Το ιστορικό σπίτι του Villa Marre

Το διάσημο σπίτι στο Little Rock

Αν παρακολουθήσετε την τηλεόραση Lifetime, πιθανότατα έχετε δει την εκπομπή Designing Women . Αυτή η παράσταση παρουσιάζει έντονες νότιες γυναίκες με μεγάλες νοοτροπίες και ακόμα μεγαλύτερη Νότια υπερηφάνεια . Η συναισθηματικότητα και το τοπίο της Γεωργίας χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό για αυτή την κωμωδία του 1980, αλλά το σπίτι που παρουσιάστηκε στο άνοιγμα της επίδειξης ήταν στην πραγματικότητα στο Little Rock.

Το φανταστικό σπίτι της εταιρείας σχεδιασμού της Sugarbaker (με τη φανταστική διεύθυνση του 1521 Sycamore στην Ατλάντα της Γεωργίας) βρίσκεται στην οδό Scott στο Little Rock.

Το σπίτι χρονολογείται από το 1881 όταν ο Angelo Marre και η σύζυγός του, Jennie Marre, έχτισαν αυτό το κομψό σπίτι στην οδό Scott, στη μέση μιας από τις πιο μοντέρνες γειτονιές των πόλεων (σήμερα γνωστή ως η ιστορική συνοικία Quapaw ).

Ακόμη και εν μέσω όλων των άλλων ωραία σπίτια, το σπίτι του Μάρρε ξεχώρισε. Παρουσιάστηκε ένας συναρπαστικός συνδυασμός τόσο του Ιταλικού τύπου (Angelo Marre ήταν από την Ιταλία) όσο και της δεύτερης αυτοκρατορίας. Αυτό ήταν ένας μοναδικός συνδυασμός και έγινε για ένα υπερβολικό και όμορφο σπίτι.

Ιστορία της βίλας

Με τη σκάλες καρυδιάς και τους κρυστάλλινους πολυελαίους, η Βίλα εξυπηρετείται από το Marre για 7 χρόνια. Ο Angelo πέθανε το 1889, θύμα δηλητηρίασης αίματος στην ηλικία των 47 ετών. Η Jennie έζησε για άλλα 16 χρόνια και ξαναπαντρεύτηκε.

Το σπίτι παρέμεινε στην οικογένεια Marre μέχρι το 1905. Μετά το θάνατο της Jennie Marre, αγοράστηκε από τον Edgar Burton Kinsworthy, δικηγόρο που είχε υπηρετήσει ως Γενικός Εισαγγελέας του Αρκάνσας.

Το Kinsworthys κατείχε το σπίτι για είκοσι επτά χρόνια και έκανε πολλές αλλαγές για να το ενημερώσει στο ύφος των αρχών του 20ου αιώνα.

Η Βίλα φιλοξενούσε αρκετές άλλες οικογένειες, όλοι τους ανανέωσαν. Το σπίτι πωλήθηκε επίσης και χρησιμοποιήθηκε ως γηροκομείο, στούντιο χορού, και ένα πανσιόν.

Το 1964, με το σπίτι κοντά στο ερείπιο και που πρόκειται να μπουλντόζα, έμπορος επίπλων Little Rock James W Strawn, νεώτερος

μπήκε για να σώσει το σπίτι. Μια εκτεταμένη αποκατάσταση δύο ετών επέστρεψε το σπίτι σε μια εμφάνιση στροφή του αιώνα. Ο Strawn δεν την επαναφέρει στην αρχική του μορφή. Επέλεξε να αφήσει κάποιες από τις αλλαγές που συνέβαλαν διάφοροι ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια των ετών. Μια μελιτζάνη επίπλων που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα συμβάλλει στην ευγενική ατμόσφαιρα αυτής της χαμένης εποχής.

Ο Στράουν έδωσε τη Βίλα στον Σύνδεσμο Quarter Quapaw το 1979. Το 2002 η Βίλα αγοράστηκε από ιδιώτη ιδιοκτήτη, αλλά πωλήθηκε ξανά το 2012. Αποκαταστάθηκε και αποτελεί πλέον χώρο εκδηλώσεων.

Σχετικά με τον Μάρρες

Οι ίδιοι οι Μάρρες έχουν ιστορία σχεδόν εξίσου ενδιαφέρουσα με το σπίτι που έχτισαν. Η Jennie παντρεύτηκε τον θείο της James Brizzolara στην ηλικία των 17 ετών και μετακόμισε στο Ft. Smith όπου ο James (δικηγόρος / πολιτικός) κατείχε το αξίωμα του δήμαρχου. Τον άφησε και ένα παιδί μετά από 6 χρόνια όταν μετακόμισε στο Little Rock. Φημολογείται ότι άφησε το σύζυγό της επειδή συναντήθηκε με τον Angelo και ερωτεύτηκε. Παντρεύτηκε τον Άντζελο (χωρίς να διαζευγνύει τον Τζέιμς) σύντομα μετά από μετακόμιση στο Λίκεν Ροκ σε καθολική τελετή. Έχει δραπετεύσει από τις κατηγορίες κατηγορώντας ότι ο γάμος με τον James δεν ήταν νόμιμος επειδή δεν εκτελέστηκε σε καθολική εκκλησία.

Πριν από χρόνια, ο Angelo ήταν αστυνομικός του Μέμφις και σκότωσε έναν άνδρα στο Τενεσί κατά τη διάρκεια ενός επιχειρήματος. Παραίτησε και έγινε κάτοχος σαλούν στο Τενεσί. Πριν από τη μετακίνησή του στο Little Rock, συνελήφθη επειδή κατείχε κλεμμένα αγαθά και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια σε φυλακή του Tennessee. Έχει υπηρετήσει μόνο δύο χρόνια και έλαβε χάρη του Διοικητή.

Ο Άντζελο μετακόμισε έπειτα στο Λίκεν Ροκ με κληρονομία που έλαβε από μια μνήμη του Μέμφιδα - «για να θυμηθώ για την αγάπη μου και για τον άλλον» σύμφωνα με τη βούλησή της. Και πάλι έγινε κάτοχος σαλόνι με τον αδελφό του James. Το κτίριο του σπιτιού του ιδρύθηκε με χρήματα που κέρδισαν ως κάτοχος σαλούν.

Χώρος εκδηλώσεων

Το Villa Marre είναι τώρα διαθέσιμο για εκδηλώσεις και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για γάμο .