Όρος Ουάσιγκτον: Κλίσεις και παραβλέψεις

Ο ψηλός λόφος προσφέρει μια υπέροχη θέα στο Πίτσμπουργκ και τα ποτάμια του

Ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Monongahela (οι ντόπιοι το αποκαλούν "ο Δευτ.") Από το κέντρο του Πίτσμπουργκ, είναι το Mount Washington, ύψος 367 ποδιών, το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στο Πίτσμπουργκ και τα τρία ποτάμια. Γνωστή ως Coal Hill στις αρχές του Πίτσμπουργκ, το Όρος Ουάσιγκτον ήταν αρχικά ο τόπος πολλών ευημερούντων ανθρακωρυχείων. Ονομάστηκε για έναν νέο Γιώργο Ουάσινγκτον, ο οποίος χαρτογράφησε τη γη και τα ποτάμια κάτω από αυτό που είναι τώρα Grandview Avenue για τους Βρετανούς προτού οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνουν ανεξάρτητες.

Μια όμορφη θέα

Σχεδόν ο καθένας που επισκέπτεται το Πίτσμπουργκ καταλήγει στο Όρος Ουάσιγκτον για να πάρει την εκπληκτική θέα. Η ετήσια έκθεση ταξιδιών του Σαββατοκύριακου των ΗΠΑ το κατέταξε το δεύτερο πιο όμορφο μέρος στην Αμερική:

Σε ένα έθνος με πληθώρα εκπληκτικών πόλεων γεμάτες συναρπαστικές ιστορίες, κατατάσσοντας το Πίτσμπουργκ ως το σημείο ομορφιάς No. 2 είναι ίσως η πιο εκπληκτική επιλογή μας. Αλλά η αισθητική έκκληση της Steel City είναι αναμφισβήτητη, όπως και η αμερικανική της ικανότητα για ανανέωση.

Η εκπληκτική θέα στη νύχτα από το Όρος Ουάσιγκτον διαθέτει μια πανοραμική θέα στο κέντρο του Πίτσμπουργκ και στη γύρω περιοχή. Οι ουρανοξύστες ορόσημο του Χρυσό Τρίγωνο του Πίτσμπουργκ βρίσκονται στο σημείο όπου τα ποτάμια Allegheny και Monongahela ρέουν μαζί για να δημιουργήσουν το ισχυρό Οχάιο. Τη νύχτα, τα φώτα αναβοσβήνουν από την πόλη και από περισσότερες από 15 γέφυρες.

Το Όρος Ουάσιγκτον αγνοεί

Η λεωφόρος Grandview ακολουθεί όλο το μήκος του λόφου με θέα στο Πίτσμπουργκ, με πολλές όμορφες αναλαμπές της πόλης ανάμεσα σε εστιατόρια και σπίτια.

Για μια πιο προσεκτική ματιά, υπάρχουν τέσσερα καταπράσινα καταστρώματα που εκτείνονται πάνω από το βουνό σε διάφορα σημεία κατά μήκος του Grandview.

Mount Washington Inclines

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο όρος Ουάσινγκτον είναι να παρκάρετε στο κατώτατο σημείο και να κάνετε κλίση στην κορυφή. Περισσότεροι από δώδεκα κλίσεις, γνωστές και ως κεκλιμένα αεροσκάφη ή τελεφερίκ, μεταφέρουν επιβάτες και φορτία ( μεταξύ των ορυχείων άνθρακα και των γειτονιών του Όρους Ουάσιγκτον και της Πόλης του Πίτσμπουργκ και της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό του μετρό).

Δύο από τις παλαιότερες από αυτές τις κλίσεις εξακολουθούν να επιβιώνουν.

Το ανακαινισμένο Mon Incline (σύντομο για Monongahela), που χτίστηκε το 1870, μεταφέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες μεταξύ Mount Washington και το δημοφιλές εμπορικό συγκρότημα Station Square. Περίπου ένα μίλι κάτω από το δρόμο, στο άλλο άκρο του Όρους Ουάσινγκτον, το όμορφο Duquesne Incline διατηρεί ακόμα τα αρχικά, περίτεχνα ξύλινα τελεφερίκ του περίπου το 1877. Ο κορυφαίος σταθμός είναι ένας επισκέπτης. Διαθέτει πολλές εξαιρετικές οθόνες και φωτογραφίες της ιστορίας του Πίτσμπουργκ, καθώς και κατάστημα δώρων και υπαίθριο κατάστρωμα παρατήρησης.

Τρόφιμα με θέα

Σε μια σειρά από εστιατόρια, το Mount Washington διαθέτει πολλά ωραία εστιατόρια με εκπληκτική θέα στο κέντρο του Pittsburgh. Πολλά από τα εστιατόρια, όπως το βραβευμένο LeMont και Altius, είναι πολυτελείς. Για πιο περιστασιακά φαγητά, ελέγξτε το Harris Grill.

Ζώντας στο Όρος Ουάσιγκτον:

Προσφέροντας ίσως το ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων στέγασης σε οποιαδήποτε γειτονιά του Πίτσμπουργκ, το Όρος Ουάσιγκτον είναι ένα μείγμα μοναδικών επαγγελματιών, άδειων μητέρων και οικογενειών που έχουν ζήσει στις γειτονιές για γενιές. Η κατοικία καλύπτει τη γκάμα από διαμερίσματα και duplex έως πολυτελή καταστήματα και σπίτια σχεδιαστών.