Μελλοντικές ημερομηνίες Mardi Gras

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη

Το Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο και μεγαλύτερο πάρτι της Αμερικής. Το γενικό θέμα είναι "να φάτε, να πίνετε και να είστε ευτυχισμένοι" και οι ντόπιοι το παίρνουν πολύ σοβαρά , καθώς αυτό το γεγονός σε όλη την πόλη θεωρείται η τελευταία πύλη πριν από την εποχή του Πολέμου. Στην Καθολική πίστη, η νηστεία, η αποχή από την κατανάλωση κρέατος τις Παρασκευές και η θυσία τελετουργίας αναμένονται από τους ενορίτες κατά τη διάρκεια της περιόδου των 40 ημερών, η οποία αρχίζει την Τετάρτη κάθε Τετάρτη.

Οι μελλοντικές ημερομηνίες του Mardi Gras από το 2019-2027

Το Mardi Gras, που είναι ο γαλλικός όρος για το "Fat Tuesday", πέφτει σε διαφορετική ημερολογιακή ημερομηνία κάθε χρόνο, επειδή είναι πάντα την Τρίτη που προηγείται της Ash Wednesday. Δεδομένου ότι η Τετάρτη τέφρα συμπίπτει με την ημερομηνία του Πάσχα, η οποία πάντοτε πέφτει την πρώτη Κυριακή μετά την ανοιξιάτικη ισημερία και την πανσέληνο, οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι κύκλοι φεγγαριού αποτελούν αιτία για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ημερομηνίες.

Ενώ σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Mardi Gras μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό, ειδικά για τους πρώτους ταξιδιώτες, με κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό εσείς και ολόκληρη η οικογένειά σας μπορείτε να έχετε μία από τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας στο The Big Easy. Η καλύτερη συμβουλή είναι να προγραμματίσετε νωρίς, και αυτό ξεκινά με τη γνώση των ημερομηνιών του Mardi Gras αν επισκέπτεστε το επόμενο έτος ή 10 χρόνια από τώρα.

Πότε να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το καρναβάλι είναι η εποχή που οδηγεί στο Fat Tuesday. Ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου για την "Ημέρα του Βασιλιά" και διαρκεί μέχρι τα μεσάνυχτα στο Mardi Gras. Το πάρτι τελειώνει αρκετά απότομα στο Fat Tuesday, οπότε για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας, σχεδιάστε να φτάσετε νωρίτερα, ειδικά για το Lundi Gras, την Ημέρα Πριν από το Mardi Gras και τη δεύτερη μεγαλύτερη ημέρα του κόμματος της πόλης.

Μπορείτε να προγραμματίσετε να φτάσετε ακόμα νωρίτερα μέσα στο μήνα και να μην χάσετε, καθώς υπάρχουν πολλά πάρτι και παρελάσεις που ξεκινούν περίπου δύο εβδομάδες πριν από την Mardi Gras την Τρίτη. Η Νέα Ορλεάνη απομακρύνει όλες τις στάσεις για αυτές τις μεγάλες εμφανίσεις, οπότε αν επιλέξετε μόνο μία δραστηριότητα για να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, βεβαιωθείτε ότι είναι μια από τις καλύτερες παρελάσεις της πόλης .

Μέρη για να ζήσετε το Mardi Gras

Πώς γνωρίζετε το Mardi Gras εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας. Η γαλλική συνοικία είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή για τα τεράστια πλήθη, την υπερβολική κατανάλωση ποτών, το ρίξιμο των σφαιριδίων και τη γενική αγριότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι αν και δεν υπάρχουν ανοιχτοί νόμοι περί εμπορευματοκιβωτίων στη Νέα Ορλεάνη, το γυμνό είναι παράνομο στο κοινό, όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Έτσι, αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε στο περίφημο αναβοσβήνει, σκεφτείτε δύο φορές. Υπάρχουν εκατοντάδες συλλήψεις κάθε χρόνο για το δημόσιο γυμνό, και δεν θα μπορείτε να απολαύσετε μεγάλο μέρος της πόλης από τα όρια της φυλακής, οπότε απλά μην το κάνετε.

Το Mardi Gras στη λεωφόρο St. Charles είναι ο χώρος για φιλικές προς την οικογένεια δραστηριότητες του Mardi Gras. Θα δείτε παρελάσεις, δαμάσκηνα χάντρες ρίχνει και, λόγω της οικογενειακής ατμόσφαιρας, καμία από την αγριότητα της γαλλικής συνοικίας. Τα πλήθη θα είναι ακόμα βαριά, αλλά είναι φιλικά και προσθέτουν στην εορταστική ατμόσφαιρα.

Τι να φάτε στη Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη πόλη στην Αμερική με μια κουλτούρα μόνη της και ο γρηγορότερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη όπως κάνουν οι ντόπιοι είναι να φάτε το δρόμο σας μέσα από το Big Easy.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές σπεσιαλιτέ της Νέας Ορλεάνης περιλαμβάνουν τα μπισκότα από το Cafe du Monde, τα σάντουιτς, τα βραστά ράχη, τα σάντουιτς muffuletta, το κοκκινόψαρο, το γκουμπού, το jambalaya, το etouffée και τα ειδικά κέικ Mardi Gras.

Τι να κάνετε ένα ταξίδι στο Mardi Gras

Επειδή το Mardi Gras μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, ο καιρός μπορεί να κυμανθεί. Ωστόσο, η Νέα Ορλεάνη είναι γενικά ζεστή και συνήθως πρησμένη όλο το χρόνο, οπότε μην ξεχάσετε να συσκευάσετε τα σορτς και τις φούστες, αλλά και ένα σακάκι και μακρύ παντελόνι για ψυχρότερες βραδιές και να αποφύγετε τα κουνούπια.

Παρόλο που δεν υπάρχει γενικά ένας κώδικας ενδυμασίας για δημόσια πάρτι και μπαρ, αν είστε αρκετά τυχεροί για να πάρετε μια πρόσκληση σε μια Mardi Gras Ball, είναι αυστηρά τυπικό φόρεμα.

Τα φορέματα πρέπει να είναι κάτω από τους αστραγάλους και τα σκουλαρίκια απαιτούνται για τους άνδρες.

Για την ημέρα του Mardi Gras, θα θελήσετε να φέρετε μια διασκέδαση και γιορτινή φορεσιά για να γιορτάσετε, αλλά να έχετε κατά νου ότι πιθανότατα θα φορέσετε για αρκετές ώρες που περιλαμβάνει το περπάτημα, επομένως σχεδιάστε ανάλογα.