Κούβα: Τι πρέπει να ξέρετε τώρα

Από την εξοικονόμηση χρημάτων έως την ποδηλασία στη χώρα.

Ο Φιντέλ Κάστρο χτύπησε το κουμπί παύσης για την οικονομική ανάπτυξη στη δεκαετία του 1960, πράγμα που τελικά κατέληξε στη διατήρηση πολλών απειλούμενων παραδόσεων. Η υποδομή έχει σίγουρα υποφέρει, αλλά ιστορικά σημαντικές τοποθεσίες - από εικονικά ξενοδοχεία σε ολόκληρες αποικιακές πόλεις - έχουν επιζήσει και βρίσκονται υπό αναστήλωση.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με την Κούβα το 1961, η χρονική στρέβλωση μπορεί σύντομα να τελειώσει με την κοινή ανακοίνωση του κουβανέζικου προέδρου Ραούλ Κάστρο και του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιδιώξουν την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών στις 17 Δεκεμβρίου 2014.

Η πρώην ισπανική αποικία της Κούβας βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής και προσφέρει μια ποικιλία πλούσια κουλτούρα σε συνδυασμό με τις επιρροές της Γαλλίας, της Αφρικής, της Αμερικής, της Τζαμάικας, της Ρωσίας και των αυτόχθονων Taino.

Ενώ ο κομμουνισμός έχει αφήσει το σημάδι του, πολλοί επισκέπτες είναι έκπληκτοι που φτάνουν στην Κούβα και βρίσκουν ένα άγριο εκνευριστικό μέρος όπου η μουσική προέρχεται σχεδόν από κάθε πόρτα .

Μερικές χρήσιμες συμβουλές : Η Κούβα είναι οικονομία μετρητών. Ενώ οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να γίνουν αποδεκτές στα περισσότερα ξενοδοχεία θέρετρα, ελέγξτε εκ των προτέρων την άφιξή σας. Σημειώστε ότι οι κάρτες ATM δεν είναι ευρέως αποδεκτές. Τα καταλύματα του ξενοδοχείου είναι απλά ακόμη και στα επίπεδα 4- και 5 αστέρων, παρόλο που η πολυτέλεια της διεθνούς ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βυθιστείτε στον πολιτισμό της Κούβας και στηρίξτε μια τοπική οικογένεια, κλείνοντας ένα δωμάτιο σε ένα Casa Particulares. Θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι τόσο οι ντόπιοι όσο και οι εκπατριστές διστάζουν να συζητήσουν κάθε είδους πολιτική, αν και διαφορετικά εξαιρετικά φιλικοί και ενθουσιασμένοι για να μοιραστούν την καθημερινότητά τους.

Είναι σημαντικό να έχουμε μια βασική κατανόηση της καθημερινής ζωής του κουβανέζικου λαού. Ενώ παρέχονται εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, μηνιαία παροχή φαγητού, οικογενειακή κατοικία και δουλειά, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 20 πέσος, ο οποίος είναι πολύ κάτω από τα 120 πέσα που χρειάζονται για να ζήσουν απλά κάθε μήνα.

Συνιστούμε ιδιαίτερα να μεταφέρετε χαρτί υγείας και βολικές μαντηλάκια. Μην σχεδιάζετε να έχετε Wi-Fi ή κινητή πρόσβαση εκτός εάν αγοράσετε μια τοπική SIM. Σημειώστε ότι μόνο περίπου το 5-25% των Κουβανών έχει επί του παρόντος πρόσβαση. Αν και η συνδεσιμότητα αρχίζει να αλλάζει, ο καλλιτέχνης Kcho μόλις άνοιξε τον πρώτο δημόσιο ασύρματο κόμβο της χώρας στο πολιτιστικό κέντρο της στην Αβάνα.

Περιορισμοί στις μετακινήσεις των ΗΠΑ στην Κούβα μπορεί να έχουν μειωθεί, αλλά τα ταξίδια για τουρισμό παραμένουν επί του παρόντος απαγορευμένα. Άμεσες πτήσεις τσάρτερ έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω κουβανών ταξιδιωτικών πρακτόρων από πόλεις των ΗΠΑ όπως το Μαϊάμι, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη. Η πτήση JetBlue 387 έπληξε τον Αύγουστο του 2016, σηματοδοτώντας την πρώτη άμεση εμπορική πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και του νησιού για περισσότερο από μισό αιώνα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, "Σύντομα", έως και 110 ημερήσιες πτήσεις που εκτελούνται από αμερικανούς αερομεταφορείς αναμένεται να αρχίσουν να πετούν προς το κομμουνιστικό νησί.

Αλλά η Κούβα δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της ιστορίας. Εδώ είναι τα κορυφαία μας πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην Κούβα πριν την "διεθνή επιρροή" αναλάβει:

# 1 Κοκτέιλ στον τελευταίο όροφο με την εκπληκτική αρχιτεκτονική LaGuardia με την καλύτερη θέα στην Αβάνα

# 2 Κύκλο με WOWCuba σε όλη την κυλιόμενη αγροτική καρδιά της Δυτικής Κεντρικής Κούβας σε αντίθεση με τις πόλεις της Αβάνας, την Αβάνα, την Santa Clara και την Τρινιντάντ εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική

# 3 Ελέγξτε μια τοπική μπάντα και προσπαθήστε να συνεχίσετε στο πίστα

# 4 Καταδύσεις στην Caleta Buena, ένα φυσικό κυματοθραύστη

# 5 Επισκεφθείτε τις γκαλερί τοπικών καλλιτεχνών, όπως το Kcho, που υποστηρίζουν άλλους καλλιτέχνες και τις τοπικές τους κοινότητες

# 6 Γνωρίστε τους ντόπιους και δείτε πώς ζουν και αν είστε αρκετά γενναίοι, μιλήστε στο μπέιζμπολ μαζί τους

# 7 Τρώτε ένα τοπικό γεύμα και μουσική στο Son y Sol στο Τρινιντάντ Ή μάθετε να οδηγείτε ένα γάιδαρο!

# 8 Και ακόμα κι αν φαίνεται λίγο τυρώδες, πάρτε ένα από αυτά τα vintage πασχαλινά αυγά χρωματισμένα αυτοκίνητα για ένα γύρισμα

Η Κούβα είναι μια πολύπλοκη χώρα και με τις πρόσφατες ειδήσεις, οι νόμοι για το ταξίδι μεταβάλλονται γρήγορα. Ανατρέξτε στη σειρά βίντεο σχετικά με το ταξίδι στην Κούβα OhThePeopleYouMeet για περισσότερες πληροφορίες.