Πάρκο Μελβούρνης: Αρχική σελίδα του Αυστραλιανού Όπεν

Νοτιοανατολικά από την πλατεία της Ομοσπονδίας της Μελβούρνης, κατά μήκος του Swan St από τον ποταμό Yarra, το Melbourne Park φιλοξενεί το Australian Open, ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα τένις Grand Slam στον κόσμο και το πρώτο που συμβαίνει σε οποιοδήποτε ημερολογιακό έτος.

Υπεύθυνη για την Τένις Αυστραλία, το Australian Open παίζεται κάθε Ιανουάριο στη Μελβούρνη, δεδομένου ότι αποφασίστηκε το 1972 να διεξαχθεί το τουρνουά στην ίδια πόλη κάθε χρόνο. Έχει παιχτεί στο πάρκο της Μελβούρνης από το 1988.

Διαθέσιμο για ενοικίαση

Το Melbourne Park διαθέτει τέσσερα κλειστά γήπεδα και 22 υπαίθρια γήπεδα διαθέσιμα για δημόσια μίσθωση επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός από τον Ιανουάριο.

Ρόουντ Λάβερ Αρένα

Το κύριο γήπεδο του σταδίου και του κέντρου είναι το Rod Laver Arena, το οποίο πήρε το όνομά του το 2000 μετά την μεγάλη αυλαία του τένις στην Αυστραλία, Rod Laver, που είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του τένις για να καταλάβει δύο Grand Slams (1962 και 1969) Το Australian Open, το Γαλλικό Όπεν, το Wimbledon και το US Open ξεχωρίζουν τους τίτλους του ενός ημερολογιακού έτους.

Το Rod Laver Arena διαθέτει μια αναδιπλούμενη οροφή και έχει καθίσματα για 15.000. Ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, από αγώνες τένις Grand Slam και σούπερ σταυρόλεξα μοτοσικλέτας έως συναυλίες ροκ, συνέδρια και κλασσικό μπαλέτο.

Πάρτε το τραμ

Το Melbourne Park απέχει λιγότερο από 1χλμ. Από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Μελβούρνης και είναι εύκολα προσβάσιμο με τη δημόσια συγκοινωνία.

Αν πάρετε το τραμ, τραβήξτε το τραμ 70 ανατολικά από το Flinders St και κατεβείτε στο σταθμό Melbourne Park. Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο του τραμ στη διαδρομή 70 είναι ελεύθερη για εισιτήρια ή για γαιοκτήμονες κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

Άλλα γήπεδα τένις

Μεταξύ των άλλων κέντρων αντισφαίρισης της Μελβούρνης υπάρχουν: