Πόσο μπορώ να σώσω την οδοντιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό;

Οδοντιατρικοί τουρίστες μπορούν να εξοικονομήσουν 40-70% αναζητώντας γενικές επιλογές

Εάν το υψηλό κόστος της οδοντιατρικής θεραπείας αφήνει κακή γεύση στο στόμα σας, δεν είστε μόνοι σας! Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την έρευνα στο σπίτι κάθε χρόνο αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα που δεν σπάει την τράπεζα των νοικοκυριών.

Ο φαύλος κύκλος της οδοντιατρικής φροντίδας

Δυστυχώς, από τη στιγμή που ορισμένοι ασθενείς αποφάσισαν να κάνουν οδοντιατρική θεραπεία στο εξωτερικό, έχει γίνει μια επικείμενη αναγκαιότητα.

Πολλοί καθυστερούν να πάνε στον οδοντίατρό τους στο σπίτι - συνήθως λόγω του κόστους - το οποίο δυστυχώς οδηγεί μόνο σε περαιτέρω επιδείνωση των δοντιών και των ούλων, το οποίο στη συνέχεια κοστίζει ακόμη περισσότερο για να διορθωθεί!

Ο οδοντιατρικός τουρισμός μπορεί να είναι μια σωτηρία για ασθενείς που βρίσκονται σε αυτό τον φαύλο κύκλο. Η σταθερή αύξηση των ασθενών που αναζητούν διασυνοριακή εναλλακτική λύση για τη φροντίδα τους τείνει να επιβεβαιώσει αυτή την τάση.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι περίπου το 40% των ανθρώπων δεν έχουν οδοντιατρική ασφάλιση υγείας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο το 50% των οδοντιάτρων του NHS αναλαμβάνουν νέους ασθενείς (σε ορισμένες περιοχές, μόλις το 20%!). Αυτή η λυπηρή περίσταση οδηγεί πολλούς στην καθυστέρηση της οδοντιατρικής θεραπείας αντί να πληρώσει το υψηλό κόστος για την ιδιωτική οδοντιατρική περίθαλψη. Η αναβολή της οδοντιατρικής θεραπείας εξαιτίας οικονομικών λόγων, που στη συνέχεια παρασύρεται σε κακή υγεία ως αποτέλεσμα, είναι τώρα μια πάρα πολύ γνωστή δυσκολία.

Μέση εξοικονόμηση: 50-80%

Ευτυχώς, οι συχνές πτήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου άνοιξαν μια παγκόσμια αγορά όπου οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες σε τιμές που μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Γενικά, όσο υψηλότερο είναι το κόστος της θεραπείας σας στο σπίτι, τόσο περισσότερο εξοικονομείτε όταν μεταβαίνετε στο εξωτερικό. Οι ποσοστιαίες σοβαρές οδοντιατρικές θεραπείες είναι μεταξύ 50 και 70% λιγότερο δαπανηρές σε δημοφιλείς προορισμούς οδοντιατρικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Για πιο σύνθετες περιπτώσεις αποκαταστατικής και καλλυντικής οδοντιατρικής, οι ασθενείς μπορούν να εξοικονομήσουν έως 85%.

Για παράδειγμα, οδοντικά εμφυτεύματα και στέμματα - οι πιο δημοφιλείς θεραπείες μετά από γεμίσεις - κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες, μερικές φορές δεκάδες χιλιάδες δολάρια για θεραπεία. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί μια διαδικασία που απαιτεί κάτι περισσότερο από μια πλήρωση αξίζει να εξετάσουμε τον οδοντιατρικό τουρισμό ως επιλογή.

Τυπικές Εκπτώσεις

Το κόστος των οδοντικών γεμίσματος είναι 50-85% χαμηλότερο σε ορισμένους προορισμούς στο εξωτερικό - κάτι που πρέπει να εξετάσετε εάν χρειάζεστε μια επείγουσα πλήρωση κατά τη διάρκεια διακοπών ή ζείτε σε ένα μεγάλο πληθυσμιακό κέντρο κοντά σε ένα διεθνές σύνορο, όπως η Αριζόνα, το Τέξας και η Καλιφόρνια τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Για τις δαπανηρές θεραπείες, οι εκπτώσεις μπορούν επίσης να είναι σημαντικές, με εξοικονόμηση πάνω από 70% σε ριζικό σωλήνα στο Μεξικό, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τις ευρωπαϊκές χώρες και το 80% στην οδοντοστοιχία - περισσότερο από αρκετό για να καλύψει το κόστος διακοπών.

Ωστόσο, σε μεγάλες οδοντιατρικές εργασίες, οι αποταμιεύσεις αρχίζουν να συσσωρεύονται. Σε βιομηχανικά έθνη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιαπωνία, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε αποσπάσματα μέχρι και $ 60.000 για μια μπουκιά νέων δοντιών. Η αποκαταστατική και καλλυντική οδοντιατρική εξαιρείται γενικά από τα σχέδια υγείας, αναγκάζοντας τους καταλαβαίνωτους ασθενείς να ψωνίζουν για διασυνοριακές επιλογές.

Περισσότεροι τρόποι αποθήκευσης

Με καλό προγραμματισμό, μπορείτε να πάρετε ακόμα περισσότερα για τα χρήματά σας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για φροντίδα. Το ταξίδι κρατήσεων εκτός εποχής συχνά αποκομίζει καλές προσφορές για πτήσεις και διαμονή. Επιπλέον, οι οδοντίατροι και οι βοηθοί ιατρικών ταξιδιών είναι πιο επιρρεπείς στο να προσφέρουν συμφωνίες και εκπτώσεις - ή να διαπραγματεύονται τιμές - στην εκτός εποχής περίοδο.

Εάν έχετε οδοντιατρική ασφάλιση, ο φορέας σας μπορεί να επιτρέψει δαπάνες εκτός δικτύου. Παρόλο που είναι απίθανο ο οδοντίατρος σας στο εξωτερικό να είναι σε θέση να υποβάλει αξίωση απευθείας στην ασφαλιστική σας εταιρεία, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αξίωση κατά την επιστροφή σας στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τον ασφαλιστή σας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί επίσης να δικαιούστε να διεκδικήσετε φορολογικές ελαφρύνσεις για ιατρικά έξοδα (ή σε φορολογικές αντισταθμίσεις της Αυστραλίας) για περαιτέρω μείωση του λογαριασμού σας.

Θυμηθείτε: Ασφάλεια πρώτα, εξοικονόμηση Ακολουθήστε!

Όπως με κάθε ιατρική φροντίδα που αναζητάτε, φροντίστε πάντα τον οδοντίατρο και την κλινική σας προσεκτικά.

Βεβαιωθείτε ότι ο οδοντίατρος σας είναι κατάλληλα καταρτισμένος και ότι είναι κατάλληλος για τη διαδικασία που χρειάζεστε. Ξεκινήστε με τα διαπιστευτήρια του οδοντιάτρου σας: εκπαίδευση, πιστοποιήσεις συμβουλίων και συνεργασίες. Ομοίως, ελέγξτε την κλινική για διαπίστευση και συγγενείς με γνωστές ενώσεις ή ινστιτούτα. Οι online εκτιμήσεις και οι κριτικές από παλαιότερους ασθενείς είναι επίσης χρήσιμες, όπως και οι φωτογραφίες πριν και μετά από την κλινική. Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξειδικευμένη εταιρεία οδοντιατρικού τουρισμού που πραγματοποιεί ελέγχους υποβάθρου στους οδοντιάτρους και τις εγκαταστάσεις, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε εύκολα ο οδοντίατρος σας.

Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός και η επιμελής εξέταση θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και να απολαύσετε ένα ασφαλές ταξίδι και ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στα χέρια αξιόπιστων οδοντιάτρων.