Ιστορικό Jeanne d'Arc στη Ρουέν της Γαλλίας

Ποιος δεν έχει ακούσει, Joan of Arc, ο μεγάλος Πατρός Άγιος της Γαλλίας; Η «κοπέλα των Ορλεάνων», που καίγεται στο κουτί ηλικίας μόλις 19 ετών το 1431, έχει εμπνεύσει καλλιτεχνικά και πολιτιστικά έργα σε όλο τον κόσμο για έξι αιώνες. Αγάλματα της στάσης της σε όλη τη Γαλλία, ιδιαίτερα η χρυσή εικόνα του Joan of Arc σε ένα άλογο στο Place des Pyramides στο Παρίσι.

Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτήν και τους μύθους που την περιβάλλουν στο ιστορικό Jeanne d'Arc στη Ρουέν, στο παλιό παλάτι του Αρχιεπισκόπου, το οποίο τώρα ανακαινίστηκε υπέροχα στη μεσαιωνική του δόξα και στο δόξα του 18ου αιώνα.

Το ιστορικό Jeanne d'Arc

Οι Γάλλοι είναι πολύ καλοί στα πολυμέσα και το Ιστορικό είναι για να βυθιστείς στη ζωή και στους χρόνους του Joan of Arc μέσω μιας σειράς έξυπνων συσκευών, από στατικά ερμηνευτικά πάνελ έως προβολές δραματικών σκηνών πάνω στους τοίχους και τα πάνελ του έκθεση. Δεν πειράζει η τεχνολογία. το αποτέλεσμα είναι μια συναρπαστική βόλτα στο παρελθόν σε μια σειρά σκοτεινών δωματίων που βλέπουν ταινίες χρησιμοποιώντας ζωντανούς ηθοποιούς, κοιτάζοντας φωτογραφίες από τις όμορφες αν και δύσκολες μεσαιωνικές σκηνές και ακούγοντας το δραματοποιημένο σχόλιο στη δική σας γλώσσα.

1. Η Αυγή του 15ου Αιώνα . Αρχίζετε στη ρωμανική κρύπτη του παλιού παλατιού του Αρχιεπισκόπου. Η Γαλλία και η Αγγλία εμπλέκονται στον 100ετή πόλεμο που διεξάγεται σποραδικά από το 1337 έως το 1453, όταν διαδοχικοί βασιλιάδες των δύο χωρών μάχονται πάνω από το γαλλικό έδαφος.

Το έτος είναι 1420 και το γεγονός είναι η επανεκδίκαση του Joan of Arc. Ο οδηγός και ο αφηγητής είναι ο Jean Juvénal des Ursins, του οποίου το ολόγραμμα είναι η ιστορία που σας λέει συνοδός σε όλη. Μεγάλη μορφή της εποχής, ο Jean Juvénal (1388-1473) ήταν ισχυρός δικηγόρος και επίσκοπος, πρώτος από τον Beauvais στη συνέχεια Laon και τέλος ο Reims.

Ήταν ένας διφορούμενος χαρακτήρας στη ζωή του Joan of Arc, μάρτυρες της δίκης και του θανάτου του το 1421, και αργότερα προεδρεύει του δικαστηρίου που την αποκατέστησε το 1456.

2. Η Γοτθική Κρύπτη και η πρώιμη ζωή του Joan of Arc. Γεννήθηκε στο Domrémy, γνωστό σήμερα ως Domrémy-la-Pucelle (Domrémy-of-the-Maiden) το 1412. Το μικροσκοπικό χωριό βρίσκεται στο τμήμα Vosges στην περιοχή Grand-Est , ίσα μεταξύ Nancy και ενός από τους ' κρυμμένους Θησαυροί της Σαμπάνης ", St Dizier. Τρία χρόνια αργότερα το 1415 ο βασιλιάς Ερρίκος V της Αγγλίας εισέβαλε στη βόρειο Γαλλία και ξεκίνησε το τρένο των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της. Τον στέφθηκε βασιλιά της Γαλλίας, αλλά με τους Αγγλικούς και Γάλλους Βασιλιάδες και κληρονόμους πεθαμένους πρόωρα, ο δρόμος παραμένει ανοικτός για τους Γάλλους να διεκδικήσουν το θρόνο στο όνομα του Dauphin, Charles VII, του γαλλικού κληρονόμου του θρόνου.

Είτε πιστεύετε σε αγίους και θαύματα είτε όχι, είναι μια εξαιρετική ιστορία για ένα εξαιρετικό νεαρό κορίτσι που ξεκίνησε από το χωριό της το 1429, ηλικίας μόλις 17 ετών, για να πείσει ισχυρούς άντρες όπως ο Robert de Baudricourt να της δώσει ένα άλογο και συνοδεία για να πάρει στο γαλλικό δικαστήριο. Έκοψε τα μαλλιά της, ντυμένος με αντρικά ρούχα και ξεκίνησε ένα ταξίδι 11 ημερών με την εισαγωγή του ευγενή στον μελλοντικό βασιλιά.

3. Οι παλιές κουζίνες και η συνάντηση του Joan με τον βασιλιά. Εδώ ο Jean Juvénal αφηγείται τη συνάντηση του Joan με τον Dauphin Charles το 1429 όταν ήταν μόλις 17 ετών. τις διάφορες δοκιμασίες που η κληρικός την έβαλε για να καθιερώσει την αυθεντικότητά της και την εποχή που έγινε ιππότης από τον βασιλιά της Tours.

4. Το Παλαιό Κουζινάκι και ο Τζοάν ως στρατιωτικός ηγέτης. Αυτό σας δείχνει τι ήταν ικανή αυτή η νεαρή γυναίκα. Ο Τσαρλς έδωσε τη θωράκιση της Τζαν και την έστειλε με τον στρατό στην κοιλάδα του Λίγηρα και την Ορλεάνη , η οποία πολιορκήθηκε από τους Άγγλους. Για 5 ημέρες ο στρατός πολέμησε με τον Joan να οδηγεί μία επίθεση ενώ τραυματίστηκε. Η νίκη επί της αγγλικής στην Ορλεάνη ακολουθήθηκε από την στέψη του βασιλιά Κάρολου VII στις 18 Ιουλίου 1429 με τον Joan εξέχοντα στις τελετές. Αλλά η γλυκιά νίκη δεν κράτησε. Ο Joan στάλθηκε στην Compiègne στην Πικαρδία για να πολεμήσει τους Burgundians, τους Γάλλους συμμάχους των Αγγλικών.

Χτυπημένος από το άλογό της, καταλήφθηκε από τους Burgundians που διαπραγματεύτηκαν με τους Άγγλους. Ένας αιχμάλωτος Joan of Arc ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τους Άγγλους. τους κόστισαν 10.000 φράγκα.

Ο γάλλος βασιλιάς αποστασιοποιήθηκε. οι Άγγλοι την μεταπήδησαν σε αξιωματούχους της εκκλησίας για δίκη ως αιρετικός, κατηγορούμενοι για μαγεία, αίρεση και ντύσιμο σαν άνδρας. Έμεινε σε στρατιωτική φυλακή και απειλούσε με βασανιστήρια. Το δικαστήριο ανακρίθηκε εδώ και δώδεκα φορές, αλλά δεν έσπασε.

5. Η αττική και η δίκη. Πηγαίνετε τη σκάλα Cardinal d'Estouteville του 15ου αιώνα στη σοφίτα για τη δίκη που απεικονίζεται σε ένα κυκλικό πανόραμα με τους ηθοποιούς που παίζουν τους χαρακτήρες που βρίσκονταν στην κρίση. Η Τζάαν καταδικάζεται σε θάνατο. Την επόμενη μέρα, στις 30 Μαΐου 1431, βγήκε και καίγεται στην πίστα στο Place du Vieux Marché στο κέντρο της Ρουέν. Τότε, τα παραθυρόφυλλα ανοίγουν και τα παράθυρα αποκαλύπτουν μια καταπληκτική θέα στη Ρουέν.

6. Η αττική όπου συγχωρήθηκε ο Joan - πολύ αργά. Υπάρχει ένα τελευταίο κεφάλαιο για να πείτε, στην τελική μικρή σοφίτα. Ο Jean Juvénal βρίσκεται εδώ για την αποκατάσταση της Joan of Arc. Στις 7 Ιουλίου 1456, προήδρευσε μια δίκη που διέταξε ο άνθρωπος που είχε γυρίσει την πλάτη του στην κοπέλα της Ορλεάνης περίπου 25 χρόνια πριν. Τώρα ήταν μια πολιτικά βολική στιγμή για τον βασιλιά Κάρολο VII να πάρει το kudos για να συγχωρήσει μια γυναίκα που έγινε γρήγορα ένα από τα πιο σεβαστό πρόσωπο στη Γαλλία. 115 μάρτυρες στη δίκη αποκατάστασης κοσμούν τους τοίχους μαζί με την ιστορία του πώς ο Κάρολος VII πήγε από τον Dauphin στον βασιλιά.

Υπάρχει μια άλλη υπέροχη θέα από αυτό το παρατηρητήριο, το Tour de Guet, προτού να περπατήσετε κάτω από τη σκάλα του 15ου αιώνα στο Λουξεμβούργο.

Η Μυθοθέκη - Από τη μνήμη στον μύθο

Περισσότερη τεχνολογία μαγεία έχει εφαρμοστεί στα τρία δωμάτια που εξετάζουν τους μύθους για την Jeanne d'Arc που έχουν γίνει μέρος της γαλλικής κουλτούρας.

Το πρώτο από τα τρία δωμάτια είναι γεμάτο αφίσες διαφήμισης και προπαγάνδας. και παρακολουθήστε μια ταινία που δείχνει πώς αναπτύχθηκαν οι μύθοι, πώς η πολιτική οδήγησε σε μια παραμορφωμένη άποψη της ηρωίδας και πώς οι καλλιτέχνες την απεικόνισαν.

Ένας χώρος αφιερωμένος στην ιστορική έρευνα σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ερωτήσεις για τέσσερις ιστορικούς.

Το τελευταίο δωμάτιο είναι ένα «γραφείο περιπετειών», αναπαραγωγές έργων τέχνης και όλων των αντικειμένων που παράγονται στην πάντα συναρπαστική Maid of Orleans.

Περισσότερα για τη Jeanne d'Arc στη Ρουέν

Η Ρουέν, πρωτεύουσα της Νορμανδίας, είναι γεμάτη από τοποθεσίες του Jeanne d'Arc. Μπορείτε να δείτε το μπουντρούμι στην οδό Bourveuil που είναι το μόνο επιζών μέρος του κάστρου όπου φυλακίστηκε ο Jeanne d'Arc.

Υπάρχει ένας μεγάλος σταυρός στην πλατεία Vieux-Marché που σηματοδοτεί το σημείο όπου ο Jeanne d'Arc καίγεται. Βρίσκεται απέναντι από τη σύγχρονη εκκλησία Jeanne d'Arc, με το άγαλμα της έξω. Η οροφή της εκκλησίας έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με τις φλόγες της φωτιάς και τα βιτρό παράθυρα χρονολογούνται από την Αναγέννηση.

Η Ρουέν είναι μια όμορφη πόλη για να επισκεφτείτε. Είναι εύκολο να φτάσετε από το Λονδίνο , το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι. Είναι γεμάτο κορυφαία αξιοθέατα , καθώς και καλά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιστορικό Jeanne d'Arc
7 rue Saint-romain
Ρουέν
W ebsite

Ανοιχτό: 1 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου: Τρίτη, Τετ, Πέμπτη, Κυρ: 9.45am-7.45pm
Παρ, Σαβ: 9,45 π.μ.-8.45 μ.μ.
1 Οκτωβρίου-31 Μαΐου: Τρίτη-Κυριακή 9.45 π.μ.-7.45 μ.μ.
Είσοδος: Ενήλικας € 9.50; Μειωμένη: € 6.50
Ο οδηγός ήχου σας δίνει μια περιήγηση σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες

Τουριστικό γραφείο Rouen
25 τόπος de la Cathédrale
Τηλ .: 00 33 (0) 02 32 08 32 40
Δικτυακός τόπος