Ταξιδεύοντας στη Σκανδιναβία τον Οκτώβριο

Ο καιρός είναι ευχάριστος, τα αξιοθέατα είναι πολλά

Ο καιρός στην Κοπεγχάγη και σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία τον Οκτώβριο είναι δροσερός και ευχάριστος. Το καλοκαίρι είναι υψηλή περίοδος για ταξίδια στη Σκανδιναβία, οπότε ταξίδι στην περιοχή το φθινόπωρο σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές στις πτήσεις και τα καταλύματα που είναι κοινά αυτή τη στιγμή του έτους.

Σκανδιναβικός Καιρός τον Οκτώβριο

Οι χειμώνες στη Σκανδιναβία είναι κρύο, αλλά τον Οκτώβριο, η μέση υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κοπεγχάγη είναι 54 βαθμούς Φαρενάιτ, με τη θερμοκρασία να μειώνεται στους 45 βαθμούς τη νύχτα.

Λίγο πιο βόρεια, στη Στοκχόλμη, το απόγευμα ψηλά κατά μέσο όρο 50 μοίρες, με χαμηλά 41 βαθμούς. Τα απογευματινά ρέματα στο Ελσίνκι τον Οκτώβριο κατά μέσο όρο 46 μοίρες, με χαμηλά περίπου 37 βαθμούς. Στο Όσλο, τα απογεύματα κορυφών κορυφώνουν κατά 50 μοίρες κατά μέσο όρο, με τα χαμηλά της νύχτας να πέφτουν στους 39 βαθμούς. Οι μέσες απογευματινές κορυφές στο Ρέικιαβικ είναι 43 μοίρες, με νυκτερινές χαμηλές σε 36 μοίρες. Σε όλη την περιοχή, είναι δροσερό αλλά όχι κρύο, με κάποιες παραλλαγές από βορρά προς νότο. Λάβετε υπόψη ότι καθώς ο μήνας εξελίσσεται, οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Τι να Pack

Κατά τη συσκευασία για ένα ταξίδι στη Σκανδιναβία τον Οκτώβριο, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε στρωματοποιημένα ρούχα. μπορεί να είναι σχετικά ήπιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και ψυχρό τη νύχτα. Τα ελαφρά πουκάμισα με μακριά μανίκια που είναι στρωμένα με ένα ζεστό πουκάμισο ή μάλλινο πουλόβερ στην κορυφή είναι καλές επιλογές. Πάρτε μαζί ένα pashmina, εύκολο να συσκευαστεί κασμίρ τυλίξτε, ή μακρύ μαντήλι για να τυλίξετε γύρω από το λαιμό σας όταν χρειάζεστε λίγο περισσότερη ζεστασιά.

Ένα δερμάτινο σακάκι ή σακάκι είναι ένα καλό πάνω στρώμα πάνω από ένα πουκάμισο και ένα πουλόβερ. Πακέτο με ένα μάτι για πολλαπλές χρήσεις και να κολλήσει σε ένα χρωματικό σχέδιο ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα επίπεδα ανάλογα με τις ανάγκες. Πάρτε άνετες χαμηλές τακούνι ή επίπεδες μπότες αστραγάλων για όλο το περπάτημα που θα κάνετε. Φαίνονται κομψά με τα πάντα και κάνουν τα πόδια σας χαρούμενα.

Οκτώβριος Αξιοθέατα

Εκτός από το ένδοξο φύλλωμα πτώσης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε και να δείτε στη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ισλανδία τον Οκτώβριο. Εδώ είναι μερικά αξιοθέατα για να βάλει το δρομολόγιό σας εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τις σκανδιναβικές χώρες στα μέσα του φθινοπώρου.

Οι καλύτεροι χρόνοι για να δείτε Aurora Borealis: Η aurora borealis, που ονομάζεται επίσης Northern Lights, σχετίζεται κυρίως με σκοτεινές χειμωνιάτικες νύχτες. Αλλά αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι ορατό όλο το χρόνο. Οι ιδανικοί χρόνοι για την προβολή των βόρειων φώτων είναι από το Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο από τις 11:00 έως τις 2:00. Όσο πιο νότια στη Σκανδιναβία πηγαίνετε, τόσο πιο σύντομη είναι η εποχή του aurora borealis.

Βαλτική αγορά ρέγγας, Ελσίνκι: Πρόκειται για το παλαιότερο παραδοσιακό φεστιβάλ στο Ελσίνκι. χρονολογείται από το 1743. Γιορτάζει το σπίτι επιστροφής των αλιέων από τη Βαλτική Θάλασσα. Η αλατισμένη ρέγγα είναι μια χαρακτηριστική λιχουδιά στη Βαλτική αγορά ρέγγας και τα μάλλινα ρούχα από νησιώτικα πρόβατα πωλούνται μαζί με άλλα παραδοσιακά τρόφιμα και αντικείμενα. Η αγορά πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου.

Ισλανδία Airwaves, Ρέικιαβικ: Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ που γιορτάζει την ισλανδική και διεθνή νέα μουσική έκανε το ντεμπούτο του το 1999 σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ. Γιορτάζεται πάνω από πέντε ημέρες τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, η Iceland Airwaves έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νέα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο.

Εάν είναι στις αρχές Νοεμβρίου όταν σκοπεύετε να πάτε στη Σκανδιναβία, ίσως αξίζει να επεκτείνετε το ταξίδι σας.

MIX Κοπεγχάγη Φεστιβάλ Κινηματογράφου LGBT: Ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών LGBT στον κόσμο, το Φεστιβάλ MIX της Κοπεγχάγης προβάλλει δεκάδες γνωρίσματα, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους κάθε χρόνο, ζωγραφίζοντας πλήθη 10.000 ατόμων. Η παράδοση πραγματοποιείται κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπέργκεν, Νορβηγία: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπέργκεν πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Bergen της Νορβηγίας από το 2000. Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Νορβηγίας με περισσότερες από 100 ταινίες σε θέατρα γύρω από το Bergen. Αυτό το φεστιβάλ αντλεί πάνω από 50.000 επισκέπτες στο Μπέργκεν.

Στο Στοκχόλμη Ανοιχτό τουρνουά Τένις: Το Stockholm Open, το οποίο ιδρύθηκε το 1969 από το σουηδικό τένις Sven Davidson, προσελκύει κορυφαίους επαγγελματίες και ερασιτέχνες άνδρες τενίστες από όλο τον κόσμο.

Διατηρείται στο Kungliga Tennishallen και συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες ετησίως.