τα ίδια θέματα και που μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία τους. Παιδιά και ενήλικες με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας (CHADD) είναι εθνικός οργανισμός με αρκετούς δορυφόρους στην περιοχή Metro-Detroit που διοικούνται από εθελοντές. Κάθε ομάδα προσφέρει μια ομάδα υποστήριξης για τους γονείς:

Πληροφορίες και Πόροι: Το Bridges4Kids είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από το Μίτσιγκαν και έχει δημιουργηθεί από γονείς για να βοηθήσει τους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που «διατρέχουν κίνδυνο» ή με μαθησιακές δυσκολίες. Η οργάνωση βοηθά τους γονείς να βρουν πληροφορίες και πόρους, καθώς και συνεργάτες με τα σχολεία και τις κοινότητές τους.
Πόροι που αφορούν ειδικά τη ΔΕΠΥ