Εναρκτήρια παρέλαση 2017

Γιορτάζοντας τα Προεδρικά εγκαίνια στην πρωτεύουσα του έθνους

Η Προεδρική Εναρκτήρια Παρέλαδα είναι μια αμερικανική παράδοση που τιμά τους νεοφιλελεύθερους στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και διασκεδάζει με τους δρόμους του Downtown Washington, DC. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και περιλαμβάνει μια πομπή τελετουργικών στρατιωτικών συντάξεων, ομάδες πολιτών, και επιπλέει. Η παρέλαση των εγκαινίων είναι ανοιχτή στο κοινό και μεταδίδεται τηλεοπτικά έτσι ώστε εκατομμύρια Αμερικανοί να μπορούν να δουν αυτό το ξεχωριστό γεγονός.

Δείτε φωτογραφίες όλων των εναρκτήριων γεγονότων του 2017.

Η προεδρική εναρκτήρια παρέλαση συντονίζεται από την Κοινή Ομάδα Δράσης - Περιφέρεια Εθνικής Πρωτεύουσας. Από το 1789, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν παράσχει υποστήριξη για επίσημες προεδρικές τελετές. Οι πρώτες εναρκτήριες παρελάσεις χρησίμευαν ως στρατιωτικές συνοδείες για τους επερχόμενους Προέδρους στην ορκωμοσία στην τελετή και αυξήθηκαν για να συμπεριλάβουν πλωτήρες και χιλιάδες συμμετέχοντες. Εκπρόσωποι από όλα τα 50 κράτη ακολουθούν τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο από το Καπιτώλιο κάτω από τη διαδρομή των 1,5 μιλίων στη Λεωφόρο της Πενσυλβανίας.

Ομάδες που συμμετείχαν στην εναρκτήρια παρέλαση του 2017

Περισσότεροι από 8.000 συμμετέχοντες στο παρελθόν αντιπροσώπευαν σαράντα οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων πολεμικής και πανεπιστημιακής πορείας, ιππικού σώματος, πρώτων ανταποκριτών και ομάδων βετεράνων.

Όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν στην εναρκτήρια παρέλαση παρατίθενται παρακάτω.