Επισκεφτείτε το Μνημείο Πολέμου των Θαλάσσιων Σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών

Επίσης γνωστό ως Memorial Iwo Jima, αυτό το περίφημο ορόσημο Arlington είναι ένα must-see

Το Μνημείο Πολέμου των Θαλάσσιων Σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστό και ως Μνημείο του Iwo Jima, τιμά όλους τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους ενώ υπερασπίζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Το περίφημο χάλκινο άγαλμα, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αγάλματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, απεικονίζει τη σήραγγα της 23ης Φεβρουαρίου 1945 στο όρος Suribachi κατά τη διάρκεια της μάχης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου του Iwo Jima.

Μετά τον πόλεμο, ο γλύπτης Felix de Weldon ανατέθηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο να δημιουργήσει το άγαλμα του Iwo Jima βασισμένο στη φημισμένη φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο Pulitzer από τον αμερικανικό φωτογράφο Joe Rosenthal και το σχέδιο του Horace W.

Peaslee. Με τη βοήθεια εκατοντάδων άλλων γλύπτων, το έργο προχώρησε από το 1945 μέχρι το 1954 και χρειάστηκε εννέα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το κόστος του μνημείου, που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδιωτικές δωρεές, ήταν 850.000 δολάρια. Ήταν αφιερωμένη στις 10 Νοεμβρίου 1954 από τον Πρόεδρο Dwight D. Eisenhower .

Το χάλκινο άγαλμα απεικονίζει έξι ψηλά φιγούρα των 32 ποδιών, πέντε πεζοναύτες και ένα στρατιωτικό σώμα του Ναυτικού, ανεβάζοντας μια σημαία 60 ποδιών. Ένα πανί αμερικανικής σημαίας πετάει από την σημαία 24 ώρες την ημέρα. Με βάρος 100 τόνων και ύψος 78 ποδιών, το άγαλμα του Iwo Jima είναι το μεγαλύτερο χάλκινο άγαλμα στον κόσμο. Η βάση είναι σκυρόδεμα και γυαλισμένο μαύρο γρανίτη.

Επισκεφθείτε το Μνημείο

Η τοποθεσία του War Memorial United States Marine Corps σε έναν λόφο μέσα σε ένα πάρκο που μοιάζει με πάρκο 7,5 στρεμμάτων προσφέρει υπέροχη θέα στην Ουάσινγκτον , που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Potomac . Εξαιτίας αυτού, το Memorial είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στην περιοχή για την προβολή της ετήσιας έκθεσης πυροτεχνημάτων τέταρτου Ιουλίου.

Εκδηλώσεις στο Μνημείο

Summer Parade Sunset: Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι πομπές και οι μουσικές μονάδες από το Marine Barracks της Ουάσινγκτον παρουσιάζουν τις ηλιοβασίλεες την Τρίτη το βράδυ όπως προγραμματίζεται, συνήθως από τις 7 έως τις 8 το βράδυ, αν και περιστασιακά η ώρα έναρξης μπορεί να διαφέρει. Οι κρατήσεις δεν είναι απαραίτητες και παρόλο που δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης στο βράδυ Memorial on Parade, υπάρχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το χώρο στάθμευσης του Κέντρου Επισκεπτών του Εθνικού Κοιμητηρίου του Arlington πριν και μετά την παρέλαση.

Marathon Marine Corps : Το φθινόπωρο, πολλές δραστηριότητες του δημοφιλούς θαλάσσιου μαραθωνίου σώματος, γνωστού ως μαραθώνιο του Λαού, πραγματοποιούνται με βάση το Μνημόσυνο Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών.