Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι Μελβούρνη

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι της Μελβούρνης φιλοξενούν περισσότερα από 12.000 διαφορετικά είδη φυτών και ένα φυσικό ιερό για την άγρια ​​φύση.

Σε όλο τον ποταμό Yarra νοτιοανατολικά του κέντρου της Μελβούρνης, οι Royal Botanic Gardens Melbourne είναι ένα ιδανικό μέρος για περιπέτειες, τρέξιμο σε καθορισμένες διαδρομές, κηλίδες φυτών ή απλώς να χαλαρώσετε τη μέρα. Είναι ανοικτά για το κοινό καθημερινά - και δωρεάν.

Κήποι της πόλης

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι είναι στην πραγματικότητα σε δύο βικτοριανές τοποθεσίες: το χώρο των 35 εκταρίων στην πόλη και το τεράστιο 363 εκτάρια Royal Botanic Gardens Cranbourne που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μελβούρνης.

Χαρακτηριστικά του Royal Botanic Gardens Μελβούρνη περιλαμβάνουν την διακοσμητική λίμνη, το Εθνικό Χερμπάρι της Βικτώριας, το Παρατηρητήριο της Παλιάς Μελβούρνης, το Αυστραλιανό Περπάτημα των Τροφών και το Κήπο Διατήρησης του Νερού. Μια βόλτα σε όλο τον κήπο της Μελβούρνης θα πρέπει να πάρει δύο με τρεις ώρες με μέτριο ρυθμό.

Αγρια ζωή

Η ιθαγενής άγρια ​​ζωή στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Μελβούρνης περιλαμβάνει μαύρους κύκνους, πτηνά καμπαναριού, κοκτατούχα, kookaburras, possums, wallabies.

Κέντρο επισκεπτών

Το κέντρο επισκεπτών του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου της Μελβούρνης βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του απέναντι από το επιβλητικό Ναό της Μνήμης, ένα μνημείο για τους Anzacs και όλους εκείνους που ήρθαν μετά από αυτούς σε πολλούς πολέμους και συγκρούσεις στις οποίες συμμετείχε η Αυστραλία.

Πληροφορίες για τους κήπους και ξεναγήσεις διατίθενται στο κέντρο.

Να φτάσετε εκεί

Οι κήποι είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης εάν θέλετε να πάτε με τα πόδια.

Διάφορα τραμ στη διαδρομή St Kilda θα πρέπει να σας μεταφέρουν στο διαμέρισμα Domain Rd.

Περπατήστε προς το ιερό της μνήμης και το παλαιό παρατηρητήριο της Μελβούρνης. Από το σταθμό Flinders St , πάρτε το τραμ 8.

Αν θέλετε να οδηγήσετε, διατίθενται 2, 3 και 4 ώρες στάθμευσης στους δρόμους που περιβάλλουν τους κήπους. Χώρος στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι διαθέσιμο κατά μήκος Birdwood Ave.