Πώς να είσαι ασφαλής κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας από την Αριζόνα

Ίσως να νομίζετε ότι δεν έχουμε σοβαρό καιρό στην Αριζόνα, αλλά θα γνωρίζετε ότι θα το κάνουμε αφού έχετε βιώσει την πρώτη σας καταιγίδα μουσώνων στην Αριζόνα . Μπορούν να είναι επικίνδυνες, οπότε εδώ γνωρίζετε ότι είστε σε ένα και τι να κάνετε.

Εδώ είναι πώς να διατηρήσετε την ασφάλεια σε μια καταιγίδα του Αψ

  1. Για να αποφύγετε να χτυπηθείτε από κεραυνούς, μην στέκεστε κοντά σε δέντρα ή ψηλούς πόλους. Μείνετε στο σπίτι ή το όχημά σας, αν είναι δυνατόν.
  2. Αποφύγετε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες. Οι βροχές έρχονται γρήγορα και βαριά.
  1. Μην χρησιμοποιείτε τηλέφωνο.
  2. Αποφύγετε μεγάλο αγροτικό εξοπλισμό, καροτσάκια γκολφ ή άλλο μεγάλο μεταλλικό εξοπλισμό.
  3. Οι διάβολοι σκόνης συνδέονται επίσης με τους μουσώνες. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πιάσετε το ένα.
  4. Η ορατότητα μπορεί να είναι κοντά στο μηδέν όταν οι μασονόσπορες μαστίζουν. Εάν οδηγείτε σε μια επικίνδυνη καταιγίδα, βρείτε κάπου να σταθμεύσετε με ασφάλεια το αυτοκίνητό σας.
  5. Εάν τραβήξετε το αυτοκίνητό σας στο πλάι του δρόμου, μην αφήνετε τα φώτα σας αναμμένα. Οι οδηγοί με μικρή ή καθόλου ορατότητα πίσω από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι είστε ακόμα στο δρόμο και να σας ακολουθήσουμε. Σκαμπίλι!
  6. Η Αριζόνα σπάνια βιώνει ανεμοστρόβιλους. Μπορεί να δείτε ένα microburst από καιρό . Και αυτοί είναι τρομακτικοί.
  7. Αν βρίσκεστε εκτός πεζοπορίας ή κάμπινγκ, πρέπει να γνωρίζετε τις γρήγορες μετατοπίσεις ανέμου, την γρήγορη ψύξη της θερμοκρασίας και την αύξηση της ταχύτητας του ανέμου. Αυτά είναι σήματα για τη δραστηριότητα της καταιγίδας.
  8. Αν βρίσκεστε σε βάρκα, φτάστε στη γη.
  9. Μην συγκαλύπτεσθε στενά με άλλους ανθρώπους. Διαδώστε το.
  10. Αποφύγετε ευρύχωρες περιοχές.
  11. Εάν τα μαλλιά σας αρχίσουν να σταθούν στο τέλος, αυτό είναι ένα σημάδι της ηλεκτρικής ενέργειας και ίσως να είναι έτοιμος να χτυπηθεί από αστραπή. Πετάξτε στα γόνατά σας και καλύψτε το κεφάλι σας.

Συμβουλές

  1. Ο μουσώνας προκαλείται από ένα συνδυασμό θερμότητας και υγρασίας. Από τεχνική άποψη, η Αριζόνα λέγεται ότι είναι σε "μουσόνιο" όταν έχουμε περισσότερες από τρεις διαδοχικές ημέρες σημείων δροσιάς πάνω από 55 μοίρες. Προκειμένου να αποφευχθεί η εικασία, αρχής γενομένης το 2008, η 15η Ιουνίου είναι η πρώτη μέρα του μουσώνος και η 30η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα.
  1. Οι καταιγίδες των μουσώνουν κανονικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
  2. Η θερμοκρασία είναι συνήθως γύρω στις 105 μοίρες κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων.
  3. Εγγραφείτε στο Free Dsert Heat E-Course για το Phoenix Free Dsert Heat και μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση της θερμότητας στην έρημο. Είναι δωρεάν!