Κάμπινγκ κοντά στα αστέρια σε μια φωτιά

Αν σας αρέσει το backpacking, απολαύστε την εκπληκτική θέα και δεν σας πειράζει να αναρριχηθείτε σε μερικές σκάλες, κάμπινγκ σε πυροτεχνήματα μπορεί να είναι η ιδανική εμπειρία για εσάς.

Ιστορία των αναμνήσεων πυρκαγιών των ΗΠΑ

Η Μεγάλη Φωτιά του 1910 κατέστρεψε πάνω από τρία εκατομμύρια στρέμματα δέντρων στις δυτικές ΗΠΑ. Για να αποφευχθεί η απροσδόκητη διάδοση των μελλοντικών πυρκαγιών, χτίστηκαν πάνω από 5.000 πυροσβεστικές εγκαταστάσεις. Οι αμειβόμενοι υπάλληλοι και οι εθελοντές στελεχώνονταν με τις επιφυλάξεις, προσέχοντας για σημάδια πυρκαγιάς και στέλνοντας πληροφορίες πυρκαγιάς σε άλλα παρατηρητήρια χρησιμοποιώντας έναν ηλιογράφο, μια συσκευή με κατοπτρισμό που μπορεί να στείλει κώδικα Morse.



Με την έλευση του ραδιοφώνου, της εναέριας επιτήρησης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών, οι πυροσβεστικές ενδυμασίες κατέστησαν απαρχαιωμένες σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Κάποιοι πύργοι καταστράφηκαν, αλλά άλλοι χρησιμοποιούνται πλέον ως βραχυπρόθεσμα ενοίκια διακοπών.

Οι επιθεωρήσεις πυρκαγιάς συνήθως φιλοξενούν μέχρι τέσσερα άτομα. Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνική υπηρεσία και τρεχούμενο νερό. Μερικοί ακόμη στερούνται κρεβάτια.

Τα περισσότερα καταφύγια πυρκαγιάς βρίσκονται στα δυτικά κράτη, όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Αϊντάχο, η Μοντάνα, το Όρεγκον, η Ουάσιγκτον και το Ουαϊόμινγκ. Υπάρχει τουλάχιστον μία πυροσβεστική διαθέσιμη προς ενοικίαση στο Νιου Χάμσαϊρ.

Πώς να νοικιάσετε φωτιά

Η παραμονή σε πυροτεχνήματα είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ορισμένες επιθεωρήσεις πυρκαγιάς είναι τόσο δημοφιλείς που τα ενοίκια καθορίζονται από μια λαχειοφόρο αγορά. Αν θέλετε να νοικιάσετε μια ματιά, συγκεντρώστε τις πληροφορίες πολύ νωρίτερα, ώστε να γνωρίζετε πότε να καλέσετε την κράτησή σας ή να μπείτε στο λαχείο. Από αυτή τη γραφή, μπορείτε να κάνετε κρατήσεις σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενες πυρκαγιές μέχρι έξι μήνες νωρίτερα.

Σημαντικές πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια Σημείωση: Οι επιθεωρήσεις πυρκαγιάς βρίσκονται σε ψηλά υψόμετρα, μακριά από την ιατρική βοήθεια, τους πύργους κινητών τηλεφώνων και τα νοσοκομεία. Αν δεν είστε σε καλή φυσική κατάσταση, φοβάστε τα ύψη ή δυσκολεύεστε να σκαρφαλώσετε σκάλες, δεν πρέπει να νοικιάσετε πυροσβεστική.

Οι κρατήσεις επιφυλακής πυρκαγιάς πραγματοποιούνται μέσω του Recreation.gov, του ιστότοπου κράτησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κρατήσεις ή ερωτήσεις τηλεφωνικά στο (877) 444-6777 (χωρίς χρέωση) ή (518) 885-3639 (εκτός ΗΠΑ). Αν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο Recreation.gov, ίσως είναι ευκολότερο να δείτε τις ατομικές επιθεωρήσεις μέσω της ιστοσελίδας της υπηρεσίας δασικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην αρχική σελίδα της δασικής υπηρεσίας, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία και πληκτρολογήστε "[όνομα καταλόγου] πυροσβεστική." Η αναζήτηση θα επιστρέψει μια λίστα αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των επιμέρους πυροτεχνημάτων. Σε ορισμένες αναζητήσεις, θα δείτε επίσης ένα αποτέλεσμα με τίτλο "Περιοχή [αριθμός] - Αναψυχή ... Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με ενοικιάσεις πυροπροστασίας στην περιοχή της δασικής υπηρεσίας.

Μόλις έχετε επιλέξει μια επιφυλακή, μπορείτε να πάτε στο Recreation.gov και να ψάξετε στο όνομα του πυροβολικού, να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να κάνετε online κράτηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε κρατήσεις μέσω τηλεφώνου. Θα σας ζητηθεί να πληρώσετε ολόκληρη την ενοικίαση σας όταν κάνετε την κράτησή σας. Οι ανώτερες εκπτώσεις δεν ισχύουν για κρατήσεις πυροπροστασίας. Θα λάβετε ένα γράμμα επιβεβαίωσης, το οποίο πρέπει να έχετε για να λάβετε τον κωδικό κλειδιού ή την πύλη για την επιφυλακή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μισθωτές καλούνται να εγκαταλείψουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών στο σπίτι, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια που είναι κοινές σε όλες τις εκδρομές υψηλών ανυψώσεων.

Οι χρεώσεις ενοικίασης ποικίλλουν, αλλά το κόστος κοστίζει περίπου 40 έως 80 δολάρια την ημέρα. Θα καταβάλλετε επίσης ξεχωριστό τέλος κράτησης $ 9. Εάν χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτησή σας, μπορείτε να το πετύχετε καταβάλλοντας τέλη ακύρωσης 10 € μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ενοικίασης. Μετά από αυτό, θα χρεωθείτε 10 € συν την ενοικίαση της πρώτης νύχτας.

Αν είστε μη εμφάνιση, θα χάσετε ολόκληρη την πληρωμή σας.

Κάποια καταφύγια πυρκαγιάς είναι διαθέσιμα για κατασκήνωση αλλά δεν νοικιάζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση της επιφυλακής είναι σε βάση προτεραιότητας.

Εάν ο κακός καιρός είναι στην πρόβλεψη, οι επιθεωρητές που είναι υπεύθυνοι για την επιφυλακή σας μπορεί να ακυρώσουν την ενοικίαση σας. Αυτό είναι για την ασφάλειά σας και τη δική σας.

Τι να φέρετε στο φαγητό σας

Πρέπει να φέρετε την επιστολή επιβεβαίωσης της κράτησής σας όταν παραλάβετε τα κλειδιά ή τον κωδικό πρόσβασης από την πύλη από τον σταθμό διαλογής.

Κρατήστε την επιστολή μαζί σας όσο μένετε στην εστία.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε μια άδεια backcountry, ανάλογα με την τοποθεσία της επιφυλακής σας.

Φέρτε όλα τα φαγητά, το νερό, τα προσωπικά προμήθειες , τα κλινοσκεπάσματα, τα προμήθειες πρώτων βοηθειών, τα σκεύη φαγητού, τις σακούλες σκουπιδιών, το χαρτί υγείας, τα μαξιλάρια, τις πετσέτες, το πλυντήριο πιάτων και το σαπούνι χειρός, τα απωθητικά εντόμων και τις πηγές φωτός (φακοί και φανάρια). Φέρτε τουλάχιστον ένα γαλόνι νερού ανά άτομο ανά ημέρα. Ανάλογα με την επιφύλαξη που ενοικιάζετε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να φέρετε μια σόμπα στρατόπεδο, καυσόξυλα, κατσαρόλες και τηγάνια και μαγειρικά σκεύη. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του παρατηρητή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να φέρετε.

Πακέτα φωτογραφικών μηχανών και κιάλια. Αναμείνετε εκπληκτική θέα.

Περιστασιακά, οι βανδάλες σπάζουν σε επιφυλακές και κλέβουν μερικές από τις προμήθειες που προορίζονται για χρήση από τους ενοικιαστές. Ελέγξτε με τους επιτηρητές που είναι επιφορτισμένοι με την επιφυλακή σας και ζητήστε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της επιφυλακής ή φέρετε όλα όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε σε περίπτωση κλοπής των προμηθειών της επιφυλακής.

Χρησιμοποιήστε το τοπικό καυσόξυλο στην εστία σας. Μην φέρετε καυσόξυλα από απόσταση άνω των 50 μιλίων, καθώς ενδέχεται να οδηγήσετε ακούσια σε παράσιτα που μπορούν να βλάψουν το δάσος.

Πρέπει να πάρετε μαζί σας ό, τι φτάνετε στην εστία φωτιάς όταν φεύγετε, συμπεριλαμβανομένων των σκουπιδιών. Μερικές επιφυλάξεις απαιτούν από τους ενοικιαστές να φιλτράρουν τα σωματίδια τροφίμων από τα πλυντήρια πιάτων και να πάρουν αυτά τα σωματίδια στο σπίτι ως σκουπίδια.

Συμβουλές για κατασκήνωση πυρκαγιάς

Διαβάστε προσεκτικά τις ηλεκτρονικές πληροφορίες σχετικά με την επιφύλαξη πυρκαγιάς σας. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την τοποθεσία ή τις ανέσεις του επιτηρητή, καλέστε τον σταθμό ranger που επιβλέπει την επιφυλακή σας.

Να είστε βέβαιος να καλέσετε τον σταθμό ranger λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας για να μάθετε για τις τρέχουσες συνθήκες δρόμου και διαδρομής.

Ορισμένες επιθεωρήσεις μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με μεγάλες χωματόδρομους ή χωμάτινους δρόμους που δύσκολα μπορούν να περιηγηθούν. Εξετάστε το ενδεχόμενο οδήγησης ενός οχήματος με μεγάλη απόσταση από το αυτοκίνητό σας, ειδικά εάν ταξιδεύετε την άνοιξη ή πέφτετε όταν οι δρόμοι είναι υγροί, λασπωμένοι ή παγωμένοι.

Προετοιμάστε όπως θα κάνατε για ένα ταξίδι κάμπινγκ στην πλάτη. Φέρτε το δικό σας νερό και σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε φακούς ή κάμπινγκ φανάρι τη νύχτα. Αν συμβεί να υπάρχει νερό κοντά, πιθανότατα θα πρέπει να βράσετε ή να καθαρίσετε το νερό πριν το χρησιμοποιήσετε.

Κάποια καταφύγια έχουν καρέκλες, τραπέζια, σόμπα με προπανίου και ένα διπλό κρεβάτι ή δύο. Μερικά έχουν ψυγεία, αλλά θα πρέπει να πάρετε πάγο και ένα ψυγείο σε περίπτωση που το ψυγείο δεν λειτουργεί.

Ελέγξτε την περιγραφή της επιφυλακής σας για να μάθετε τι είδους τουαλέτα βρίσκεται κοντά. Οι "εξωτερικές τουαλέτες" (αποθήκες) και οι τουαλέτες (τα απορρίμματα συλλαμβάνονται σε σφραγισμένη υπόγεια δεξαμενή) είναι τα πιο συνηθισμένα. Ίσως χρειαστεί να φέρετε το δικό σας χαρτί υγείας.

Οι πυροσβέστες είναι, με λίγες εξαιρέσεις, πύργοι. Αναμείνετε να ανεβείτε τουλάχιστον μία σκάλες, και μάλλον περισσότερο, για να φτάσετε στην επιφυλακή. Η επιφυλακή σας μπορεί να κυριαρχεί στον άνεμο.

Όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε ταξίδι στην πλάτη, προγραμματίστε για ξαφνικές αλλαγές στον καιρό, ακόμη και αν οι προγνώστες προβλέπουν ηλιοφάνεια.

Τοποθετήστε το νερό πλύσης σε κατάλληλο μέρος. Θυμηθείτε ότι η απόρριψη απορριμμάτων τροφίμων με νερό πιάτων θα προσελκύσει τρωκτικά και άλλα άγρια ​​ζώα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φιλτράρετε τα σωματίδια τροφίμων και να τα συσκευάσετε ως σκουπίδια, ακόμη και αν η σύμβαση ενοικίασης δεν σας απαιτεί να το κάνετε.

Θυμηθείτε να καθαρίσετε την επιφυλακή και να επιστρέψετε το κλειδί στο σταθμό πτηνών πριν επιστρέψετε στην πατρίδα σας.