Οδηγός για την επίσκεψη του Pau στα Πυρηναία της νότιας Γαλλίας

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε για το Pau είναι η τοποθεσία. Στο τμήμα Pyrénées-Atlantiques της νέας τεράστιας περιοχής Nouvelle Aquitaine, η πόλη περιβάλλεται από όμορφα βουνά . Από εδώ είναι μια σύντομη διαδρομή μέσα από το θεαματικό Εθνικό Πάρκο των Πυρηναίων στα σύνορα με την Ισπανία και μόλις 125 χλμ (77 μίλια) ή περίπου 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κορυφαίο παραθαλάσσιο θέρετρο Biarritz στην ακτή του Ατλαντικού .

Μια πολύ αγγλική πόλη

Ο Πάου έγινε η πρωτεύουσα του βασιλείου στη Ναβάρα το 1512. Η βασιλική του κατάσταση εξασφαλίστηκε μέσω του Χένρι του Μπούρμπον. Γεννήθηκε στο Κάστρο του Πάου, έγινε βασιλιάς της Γαλλίας το 1589.

Τρεις αιώνες αργότερα, ο Πάου ανακαλύφθηκε από σκωτσέζικο γιατρό, τον Αλέξανδρο Τέιλορ, ο οποίος τον ανακοίνωσε ως τον τόπο θεραπείας όλων των ειδών παθήσεων λόγω του μεγάλου ωκεάνιου κλίματος, ζεστού και υγρού το χειμώνα, και ζεστασιά το καλοκαίρι. Οι Άγγλοι ακολούθησαν την κάπως αμφίβολη σύσταση του γιατρού και τον 19ο αιώνα, έρχονταν εδώ, φέρνοντας μαζί τους όλους τους χρόνους της Αγγλίας: ιπποδρομίες, κροκέ, κρίκετ και κυνήγι αλεπούς. Το πρώτο γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ευρώπη χτίστηκε εδώ το 1860 και ήταν επίσης το πρώτο που παραδέχτηκε τις γυναίκες στην περιοχή του.

Το κτίριο των σιδηροδρόμων έφερε άλλα έθνη σε αυτή την πόλη δίπλα στα βουνά, ενώ οι Γάλλοι βρήκαν τον Pau εξίσου ελκυστικό. Το Pau έγινε το πιο μοντέρνο θέρετρο στη Δυτική Ευρώπη και παρέμεινε μέχρι το 1914.

Το 1908, οι αδελφοί Ράιτ έφτασαν στο Πάου για να δημιουργήσουν το πρώτο σχολείο πιλότου στον κόσμο. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι πιλότοι του Α Παγκοσμίου Πολέμου εκπαιδεύτηκαν εδώ στα πέντε σχολεία γύρω από την πόλη.

Περπατήστε στους δρόμους

Το κεντρικό παλιό τμήμα του Pau είναι πεζοδρομημένο, γι 'αυτό είναι μια ευχάριστη και χαλαρή πόλη για να περπατήσετε. Η Boulevard de Pyrénées κάνει το καλύτερο σημείο εκκίνησης με θέα στη χώρα από τη μία πλευρά και τα μαγευτικά βουνά από την άλλη.

Υπάρχουν πολλές καλές αγορές στην συνοικία République, τόσο εμπορικά κέντρα όσο και μεμονωμένες μπουτίκ.

Το Château Musée National

Μόνο ένα μικρό κομμάτι παραμένει από το αρχικό διατηρητέο ​​κτίριο που χτίστηκε το 1370. Το κτήριο αναλήφθηκε από τους Louis-Philippe και Napoleon III τον 19ο αιώνα και ανακαινίστηκε καλά. Υπάρχουν μόνο γαλλικές ξεναγήσεις, αλλά ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε πολύ, αξίζει να πάτε για τους υπέροχους εσωτερικούς χώρους και μια σειρά από ταπετσαρίες Gobelin που κρέμονται στους τοίχους για να εντυπωσιάσουν τους παρελθόντες επισκέπτες και να κρατήσουν τον χώρο ζεστό. Και μπορείτε να περιπλανηθείτε στους υπέροχους κήπους δωρεάν.

Rue du Château
Τηλ .: 00 33 (0) 5 59 82 38 02
Δικτυακός τόπος

Musée Bernadotte

Ο γενικός στρατιώτης Jean-Baptiste Bernadotte γεννήθηκε εδώ. Μπορείτε να δείτε την ιστορία του πώς αγωνίστηκε στους στρατούς του Ναπολέοντα, έγινε Maréchal και κατέληξε ως King Charles XI της Σουηδίας στα δωμάτια εδώ.

9 rue Tran
Τηλ .: 00 33 (0) 5 59 27 48 42

Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)

Το Musée National des Parachutistes διαθέτει εκθέματα αφιερωμένα στην ιστορία του αλεξιπτωτισμού, που ασχολούνται ιδιαίτερα με το στρατό.

Να φτάσετε στο Pau Air

Το αεροδρόμιο Pau-Pyrénées εξυπηρετείται από άλλες γαλλικές πόλεις και μερικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, έτσι ώστε να φτάσετε εδώ, θα πρέπει να πετάξετε από το Παρίσι, τη Λυών , τη Μασσαλία ή άλλες γαλλικές πόλεις.

Υπάρχει ένα ωριαίο λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Pau. Ένα ταξί στην πόλη κοστίζει περίπου 30 ευρώ. Σε ένα Σαββατοκύριακο θα πρέπει να κάνετε κράτηση με ταξί εκ των προτέρων.

Πάω με το τρένο

Υπάρχει απευθείας τρένο από και προς το Παρίσι.

Πού να μείνετε στο Pau

Το μοντέρνο Hotel Parc Beaumont είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στο Pau με κορυφαίες ανέσεις και πισίνα. Βγείτε σε ένα δωμάτιο με θέα στα βουνά.

Δικτυακός τόπος

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το πακέτο με την Parc Beaumont με TripAdvisor

Το Bristol, που μετατράπηκε από μια βίλα του 19ου αιώνα, είναι ένα άνετο και κεντρικό ξενοδοχείο 3 αστέρων με βεράντα.

Δικτυακός τόπος

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το Bristol με TripAdvisor

Το 2 αστέρων Hotel Montilleul είναι μια μικρή και φθηνή επιλογή έξω από το κεντρικό κέντρο της πόλης. Άνετα δωμάτια και δωρεάν πάρκινγκ.

Δικτυακός τόπος

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το αυτοκίνητο στο Montilleul με TripAdvisor

Το Hotel Roncevaux είναι ένα πρώην μοναστήρι που μετατράπηκε σε ένα άνετο ξενοδοχείο.

Δικτυακός τόπος

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, να συγκρίνουν τις τιμές και να κάνετε κρατήσεις ξενοδοχείων σε Roncevaux με το TripAdvisor

Που να φάω

Το La Brasserie Royale είναι μια κορυφαία μπρασερί με ένα καλό παραδοσιακό μενού. Υπάρχει επίσης μια βεράντα για υπαίθρια τραπεζαρία. Μενού από € 18.

Δικτυακός τόπος

Το Les Papilles Insolites είναι μισό εστιατόριο, μισό wine bar και πολύ καλό. Επιλέξτε από μια μεγάλη επιλογή και να φάτε στην οικεία τραπεζαρία.

Δικτυακός τόπος

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans