Δημόσιες Συγκοινωνίες (SEPTA) στη Φιλαδέλφεια

Πλοήγηση στο SEPTA

Το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Φιλαδέλφειας περιλαμβάνει λεωφορεία, μετρό, καροτσάκια και περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις λειτουργούν από το SEPTA (Αρχή Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια.) Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας θα σας φέρει στα περισσότερα σημεία που πρέπει να πάτε στην πόλη και σε ορισμένα προάστια.

Στο κέντρο του City City, η δημόσια συγκοινωνία είναι γενικά γρήγορη και εύκολη. Ωστόσο, όσο πιο μακριά από το κέντρο City ταξιδεύετε, τόσο λιγότερα δρομολόγια θα βρείτε.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Ο ιστότοπος SEPTA σας επιτρέπει να εισάγετε πληροφορίες αναχώρησης και άφιξης με τη λειτουργία "Plan My Trip" και θα σας δώσει τον καλύτερο τρόπο να φτάσετε από το σημείο Α στο Β. Αυτή είναι μια καλή λειτουργία για να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε πρόσβαση στο Internet και χρόνο για προγραμματισμό. Ορισμένα δρομολόγια απαιτούν συνδυασμό σιδηροδρομικών γραμμών λεωφορείων, μετρό και / ή περιφερειακών γραμμών και ο ιστότοπος SEPTA μπορεί να προγραμματίσει το ταξίδι σας χρησιμοποιώντας τον καλύτερο συνδυασμό τρόπων μεταφοράς.

Τρόποι διέλευσης

Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, οι υπόγειες γραμμές και τα αυτοκίνητα επιφανείας του μετρό καλύπτουν την πόλη, ειδικά το Centre City. Οι περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές εκτελούνται εντός της πόλης στα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα, όπως το Germantown, το Manayunk και το Chestnut Hill, καθώς και σε πολλά προάστια. Οι οκτώ σιδηροδρομικές γραμμές μπορούν να προσεγγιστούν μέσω των σταθμών του City Centre στους σταθμούς Market East, Suburban και 30th Street και όλοι συνδέονται με το αεροδρόμιο. Αυτές οι διαδρομές συνδέονται με πολλές από τις γραμμές του μετρό και των λεωφορείων, αλλά οι ναύλοι για διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς πρέπει να καταβάλλονται ξεχωριστά και το κόστος εξαρτάται από την απόσταση ή τον αριθμό των διανυόμενων «ζωνών».

Αργά την νύχτα

Οι διαδρομές SEPTA "Night Owl" τρέχουν όλη τη νύχτα, αλλά με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα μετά τις 8 μ.μ. Οι περισσότερες γραμμές λεωφορείων και μετρό, καθώς και το περιφερειακό σιδηρόδρομο, σταματούν τα μεσάνυχτα.

Τιμές

Τα λεωφορεία, τα καροτσάκια και τα υπόγεια κοστίζουν $ 2,25 ανά διαδρομή και ένα επιπλέον $ 1 για μια μεταφορά, το οποίο είναι καλό για μια πρόσθετη διαδρομή σε διαφορετική γραμμή συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση.

Μπορούν να αγοραστούν έως και δύο μεταφορές για οποιοδήποτε ταξίδι. Οι μεταφορές δεν απαιτούνται όταν μεταφέρονται από μια γραμμή μετρό σε άλλη, αλλά απαιτούνται μεταξύ λεωφορείων ή κατά τη μετάβαση μεταξύ λεωφορείου και μετρό. Ένα Pass One Convenience Pass, το οποίο θα σας δώσει οκτώ ταξίδια σε οποιοδήποτε λεωφορείο ή μετρό σε μία ημέρα για $ 7. Οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές, οπότε φροντίστε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ιστότοπου της SEPTA για την πιο ενημερωμένη τιμολόγηση.

Σημεία και διαβάσεις

Οι μάρκες αγορών μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα και να μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε σημαντικό σταθμό μετρό, συμπεριλαμβανομένων των Suburban, 30th Street και Market East, καθώς και σε περισσότερες από 400 λιανικές θέσεις στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων μερικών περίπτερα εφημερίδων.

Μια εβδομαδιαία υπηρεσία TransPass σας προσφέρει απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους τρόπους δημόσιας συγκοινωνίας σε μια ημερολογιακή εβδομάδα για $ 22. ένα δελτίο για απεριόριστες βόλτες σε ένα ημερολογιακό μήνα είναι $ 83. Οι εκδρομές σε ορισμένες περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές απαιτούν πρόσθετη χρέωση, εάν χρησιμοποιούνται με ένα πέρασμα. Εκπτώσεις είναι διαθέσιμες για ηλικιωμένους, αναβάτες με αναπηρίες, παιδιά, φοιτητές K-12, φοιτητές, οικογένειες και ομάδες.