Μουσείο λαϊκού πολιτισμού του Σηάτλ: ένας οδηγός για τους επισκέπτες

Το Experience Music Project - κοινώς αναφερόμενο ως EMP - είναι ένα διαδραστικό μουσικό μουσείο με αμερικανική λαϊκή μουσική και rock 'n' roll. Βρίσκεται στο Seattle Center, το EMP είναι το πνευματικό τέκνο του Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft και γνωστού αριθμού στο Northwest Pacific. Το πάθος του Allen για όλα τα πράγματα Jimi Hendrix οδήγησε σε μια εκτενή συλλογή αναμνηστικών αντικειμένων του Hendrix. Η αρχική του επιθυμία να μοιραστεί αυτή τη συλλογή με το κοινό μεγάλωσε για να γίνει το Project Music Experience.

Βρίσκεται λίγο βόρεια από το κέντρο του Σιάτλ στο κέντρο του Σιάτλ, το EMP στεγάζεται σε ένα άγριο, ελεύθερο κτήριο σχεδιασμένο από τον Frank O. Gehry. Το εξωτερικό έχει τμήματα που αποτελούνται από μπλε και κόκκινο βαμμένο αλουμίνιο και από ανοξείδωτο χάλυβα που έχει λάβει πορφυρό, ασημένιο και χρυσό τελειώματα. Οι εγκαταστάσεις του μουσείου περιλαμβάνουν ένα πλήρες εστιατόριο και ένα κατάστημα λιανικής, καθώς και ένα σαλόνι με ευχάριστη ώρα. Η γραμμή Monorail του Σιάτλ περνάει από τη δομή. Σχεδιασμένο να αντιπροσωπεύει τη ρευστότητα της μουσικής, η ασυνήθιστη εμφάνιση του κτιρίου έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών αντιπαραθέσεων στην περιοχή. Ο καθένας συμφωνεί, ωστόσο, ότι η ευκαιρία να "βιώσει τη μουσική" είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την κοινότητα του Σιάτλ.

Τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο EMP
Η σημερινή αποστολή EMP είναι να ενημερώνει και να εμπνέει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών για τις ρίζες και το μέλλον της αμερικανικής μουσικής. Ενώ εκεί, θα αντιμετωπιστεί μια μεγάλη ποικιλία από διαδραστικές και πολυμέσα εμπειρίες.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τμήματα της συλλογής της EMP, τα οποία περιλαμβάνουν περίπου 80.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κομματιών κοστουμιών και οργάνων από τέτοια δημοφιλή αμερικανικά μουσικά εικονίδια, όπως ο Bob Dylan και ο Kurt Cobain. Εκτός από τα κανονικά εκθέματα και τις πρακτικές δραστηριότητες, υπάρχουν συνήθως μία ή δύο ειδικές εκθέσεις που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα είδη ή αντικείμενα.

Εργαστήρια, παιδικά μουσικά προγράμματα, ταινίες, συναυλίες, συνέδρια, διαγωνισμούς και διαλέξεις προγραμματίζονται όλο το χρόνο.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του μουσείου είναι η Εκκλησία του Ουρανού, μια δραματική αίθουσα όπου μια "ζωοτροφή βίντεο" εκτείνεται σε έναν μεγάλο τοίχο. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά να σταματήσετε για λίγο, για να παρακολουθήσετε το τεράστιο τείχος των κινητών φώτων που συνοδεύονται από μουσική. Θα μπορείτε να δοκιμάσετε το χέρι σας στο να κάνετε μουσική στο Εργαστήριο Ήχου της EMP, όπου μεμονωμένοι σταθμοί σας διδάσκουν γρήγορα να παίζετε κιθάρα, τύμπανα ή πληκτρολόγιο. Είναι εύκολο να χάσετε όλο το κομμάτι του χρόνου καθώς μπλοκάρετε μόνοι σας ή με φίλους. Άλλες προσφορές περιλαμβάνουν τις ειδικές εκθέσεις, το ψηφιακό εργαστήριο και ένα στάδιο απόδοσης.

Φαγητό & Ποτό στο EMP
Το Experience Music Project διαθέτει ένα εστιατόριο και lounge στο χώρο του ξενοδοχείου, το POP Kitchen & Bar. το POP Kitchen σερβίρει σαλάτες, σάντουιτς και μπιφτέκια. Το μπαρ σερβίρει μια ποικιλία από κοκτέιλ, μπύρα, κρασί και μικρές πλάκες.

Ζήστε την ιστοσελίδα του Μουσικού Έργου
325 5th Avenue N
Γραφείο Box: 206-770-2702

Το Μουσείο Επιστημονικής Φαντασίας και η αίθουσα της φήμης συνυπάρχουν με το πρόγραμμα Experience Music. ένα εισιτήριο εισόδου σας φέρνει σε δύο αξιοθέατα.