Όλα τα αμερικανικά σαπουνόπερα Derby

Το All-American Soap Box Derby είναι μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου στην πίστα αγώνων Derby Downs του Akron. Η εκδήλωση, που ξεκίνησε το 1934, επιτρέπει σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών να ανταγωνίζονται σε σπιτικά, μη μηχανοκίνητα αυτοκίνητα για υποτροφίες και άλλα βραβεία. Το γεγονός του αγώνα περιβάλλεται από μια εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας παρέλασης, ενός ράλλυ και εμφανίσεων διασημοτήτων.

Ιστορία του σαπουνιού Derby Box

Το Soap Box Derby ξεκίνησε το 1934 στο Dayton του Ohio από μια ομάδα φίλων που κατασκευάζονταν αγωνιστικά αυτοκίνητα από κομμάτια ξυλείας.

Ο νεαρός αγώνας μεταφέρθηκε στο Akron το 1935, προσελκύοντας το λοφώδες έδαφος και το έργο WPA, Derby Downs. Ο αγώνας προσελκύει την προσοχή του κατασκευαστή αυτοκινήτων Chevrolet, ο οποίος χορηγός του αγώνα από το 1935 έως το 1972 και ξεκίνησε την παράδοση της προσφοράς υποτροφιών ως βραβεία.

Την περίοδο των αιώνων, κατά τη δεκαετία του 1950 και του 1960, το Soap Box Derby έφτασε τους 70.000 θεατές. Ο αγώνας αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, όταν η Chevrolet έβγαλε, αλλά ανέκαμψε με νέους χορηγούς όπως οι Goodyear, Novar Electronics και Levi Strauss.

Ο τρέχων αγώνας περιλαμβάνει τόσο αγόρια όσο και κορίτσια και αντλεί πάνω από 500 συμμετέχοντες από 43 πολιτείες και 3 χώρες. Οι προκριματικοί αγώνες διεξάγονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Τα τρία τμήματα του κουτιού σαπουνιών Derby

Το Soap Box Derby είναι στην πραγματικότητα τρεις φυλές, ένα σε κάθε ένα από τα τρία τμήματα. Οι αγώνες κρατιούνται στο κομμάτι Derby Downs μήκους 954 ποδιών, ένα τρικύλινδρο, ευθεία κατηφορική διαδρομή.

Οι διαιρέσεις περιλαμβάνουν το τμήμα μετοχών, το Super-Stock Division και το Master Division, το καθένα με τους δικούς του περιορισμούς.

Το τμήμα μετοχών είναι ανοικτό σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 14 ετών, βάρους μέχρι £ 110. Αυτό είναι το ευκολότερο τμήμα και διαθέτει αυτοκίνητα κατασκευασμένα από ένα έτοιμο για συναρμολόγηση κιτ. Η Super-Stock Division διαθέτει αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών, ζυγίζοντας έως και 150 λίβρες.

Μικρές τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της βαφής, επιτρέπονται σε αυτά τα αυτοκίνητα. Το Master Division διαθέτει προσαρμοσμένα αυτοκίνητα, που οδηγούνται από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών, ζυγίζοντας έως και 170 κιλά.

Εβδομάδα αγώνων

Η εβδομάδα κούρσας του σαπουνιού Derby Box περιλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους καθώς και τους θεατές. Εκτός από τους αγώνες, υπάρχει μια παρέλαση που περιλαμβάνει τους οδηγούς και τα αυτοκίνητά τους, ένα ράλι, κλινικές, δοκιμές χρόνου, εμφανίσεις διασημοτήτων και πλευρικές εκδρομές σε τέτοια αξιοθέατα όπως το παιχνίδι μπέιζμπολ Akron Eros . Στις προηγούμενες προσωπικότητες συμμετείχαν ο Jimmy Stewart, ο Tom Hanks και ο πρόεδρος Ronald Reagan.