Βιβλιοθήκη Truman του Κάνσας Σίτυ: Ο πλήρης οδηγός

Γεννημένος στα προάστια του Κάνσας , ο Χάρι Σ. Τρούμαν θα μεγαλώσει για να γίνει αγρότης, στρατιώτης, επιχειρηματίας, γερουσιαστής και τελικά ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι όροι του ως προέδρου ήταν γεμάτοι δράση και ιστορικά. Ορκίστηκε μόλις 82 ημέρες στην πρώτη του θητεία ως αντιπρόεδρος και μετά το θάνατο του Προέδρου Franklin Delano Roosevelt, ο Truman αντιμετώπισε το μνημειώδες καθήκον να τερματίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέσα σε έξι μήνες, κήρυξε την παράδοση της Γερμανίας και διέταξε να βρεθούν ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, πράγμα που έθεσε τέλος στον πόλεμο.

Αργότερα, θα προτείνει πρωτοβουλίες για την παροχή καθολικής υγειονομικής περίθαλψης, υψηλότερου κατώτατου μισθού, ενσωμάτωση του αμερικανικού στρατού και απαγόρευση των φυλετικών διακρίσεων στις ομοσπονδιακές πρακτικές πρόσληψης. Αλλά ήταν η απόφασή του να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο της Κορέας που οδήγησε σε πτώση των αξιολογήσεών του και της ενδεχόμενης συνταξιοδότησης. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Truman είχαν διαρκή επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά από τα θέματα και τους φόβους που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια του χρόνου του - ο ρατσισμός, η φτώχεια και οι διεθνείς εντάσεις - εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα.

Ο μοναδικός πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας χωρίς πτυχίο, ο Truman δεν άφησε ποτέ τις μικρές ρίζες του στη Μέση Δύση και τελικά επέστρεψε στην πατρίδα του στην Ανεξαρτησία του Μισσούρι, όπου η βιβλιοθήκη και το μουσείο του βρίσκονται τώρα σε μικρή απόσταση από το παλιό του σπίτι.

Σχετικά με τη Βιβλιοθήκη

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Kansas City, η βιβλιοθήκη και το μουσείο Harry S. Truman ήταν η πρώτη από τις 14 σύγχρονες προεδρικές βιβλιοθήκες που ιδρύθηκαν με το νόμο περί Προεδρικών Βιβλιοθηκών του 1955. Στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια σελίδες χειρογράφων και αρχεία του Λευκού Οίκου . χιλιάδες ώρες εγγραφών βίντεο και ήχου. και περισσότερες από 128.000 φωτογραφίες που καταγράφουν τη ζωή, την πρόωρη σταδιοδρομία και την προεδρία του Προέδρου Truman.

Ενώ η βιβλιοθήκη έχει περίπου 32.000 μεμονωμένα αντικείμενα στη συλλογή της, μόνο ένα κλάσμα από αυτά εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο ένα μουσείο που καταγράφει έναν πρόεδρο, είναι επίσης ένα ζωντανό αρχείο, όπου οι σπουδαστές, οι μελετητές, οι δημοσιογράφοι και άλλοι έρχονται να διερευνήσουν τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Προέδρου Truman. Τα αρχεία και τα υλικά θεωρούνται επίσημο δημόσιο αρχείο και ο ιστότοπος εποπτεύεται από την Εθνική Αρχή και Αρχεία.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο προάστιο της Ανεξαρτησίας του Μισσούρι, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης του Κάνσας. Ενώ ίσως είναι πιο γνωστή ως η αρχή του μονοπατιού του Όρεγκον, η Ανεξαρτησία είναι όπου ο Τρούμαν μεγάλωσε, ξεκίνησε την οικογένειά του και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Με την οικοδόμηση της βιβλιοθήκης στη γενέτειρά του, οι επισκέπτες είναι καλύτερα να αποκτήσουν μια αίσθηση του τόπου που διαμορφώνει τη ζωή και το χαρακτήρα του.

Τι να περιμένεις

Το μουσείο χωρίζεται σε δύο πρωταρχικά εκθέματα - ένα για τη ζωή και τις εποχές του Τρούμαν, και το άλλο για την προεδρία του.

Ο εκθέτης "Χάρις Σ. Τρούμαν: Η Ζωή και οι Χρόνοι" του μιλάει για την ιστορία των ετών διαμόρφωσης του Τρούμαν, των πρώιμων σταδιοδρομιών και της οικογένειάς του. Εδώ θα βρείτε αγάπη γράμματα μεταξύ του και της συζύγου του, Μπες, καθώς και πληροφορίες για το πώς πέρασε τη συνταξιοδότησή του ενεργά στη βιβλιοθήκη.

Τα διαδραστικά στοιχεία επιτρέπουν στους νεότερους επισκέπτες, ειδικότερα, να βιώσουν ποια ήταν η ζωή του πρώην προέδρου - συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας για ένα ζευγάρι παπουτσιών του.

Το "Harry S. Truman: Το Προεδρικό Έτος" είναι ένα κομμάτι με το αμερικανικό και παγκόσμιο ιστορικό που είναι συνυφασμένο με αυτό του προέδρου. Με την είσοδό του στην έκθεση θα δείτε μια εισαγωγική ταινία 15 λεπτών που θα συνοψίζει τη ζωή του Truman πριν γίνει Τελειώνοντας με το θάνατο του FDR, το βίντεο προετοιμάζει τους επισκέπτες για εκθεσιακά υλικά που περιγράφουν την προεδρία του Τρούμαν και πέρα ​​από αυτό, τα υλικά οργανώνονται χρονολογικά.

Καθώς περπατάτε στο δωμάτιο μετά το δωμάτιο, θα δείτε κοπές εφημερίδων, φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν σημαντικά γεγονότα και ηχογραφήσεις προφορικών ιστοριών και ιστορικών ομιλιών παίζουν σε βρόχο. Τα σύνολα σταδιακής περιόδου δείχνουν τις έντονες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη βίωσαν τη ζωή μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και τα βιβλία flipbook αποκαλύπτουν καταχωρήσεις ημερολογίου, επιστολές και ομιλίες που έγραψε ο ίδιος ο Τρούμαν.

Εκτός από την ιστορία της εποχής, τα εκθέματα στην οθόνη παρέχουν πληροφορίες για κάποιες από τις σκληρές κλήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του Truman. Οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν τις ίδιες αποφάσεις στις "αίθουσες αποφάσεων", όπου θα δουν δραματικές παραγωγές που θα δημιουργήσουν μια επιλογή του Τούρμαν και θα ψηφίσουν για το τι θα είχαν κάνει στη θέση του.

Τι να δεις

Η βιβλιοθήκη και το μουσείο διαθέτουν πληθώρα πληροφοριών και ιστορίας σχετικά με τη διοίκηση του Τρούμαν και τη ζωή του πρώην προέδρου, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα, ιδιαίτερα, που πρέπει να προσέξετε.

"Ανεξαρτησία και το άνοιγμα της Δύσης" Τοιχογραφία
Αυτή η τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον τοπικό καλλιτέχνη Thomas Hart Benton στο κεντρικό λόμπι της βιβλιοθήκης, λέει την ιστορία της ίδρυσης της Ανεξαρτησίας, του Μιζούρι. Όπως ο θρύλος θα το είχε, ο ίδιος ο Truman έβγαλε ένα μπλε χρώμα στον ουρανό, αφού οι συχνές κριτικές του οδήγησαν τον Benton να τον προσκαλέσει στο σκαλωσιά και ο πρώην πρόεδρος, κανένας να μην υποχωρήσει από μια πρόκληση, ήταν υποχρεωμένος.

Σημείωση προς τον Γραμματέα Stimson σχετικά με την Ατομική Βόμβα
Παρόλο που δεν υπάρχουν γνωστά αρχεία που να δείχνουν γραπτή εξουσιοδότηση για την πτώση της ατομικής βόμβας, ένα χειρόγραφο σημείωμα απευθυνόμενο στον τότε Υπουργό Πόλεων, Χένρι Στίμσον, υπαγορεύει την έκδοση δημόσιας δήλωσης για τον βομβαρδισμό. Το σημείωμα, το οποίο στεγάζεται σε ένα δωμάτιο με τίτλο "Απόφαση για την απόρριψη της βόμβας", είναι το πιο κοντινό πράγμα σε μια τελική εξουσιοδότηση για την ανάπτυξή του.

Συγχαρητήρια τηλεγράφημα στον Αϊζενχάουερ
Κοντά στο τέλος της έκθεσης του Προεδρικού Χρόνου σε ένα δωμάτιο που ονομάζεται "Αφετηρία", θα βρείτε ένα τηλεγράφημα που ο Τρούμαν έστειλε στον διάδοχό του, τον Πρόεδρο Dwight Eisenhower, τον συγχαίροντας για την εκλογική νίκη του και την εξασφάλιση της θέσης του ως του 34ου Προέδρου του έθνους.

Ο Buck σταματάει εδώ
Αναζητήστε την αρχική ένδειξη "The Buck Stops Here" στην αναπαράσταση του Oval Office . Το εικονικό σημάδι καθιερώθηκε περίφημα στο γραφείο του Τρούμαν κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος είναι τελικά υπεύθυνος για τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η φράση θα συνεχίσει να γίνεται μια κοινή έκφραση, που χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτικούς τις δεκαετίες που ακολουθούν.

Τελική θέση ανάπαυσης του Τρούμαν
Ο πρώην πρόεδρος πέρασε τα τελευταία του χρόνια εμπλεκόμενος βαθιά στη βιβλιοθήκη του, ακόμη και μέχρι να απαντήσει στο τηλέφωνο τον εαυτό του με την ευκαιρία να δώσει οδηγίες ή να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ήταν η επιθυμία του να θαφτεί εκεί και ο τάφος του να βρίσκεται στην αυλή, μαζί με την αγαπημένη του γυναίκα και την οικογένειά του.

Πότε να πάτε

Η βιβλιοθήκη και το μουσείο είναι ανοιχτά κατά τις εργάσιμες ώρες από Δευτέρα έως Σάββατο και τα απογεύματα την Κυριακή. Είναι κλειστές τις ευχαριστίες, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τιμές εισιτηρίων

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 6 ετών. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες αγοράζουν πολύ ένα εισιτήριο, με τιμές που κυμαίνονται από 3 δολάρια για τη νεολαία 6-16 έως 8 δολάρια για ενήλικες. Οι εκπτώσεις είναι διαθέσιμες για άτομα άνω των 65 ετών και οι βετεράνοι και το στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση από τις 8 Μαΐου έως τις 15 Αυγούστου.

Online εκθέματα

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το ταξίδι αυτοπροσώπως, μπορείτε να εξερευνήσετε πολλές από τις προσφορές της βιβλιοθήκης στην ιστοσελίδα της. Πραγματοποιήστε μια εικονική περιήγηση στο Γραφείο Οβάλ όπως ήταν κατά τη διάρκεια της Διοίκησης του Truman, διαβάστε τα χρονοδιαγράμματα των μόνιμων εκθεμάτων και ακόμη και μερικούς χάρτες και έγγραφα - όλα από την άνεση του σπιτιού σας.