Παγκόσμιο ρεκόρ για τον αθλητή Phoenix

Κάνοντας τα καταπληκτικά πράγματα με τα μπάσκετ

Ο Joseph Odhiambo έχει κάνει τεχνάσματα με μπάλα για περίπου επτά χρόνια. Και εργάζεται σκληρά σε αυτό. Πρόσφατα, οι προσπάθειές του αποπληρώθηκαν όταν ενημερώθηκαν από το Guinness World Records, το οποίο ήταν γνωστό ως βιβλίο Guinness World Records, ότι μια από τις προσπάθειές του έχει αναγνωριστεί από αυτούς. Τώρα είναι επίσημα σημειωμένος ως ο παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ για ντρίμπλα έξι μπάσκετ ταυτόχρονα.

Ο Ιωσήφ έζησε στην περιοχή Φοίνικας για περισσότερα από δέκα χρόνια. Αρχικά είναι από το Ναϊρόμπι της Κένυας. Επειδή είναι ένα τόσο ενδιαφέρον άτομο, ζήτησα μια συνέντευξη, και ο Joseph ευχαρίστως υποχρέωσε. Εδώ είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνέντευξης:

Πόσο καιρό κάνατε αυτό και τι σας έκανε να ξεκινήσετε;

"Μιλούσα σε μια τοπική σχολή στο Φοίνιξ και αργότερα μετά τη συνέλευση, ένας μαθητής ανέφερε ότι ο πατέρας του γνώριζε κάποιον που μπορούσε να ντρίψει τέσσερα μπάσκετ. Κατ 'οδόν προς το σπίτι, σταμάτησα από τη βιβλιοθήκη για να ελέγξω το βιβλίο των ρεκόρ Guinness. , υπήρχαν τρία άτομα που είχαν επιδείξει τη δυνατότητα να ντρίψουν τέσσερα μπάσκετ ταυτόχρονα για ένα λεπτό. Αποφάσισα ότι θα προχωρήσω στο ρεκόρ.

Έχω κάνει κόλπα χειρισμού μπάλας για έξι χρόνια τώρα. Όταν ο πατέρας μου πέθανε το 1994 από καρκίνο του λαιμού, άφησε ένα μεγάλο κενό στην καρδιά μου. Παίρνα απουσία από την εργασία για να προσπαθήσω να ασχοληθώ με το θάνατό του, ωστόσο, τίποτα δεν μου έδινε ειρήνη.

Ενώ δούλευα σε ένα στρατόπεδο μπάσκετ στο Prescott, είδα μια ταινία από την καλύτερη γυναικεία μπάλα-χειριστή στον κόσμο, Tanya Crevier. Ήμουν τόσο εμπνευσμένη από την παρουσίασή της, υποσχέθηκα να μπορώ να κάνω όλα τα κόλπα της το καλοκαίρι που ακολούθησε. Όταν πήρα το σπίτι εκείνο το βράδυ, ξεκίνησα επίσημα την πρακτική που μου έδωσε η μπάλα. "

Πείτε μας λίγο για το πώς ασκείστε και πόσο συχνά.

"Έγραψα αυτό που ήθελα να ασκήσω και να ξεκινήσω την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί.

Για τους επόμενους πέντε έως έξι μήνες, άσκησα κατά μέσο όρο έξι ώρες κάθε μέρα. Ξεκίνησα το πρωί στις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Ήρθα σπίτι, έκανα γεύμα και έβλεπα την ταινία της πρωινής πρακτικής. Επιστρέψαμε από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για την απογευματινή πρακτική. Μετά από μια σύντομη ανάπαυση, επέστρεψα στην βραδινή άσκηση από τις 7 έως τις 9 το πρωί. Το πρωί, ασκώ ντρίμπλα, απογευματινή ζούγκλα και βραδινή κλώση. Ξεκινώντας με ένα μπάσκετ, δουλεύω το δρόμο μου σε τέσσερα μπάσκετ σε ντρίμπλα και ζογκλέρ, και 10 μπάσκετ σε περιστροφή. Από τότε, έχω πιέσει την ντρίμπλα σε έξι μπάσκετ, ζογίζοντας σε πέντε και περιστρέφοντας σε 24 μπάσκετ. "

Έχετε άλλα μοναδικά ταλέντα;

"Δεν νομίζω ότι έχω ένα μοναδικό ταλέντο εκτός από το να είμαι επίμονος, μπορώ να παίξω το ακορντεόν, το φλάουτο και ήμουν καλός δίσκος και πυροβολήθηκε στο γυμνάσιο, στην πραγματικότητα, εξακολουθώ να κατέχω τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κολλεγίων της Κένυας και στις δύο περιπτώσεις.Αν δεν ήταν για το μπάσκετ, θα μπορούσα να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 ως δισκοβολία.Δεν συγκροτώ κανένα από αυτά τα ειδικά ταλέντα γιατί όταν ξεκίνησα, ήμουν απλώς ένας μέσος αθλητής. , η επιμονή, η υπομονή και η σκληρή δουλειά με έβαλαν πάνω από την κορυφή. "

Είστε σε θέση να μοιραστείτε τα ταλέντα σας με κάποιους τρόπους με άλλους;

"Ναι, πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν δει τις διαδηλώσεις που διαχειρίζονται τη μπάλα μέσω των δύο προγραμμάτων συναρμολόγησης.

Στο πρόγραμμα REACH για τα αστέρια εστιάζω τις συνομιλίες μου για το σεβασμό, την εκπαίδευση, τη θετική στάση, τη δέσμευση και τη σκληρή δουλειά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να φτάσουμε στο αστέρι τους. Το αστέρι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε στόχος που κάποιος θέτει το μυαλό του. Στο πρόγραμμα KnowTobacco παρουσιάζω επίσης συναθροίσεις χρησιμοποιώντας μια επίδειξη χειρισμού σφαιρών ως φόντο για τη συζήτηση των κινδύνων του καπνού. "

Πείτε μας λίγο για το ιστορικό, την οικογένειά σας και τη δουλειά σας.

"Έχω πάει στο πανεπιστήμιο του Grand Canyon όπου και έπαιζα μπάσκετ και αποφοίτησα με τα πτυχία της επιστήμης των υπολογιστών και των μαθηματικών, σταμάτησα να γράφω προγράμματα υπολογιστών το 1994, όμως εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τα μαθηματικά μου στην τάξη , καθώς είμαι δάσκαλος υποκατάστατο στην σχολική συνοικία Alhambra. Είμαι ο τρίτος γεννημένος (τέσσερις αδελφοί και μία αδελφή).

Η οικογένειά μου είναι όλοι πίσω στην Κένυα. Όταν έπαιζα μπάσκετ, ήμουν μπροστά και δεν χρησιμοποίησα τις ικανότητες ντρίμπλα μου τόσο πολύ στο παιχνίδι. Εύχομαι να είχα τις δεξιότητες που έχω τώρα. Μπορούμε να μιλάμε NBA! Τέλος πάντων, έχω βρει μια καλύτερη χρήση των δεξιοτήτων και εάν μπορώ να κατευθύνω ένα παιδί μακριά από τον καπνό με τις δεξιότητές μου, νομίζω ότι έχω κάνει καλή δουλειά ».

Μπορεί το κοινό να σας δει ποτέ να εκτελέσετε τα ταλέντα σας;

"Προσφέρω ειδικές κλινικές για το πώς να γίνω καλύτερος αθλητής μέσα από την άσκηση. Το καλοκαίρι πραγματοποιώ εμφανίσεις σε διάφορα στρατόπεδα σε ολόκληρο το έθνος και μοιράζομαι το περίφημο χειρισμό με τα παιδιά".

Τελικές σκέψεις ή σχόλια;

"Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι κάποιος πρέπει να έχει ιδιαίτερο ταλέντο για να υπερέχει σε ό, τι κι αν επιλέξει να κάνει.Τα ειδικά ταλέντα μπορούν να πάρουν μόνο κάποιον μέχρι τώρα.Πέρα από αυτό πρέπει να αναπτύξουμε ικανότητες για να συμπληρώσουμε ή να συμπληρώσουμε το ταλέντο για να είναι επιτυχής. κάτι περισσότερο από μια τακτική πρακτική για να γίνει καλός. Ένας άνθρωπος χωρίς ιστορία από πού προέρχονται και από όπου κατευθύνονται περιπλανιέται σε έναν κύκλο χωρίς τέλος ».

- - - - - - - - -

Ο Τζόζεφ μου λέει ότι θεωρείται επίσης από τα Guinness World Records για άλλη αναγνώριση για το άλλο του άλμπουμ που κάνει juggling τρία μπάσκετ, κάνοντας 37 αποθέματα σε ένα λεπτό. Ζήτησαν επίσης να προβεί σε διάφορες εμφανίσεις για αυτούς, συμπεριλαμβανομένου ενός στην Ισπανία, και έλαβε επίσης προσκλήσεις από τη Σουηδία και την Ιταλία. Ακούγεται ότι ο Joseph θα είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Μπορώ να σας πω ότι είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να παρουσιάσει τα ταλέντα του και να μοιραστεί το μήνυμά του για τον κίνδυνο του καπνίσματος και τη σημασία της σκληρής δουλειάς στα παιδιά παντού. Του ευχόμαστε συνεχή επιτυχία!