Ιστορικό ιστορικό μνημείο του Coronado

Το μνημείο Coronado βρίσκεται λίγα λεπτά βόρεια του Albuquerque στο Bernalillo. Η περιοχή διαθέτει μερικά από τα διατηρημένα ερείπια του Kuaua Pueblo. Το μνημείο βρίσκεται δυτικά του Rio Grande , κατά μήκος του ποταμού Rio Grande. Το μνημείο περιλαμβάνει ένα κέντρο επισκεπτών με ιστορικό υπόβαθρο, χώρο για πικ-νικ και τα ερείπια των ερειπίων.

Όταν το Coronado έψαχνε για τις Επτά Πόλεις του Χρυσού το 1540, ταξίδεψε στην κοιλάδα του Rio Grande και βρισκόταν κοντά στην περιοχή.

Αντί να βρει τον θησαυρό, ωστόσο, βρήκε αντ 'αυτού δώδεκα ευημερούμενα ινδικά χωριά. Τα χωριά μίλησαν με τον Τιβά. Το Coronado κάλεσε αυτούς τους ανθρώπους τους Ινδιάνους Pueblo, Los Indios de los Pueblos. Η συνοδεία του Coronado επισκέφθηκε και τα δώδεκα χωριά Tiwa για περίοδο δύο ετών. Ενώ το έπραξε, βασίστηκε στους Ινδιάνους για φαγητό και προμήθειες.

Το Kuaua ήταν το βορειότερο χωριό και εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1325. Το Kuaua σημαίνει "αειθαλές" στο Tiwa. Επισκεπτόμενος σήμερα τον ιστότοπο, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί το έλεγαν. Η βλάστηση κατά μήκος του bosque είναι πλούσια. Το χωριό εγκαταλείφθηκε όταν Coronado και αργότερα οι Ισπανοί εξερευνητές συγκρούστηκαν με τους ντόπιους. Σήμερα, οι απόγονοι του Kuaua ζουν σε Taos, Picuris, Sandia και Isleta, τα υπόλοιπα Tiwa μιλώντας pueblos.

Οι Κουουάνοι έχτισαν πολυώροφο χωριάτικα χωριά της δεκαετίας του 1300. Από τα 1500s, όταν Coronado ήρθε, το pueblo είχε 1.200 δωμάτια που συνδέονται μαζί για να σχηματίσουν ένα pueblo (η ισπανική λέξη για την πόλη).

Οι Kuauans κυνηγούσαν τα ελάφια, τους γουλιές, τις αρκούδες, την αντιλόπη και τα πρόβατα του Bighorn. Από τα ζώα, δημιούργησαν φαγητό, ρούχα, κουβέρτες και τελετουργικά αντικείμενα. Οι άνδρες κυνηγούσαν και οι γυναίκες συγκέντρωναν φυτά για φάρμακα και φαγητό. Το Rio Grande παρείχε τρόφιμα και νερό για καλλιέργειες που περιελάμβαναν φασόλια, καλαμπόκι, σκουός και βαμβάκι.

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στα υπόγεια κιβά.

Κέντρο επισκεπτών και ερμηνευτικά μονοπάτια

Τα ερμηνευτικά μονοπάτια παρέχουν πληροφορίες για το pueblo. Το kiva στο Coronado περιέχει εικόνες στους τοίχους που απεικονίζουν ζώα και ανθρώπους που ήταν σημαντικοί γι 'αυτούς. Επισκεφθείτε το kiva με τη λήψη της σκάλας. Αφήστε τα μάτια σας να προσαρμοστούν στο σκοτάδι και δείτε τις εικόνες για τον εαυτό σας. Στο κέντρο επισκεπτών, δείτε μερικά από τα σχέδια που έχουν διατηρηθεί για παρατήρηση σήμερα. Η αίθουσα ζωγραφικής του Kuaua φιλοξένησε 15 πάνελ από τις αρχικές τοιχογραφίες που ανασκάφηκαν από το ορθογώνιο kivas.

Η πτέρυγα των παιδιών απεικονίζει την ιστορία του κεντρικού Νέου Μεξικού. Τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν τη θωράκιση του conquistador ή να αλέσουν τον καλαμπόκι σε μια πλάκα με μια πέτρα λείανσης.

Υπάρχει ένα raada με καθίσματα για όσους θέλουν να καθίσουν για λίγο, ή να φέρετε ένα μεσημεριανό πικνίκ. Είναι σωστό τα ερμηνευτικά μονοπάτια. Το μνημείο έχει εκπληκτική θέα στα κοντινά βουνά Sandia.

Εκδηλώσεις

Το μνημείο Coronado έχει πολλά ετήσια γεγονότα. Τον Οκτώβριο, το Fiesta of Cultures αναπαράγει τη ζωή στην ισπανική αποικιακή εποχή και χαρακτηρίζει τις τοπικές τέχνες και βιοτεχνίες. Υπάρχουν reenactors, σιδηρουργούς, αγγειοπλάστες, πτερυγίων και πεταλούδων.

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιούνται τα φώτα του Κουάουα.

Αυτή η χειμωνιάτικη γιορτή διαθέτει ιθαγενείς χορευτές της Αμερικής και φωτιά στο αρχαίο χωριό, καθώς και πάνω από 1.000 φώτα φωτισμού. Οι δραστηριότητες των παιδιών και τα φορτηγά τροφίμων είναι επίσης διαθέσιμα.

Διαλέξεις διεξάγονται επίσης στο χώρο, με θέματα που περιλαμβάνουν την αναδημιουργία του Kuaua και της Native American Easel Art. Μάθετε για την ιστορία, την αρχαιολογία και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στο Νέο Μεξικό.

Τα πάρτι αστέρων είναι επίσης ένα συνεχές αγαπημένο χόμπι στο Coronado. Η Αστρονομική Εταιρεία του Rio Rancho μερικές φορές δημιουργεί τηλεσκόπια για νυχτερινό ουρανό. Δείτε πλανήτες, φεγγάρι, μακρινά αστέρια, νεφελώματα και πολλά άλλα. Εάν φτάσετε αρκετά νωρίς, ίσως μπορείτε να κοιτάξετε μέσα από ένα ειδικό τηλεσκόπιο και να δείτε τον ήλιο.

Αδεια

Μια επίσκεψη στο Coronado κοστίζει $ 5. Ωστόσο, η είσοδος είναι ελεύθερη στους κατοίκους του Νέου Μεξικού την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Παιδιά 16 ετών και κάτω είναι πάντα δεκτά δωρεάν. Οι ηλικιωμένοι γίνονται δεκτοί δωρεάν την Τετάρτη (με ταυτότητα). Τα εισιτήρια Combo για το Coronado και το Jemez είναι $ 7.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το μνημείο Coronado online.