Εθνικό μνημόσυνο Iwo Jima

Γνωρίζατε ότι η κομητεία του Χάρτφορντ του Κοννέκτικατ είναι η πατρίδα του εθνικού μνημείου μνημείου Iwo Jima; Βρίσκεται στη Νέα Βρετανία - Newington, Connecticut, γραμμή της πόλης. Περνάμε συνεχώς στο Route 9 όλη την ώρα και βλέπουμε τη σημαία των 48 αστέρων του μνημείου που κυματίζει και την αιώνια φλόγα που καίει όλο το εικοσιτετράωρο. Χρειάστηκαν όμως χρόνια για να βγούμε από την διαδρομή 9 στην Exit 29 (Ella Grasso Boulevard) για μια κοντινή άποψη για αυτό το εντυπωσιακό αφιέρωμα στους Αμερικανούς που πέθαναν στο νησί Iwo Jima κατά την έναρξη της εκστρατείας ενάντια στους Ιάπωνες στον κόσμο Πόλεμος ΙΙ.

Εθνικό μνημείο του Iwo Jima στο CT

Το μνημείο αντλεί έμπνευση από τη διάσημη ιστορική φωτογραφία του Joe Rosenthal για την ανέγερση της αμερικανικής σημαίας στο όρος Suribachi, Iwo Jima, στις 23 Φεβρουαρίου 1945. Το γλυπτό του Joseph Petrovics, το μνημείο Iwo Jima ήταν αφιερωμένο στην 50ή επέτειο την ιστορική σημαία που ανέβαζε, στις 23 Φεβρουαρίου 1995. Την Ημέρα των Βετεράνων το 1996, αυτό το ορόσημο του Κοννέκτικατ χαρακτηρίστηκε επισήμως ως το Εθνικό Μνημείο του Μνημείου του Iwo Jima.

Το μνημείο σχεδιάστηκε και σχεδιάστηκε από τον Δρ. George Gentile, ιδρυτή του Συλλόγου Survivors Iwo Jima, Inc. Τα μέλη του Συνδέσμου με έδρα το Newington έθεσαν τα χρήματα που κατέστησαν δυνατή την κατασκευή αυτού του μνημείου στους πεσόντες συμπατριώτες τους.

Ενώ οι έξι πεζοναύτες που έθεσαν τη σημαία πάνω από τον Iwo Jima - ο Harlon Block, ο John H. Bradley, ο Rene Gagnon, ο Ira Hayes, ο Franklin Sousley και ο Mike Strank - αποθανατίζονται για πάντα στο χάλκινο άγαλμα που καλύπτει το μνημείο, σε όλους τους 6.821 Αμερικανούς που πέθαναν στο Iwo Jima.

Η αιώνια φλόγα καίει 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, για να υπενθυμίζει τις θυσίες που έγιναν από όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.