Εδώ είναι μερικές συμβουλές και κόλπα για την αποφυγή επιθέσεων καρχαρία

Καρχαρίες! Απλά αναφέρετε αυτή τη λέξη και μπορεί να δημιουργήσει εικόνες μιας σκηνής από την ταινία Jaws . Οι πρόσφατες αναφορές επιθέσεων καρχαρία κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Φλώριδας ίσως μας κάνουν ακόμη πιο πιθανό να έχουμε μια ανεπιθύμητη αντίδραση. Όλα αυτά είναι απόλυτα φυσικά, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν πανικοβάλλεψαν.

Με τους αριθμούς

Πρώτα απ 'όλα, ας δούμε τον αριθμό των επιθέσεων καρχαρία και των θανατηφόρων ατυχημάτων στη Φλώριδα τον περασμένο χρόνο . Σύμφωνα με το Περίληψη του Πανεπιστημίου του Φυσικού Ιστορικού του Φλόριντα, το 2015, οι απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία ήταν σε υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του 2015 με 98 επιθέσεις παγκοσμίως.

Όπως ήταν ο κανόνας για δεκαετίες, η Φλόριντα είχε τις πιο απρόκλητες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο με 30 επιθέσεις καρχαρία κατά τη διάρκεια του 2015. Αυτό είναι επτά περισσότερο από ό, τι το 2014, αλλά λιγότερο από το ρεκόρ των 37 το έτος 2000.

Σε μια άλλη σύγκριση, υπήρξαν έξι θάνατοι από κεραυνό μέσα στο κράτος και δεν υπήρχαν θανάτους καρχαρία. Ακόμη και μέλισσες, σφήκες και φίδια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από τους καρχαρίες.

Συνήθειες και ιστορία καρχαρία

Οι καρχαρίες ήταν γύρω για περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια. Ίσως είναι ο συνδυασμός των σούπερ αισθήσεων τους που τους βοήθησε να επιβιώσουν τόσο πολύ καιρό. Η έντονη αίσθηση τους είναι οσμή, και πιστεύεται ότι τα δύο τρίτα του εγκεφάλου τους είναι αφιερωμένα σε αυτή την αίσθηση. Άλλες αισθήσεις περιλαμβάνουν όραση, ακοή, γεύση, κραδασμούς και ηλεκτροπληξία. Η ηλεκτρο-αντίληψη σημαίνει ότι μπορούν να ανιχνεύσουν τα ηλεκτρονικά - οπότε προσέξτε προσεκτικά τις κάμερες στον ωκεανό ή μπορεί να προσελκύσει καρχαρίες.

Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για το δείπνο του καρχαρία, κανονικά τρώνε μόνοι τους, αλλά μερικές φορές προσελκύονται από θήραμα όταν τρώνε άλλοι.

Είναι τότε ότι θα τσιμπήσουν άγρια ​​και θα δαγκώσουν (ακόμη και ο ένας τον άλλο) δημιουργώντας αυτό που είναι γνωστό ως φρενίτιδα τροφοδοσίας.

Η αίσθηση της όρασης και της δόνησης του καρχαρία έχει ένα καλό κομμάτι για να κάνει με επιθέσεις καρχαρία. Μια ξαφνική βουτιά στο νερό - όπως όταν ένας δύτης πηδάει σε βαθιά νερά - θα προσελκύσει την προσοχή ενός καρχαρία στην περιοχή.

Ένας καρχαρίας συχνά θα δαγκώσει σχεδόν το πτερύγιο ενός αναπνευστήρα που σκοντάφτει ήσυχα χωρίς να πιέζει. Πιστεύεται ότι η αντανάκλαση της φουντωτής του snorkeler γίνεται αντιληπτή ως τροφή. Το ίδιο ισχύει και για τους κολυμβητές που κολυμπούν στην παραλία και πιτσίλισμα στο νερό. Μπορεί να είναι μια περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας, με το δέρμα να είναι λάθος για ένα ψάρι δόλωμα. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι περισσότεροι καρχαρίες φοβούνται τις φυσαλίδες από τους δύτες και σπάνια θα περάσουν πάνω από έναν δύτη για τον λόγο αυτό. Ωστόσο, η Τίγρη και η Μεγάλη Λευκή δεν είναι - πιθανότατα επειδή το μεγάλο τους μέγεθος τις κάνει ατρόμητους.

Μειώστε τον κίνδυνο των επιθέσεων καρχαρία

Οι κίνδυνοι θα πρέπει πάντα να ελαχιστοποιούνται όποτε είναι δυνατόν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ο George H. Burgess του Διεθνούς Αρχείου Attack Shark, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλώριδας στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας, προτείνει συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου επίθεσης καρχαρία.

Και τελικά...

Η κατώτατη γραμμή

Πάντοτε να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κολύμβηση, ψαροντούφεκο ή καταδύσεις. Όλοι οι καρχαρίες είναι επικίνδυνες και απρόβλεπτες, αλλά οι καρχαρίες ταύρων και ταύρων είναι ιδιαίτερα επιθετικοί. Αν αντιμετωπιστεί από έναν καρχαρία, μια σκληρή βρύση στο ρύγχος μπορεί να τους σταματήσει από το δάγκωμα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που επιτίθενται δεν βλέπουν τον καρχαρία πριν να δαγκώσει, αλλά να θυμάστε ότι οι πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με ένα καρχαρία ή να δαγκωθούν εξακολουθούν να είναι σχετικά περιορισμένες - μερικοί λένε μόλις 1 στα 11,5 εκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να πνιγούν πρώτα (αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο 1 στα 3,5 εκατομμύρια).